Godkjent av Simen

Halvveis i NH Chess Tournament, Rising Stars vs Experience, står Simen Agdestein med fire remiser og ett tap og er best av gamlingene.

Rising Stars’ dominans ser likevel ikke ut til å stoppe i særlig grad. De unge lovende har en formidabel ledelse halvveis i turneringen med sifrene 19-6 og det er fortsatt ingen tvil om hvilket lag som tar hjem seieren. Experience-laget fikk imidlertid sin første enkeltseier da Viktor Korchnoi etter fire strake nederlag vant i 5. runde over Erwin l’Ami.

Kineseren Yue Wang er utilnærmelig til nå med 5 poeng og full pott, men følges tett av Ivan Cheparinov med 4 ½ poeng så kampen om Melody Amber-billetten er i høyeste grad i live.

Simen kan si seg godt fornøyd så langt, tross tapet for Wang i 1. runde. Resultatet er høyst godkjent resultatmessig, men ut i fra spill og sjanser hadde Simen fortjent et halvpoeng til. Spesielt i 5. runde mot 16-årige Fabiano Caruana så det lovende ut:

Hvit: Agdestein (2583)
Svart: Caruana (2630)
NH Chess Tournament (5)

Etter at kruttrøyken fra tidsnøden har lagt seg med 44.Tf8+!? tilbyr Simen remis, noe Caruana ikke er sen med å godta. Det opplagte er selvsagt 44.Th5+ som unngår umiddelbar evig sjakk. Men etter 44…Dxh5 45. gxh5 Txf2 46. Kg1 Tcf8 ser det ganske så solid ut for svart og hvit kommer ikke særlig mye videre etter dette.

½-½ Mer om partiet i videoen under.

Se dekning på den offisielle hjemmesiden, ChessVibes, ChessBase og TWIC. Både NRK og Nettavisen har i tillegg dekning fra turneringen.

(Besøkt 112 ganger, 1 besøk i dag)