Ivanchuk overtok ledelsen i Moskva

Vassily Ivanchuk overtok ledelsen i Tal Memorial i går da han beseiret Alexander Morozevich i 7. runde.

Oppmerksomheten er for tiden rettet hovedsakelig mot Moskva der superturneringen Tal Memorial pågår for fullt. Alexander Morozevich har hatt ledelsen mesteparten av turneringen og inntok for første gang 1. plassen på verdensrankingen etter 6. runde-seieren over Ruslan Ponomariov søndag. Det skulle ikke vare lenge, da russeren gikk på en smell i 7. runde for Vassily Ivanchuk i en skikkelig kamprunde i Moskva der bare ett parti endte med poengdeling.

Nå er Ivanchuk alene i tet med 5 poeng, halvpoenget foran Morozevich på 4½. Det er også verdt å merke seg at Vladimir Kramnik, som i oktober skal ut i VM-match mot Anand, har en heller laber turnering med bare 50 % score.

Se også dekning hos Chessbase, ChessVibes, Chessdom og det franske nettstedet Europe Echecs som har utfyllende videoreportasjer av GM Robert Fontaine fra turneringen. Se også Sjakkfantomets betraktninger og analyser.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)