Sjakksaker i Aftenposten

Aftenpostens nettutgave hadde sist helg to sjakksaker om sjakkens økende popularitet i Norge i kjølvannet av Magnus Carlsens suksess.

I kjølvannet av Magnus Carlsens oppsiktsvekkende prestasjoner ved sjakkbrettet – 17-åringen fra Lommedalen er en av verdens aller beste spillere – har interessen for det eldgamle spillet blusset opp i Norge.
– Om det foreløpig ikke slår ut på utviklingen i medlemstall, så merker vi på andre måter godt at hans suksess har satt fart i interessen, sier Dag Danielsen, som er generalsekretær i Norges Sjakkforbund og i Ungdommens Sjakkforbund. De har henholdsvis 2600 og 4000 medlemmer.

Les hele saken Fascinasjon i svart-hvitt i Aftenposten.

Det skrives også om Den største kampen, som ble spilt mellom Bobby Fischer og Boris Spasskij.

(Besøkt 69 ganger, 1 besøk i dag)