Magnus’ Mika fortsatt i delt ledelse

Magnus Carlsen ville så gjerne slå tilbake etter det stygge tapet for Sergei Movsesian i 3. runde av EM for klubblag, men måtte likevel ta til takke med remis i 4. runde med svart mot Teimour Radjabov.

Dette var runden med flere gigantoppgjør på plakaten. I tillegg til Carlsen-Radjabov, kunne man følge klassikere som Aronian-Kamsky, Shirov-Gelfand, Yue Wang – Adams, Svidler – Ivanchuk og Ponomariov – Alekseev på nært hold. Undertegnede var i hvert fall glad for at jeg ikke spilte denne runden, siden jeg på bare en meters avstand kunne følge alle tidsnødene i disse partiene.

Magnus spilte et interessant parti i Berliner-forsvaret og klarte å spille seg til fordel mot Radjabov. Dette førte til at aserbadsjaneren tilbudte remis etter 21.Kf1. Magnus avslo etter en lengre tenkepause tilbudet og spilte 21…c4? som gir bort noe av fordelen. 10 trekk senere var remisen et faktum. Ved hjelp av Aronians seier over Kamsky og Arman Pashikians seier over Alexander Motylev, var seieren likevel sikret med sifrene 3,5-2,5. Mika Yerevan er nå sammen med Baden-Baden og Economist Saratov på delt 1. plass med full pott og 8 lagpoeng.

Les mer om runden hos Chessdom og følg den uoffisielle verdensrankingen. Se også omtale hos Nettavisen. Det er også glimrende dekning av turneringen på den offisielle hjemmesiden, med videoer, bilder, intervjuer og mye mer.

I 5. runde får vi se Magnus møte sitt lag fra Bundesliga, Baden-Baden og der venter Peter Svidler. Dette er en spiller han naturlig nok helst ville unngå i og med at Magnus har -3 i score mot den sympatiske russeren.

Bo. 2 ARM MIKA Chess Club Rtg 3 GER OSG Baden-Baden e.V. Rtg 0 : 0
1.1 GM Carlsen Magnus 2786 GM Svidler Peter 2727
1.2 GM Aronian Levon 2757 GM Bacrot Etienne 2705
1.3 GM Gelfand Boris 2719 GM Nisipeanu Liviu-Dieter 2684
1.4 GM Sargissian Gabriel 2642 GM Naiditsch Arkadij 2678
1.5 GM Petrosian Tigran L 2629 GM Vallejo Pons Francisco 2664
1.6 GM Pashikian Arman 2611 GM Harikrishna P 2659

Partiene kan følges direkte på hjemmesiden fra 13:30 norsk tid.

Foto: Chessdom.com

(Besøkt 131 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Magnus’ Mika fortsatt i delt ledelse"

  1. Hoi!

    Vær så snill: å tilby – tilbyr – tilbød – har tilbudt

    Rettskrivningen i dette landet på vei rett i dass!

  2. Hyggelig at det er noen som passer på meg! 🙂

Stengt for kommentarer.