Jon Ludvig remiserte Mamedyarov!

IM Jon Ludvig Hammer har akkurat spilt remis mot Shakhriyar Mamedyarov (2731) og tatt sin tredje GM-norm etter bare 1,5 times spill i 7. og siste runde av EM for klubblag i Kalithea, Hellas. Men 18-åringen må vente litt til før tittelen er i boks.

Jon Ludvig fikk verdifulle råd fra NTG-medelev Magnus Carlsen til forberedelsene av dagens parti mot superstormesteren fra Aserbadsjan, GM Shakhriyar Mamedyarov (2731). Allerede etter 15 trekk var Mamedyarov misfornøyd med stillingen sin og tilbydde remis med hvit. 18-åringen var ikke sen med å godta tilbudet!

Hammer forble dermed ubeseiret i turneringen og tok 4½/7 med ratingprestasjon 2611. Dette gir en ratingfremgang på 13 poeng.

Ettersom kravet til GM-tittelen er på 27 partier, mangler Jon Ludvig Hammer fortsatt to partier på å få GM-tittelen godkjent. Han vil uansett ha gode sjanser til å klare et 7-runders napp i sjakkolympiaden i Dresden neste måned.

Sjakknytt gratulerer uansett!

Foto: Tarjei J. Svensen

(Besøkt 95 ganger, 1 besøk i dag)