Lotteritilsynet felte Alta-mann

Lotteritilsynet har kommet med en knusende avgjørelse i Alta-saken der en mann skal ha snikinnmeldt skolebarn inn i klubben. Nå trekkes lotterigodkjenningen tilbake.

Alta-mannen Steinar Hardersen skal ha snikinnmeldt flere skolebarn inn i Komsa Sjakklubb for å beholde lotterilisensen. Klubben sto i fare for å miste tillatelsen fra Lotteritilsynet, ettersom det har vært tvil om klubben virkelig drev barne- og ungdomsarbeid i klubben.

På et besøk på en barneskole i Alta, skal Hardersen ha kommet med sjakkbrett, godteri og innmeldingsskjemaer der han uten godkjenning fra foreldrene tok i mot navn, adresse og fødselsdato for så å melde barna inn i voksenklubben Komsa Sjakklubb. Så ble listen sendt Lotteritilsynet!

Lotteritilsynet uttaler følgende til NRK:

– De har etter vår mening ikke klart å dokumentere at de har reelle medlemmer. Det er et alvorlig brudd på lotteriloven og derfor har vi trukket tilbake lotteritillatelsen.

– Hvis vårt vedtak blir stående etter en klagebehandling er det et av de alvorligste bruddene på lotteriloven vi har vært borti etter at vi ble etablert i 2001. Så dette er en stor og alvorlig sak hvis utfallet blir som det ser ut til å bli.

Klubben skal ha tjent hele 1,4 millioner på denne lotterivirksomheten. Dette er penger som skulle vært brukt på barn og unge, men som trolig er brukt på helt andre ting, blant annet advokater. En særdeles stygg sak, og selv om sjakken neppe er tjent med en slik sak, er det bare rett og riktig at de ansvarlige blir stilt til ansvar.

Så kan vi bare håpe at dette ikke får noen negative konsekvenser for det gode barne- og ungdomsarbeidet som legges ned flere steder i sjakklubbene i nord, blant annet i Tromsø, Alta og Vadsø.

Se også omtale hos Nettavisen og hør lydklipp på NRK Finnmark.

(Besøkt 112 ganger, 1 besøk i dag)