Magnus uten sponsor

Magnus Carlsen står uten sponsor neste år, skriver Aftenposten i en sak i dag. Men vanskelig å finne en ny sponsor blir det i hvert fall ikke!

Magnus Carlsen, som blir 18 år i slutten av måneden, er nummer fire på den offisielle verdensranking – akkurat i øyeblikket har han dalt ned til 5. på den løpende rankingen – i sjakk, som spilles av 600 millioner mennesker over hele verden. Til tross for at han er et velkjent navn i store kretser i mange land over hele kloden, har han ingen hovedsponsor etter at søkemotorselskapet Fast fikk Økokrim på nakken og annet å tenke på enn talentfulle sjakkspillere i sommer. Selskapet fornyet ikke en hovedsponsoravtale som ifølge nettstedet E24 var verd 1,5 millioner i året.

– Jeg er åpen for nye sponsorer for neste år, skriver Magnus, som fortsetter samarbeidet med et firma som heter Pharmalogica, i en e-post til Aftenposten

Sponsorkongen Jacob Lund mener de rette sponsorene kan være villig til å betale Magnus opp til 2 millioner i året, så det bør ikke være vanskelig for Magnus å få en god avtale så snart dealen med Fast løper ut.

– Magnus er kanskje det mest attraktive sponsorobjektet vi har her til lands, for de rette bedriftene, sier Jacob Lund, som gjennom å styre sponsingen i hele DnB-konsernet er landets ukronede sponsorkonge.

Les hele saken hos Aftenposten.

(Besøkt 395 ganger, 1 besøk i dag)