Overlegne ungdommer

GM Simen Agdestein tapte for kineseren Yue Wang (2704) i 2. runde av NH Chess Tournament i går. Samtidig gjorde de unge lovende Rising Stars rent bord og vasket regelrett gulvet med Experience-laget.

Det er fortsatt bare to runder spilt i Amsterdam, men som Sjakknytt skrev i forhåndsomtalen, det ser virkelig ut som om lagene kanskje kunne vært litt jevnere fordelt. Slik det ser ut så langt, virker det ikke som om Experience-laget er i nærheten av å kunne klare å vinne en eneste match. Samtidig er det vel egentlig bestemannspremien på Rising Stars som står i fokus her, selve rosinen i pølsa er billett til Melody Amber-turneringen til våren neste år. Susan Polgar skriver følgende på sin blogg:

As I stated in an earlier post, I just simply do not understand the matchups. It is so lopsided on paper as well as in reality. After 2 rounds, the Rising Stars are leading by the score of 8.5 – 1.5! I hope things will be more even next year.

I would have liked to see rising stars such as So Wesley, Negi, Nepomniachtchi Ian, Nguyen Ngoc Truong Son, Zhou Jianchao, Hou Yifan, Kateryna Lahno, etc. They would pair up much more fairly. Wang and Cheparinov are simply way too strong.

Super GM Nakamura said the following on ICC: «Is this some kind of bad joke?» and «It should be called ‘Let’s see what old guy can avoid losing every game'».

Experience-laget hadde hvit i 1. runde, mens det var Rising Stars sin tur i går. Unguttene viste muskler ved å ta 4 ½ poeng av 5 mulige. Den fargerike serberen Ljubomir Ljubojevic var den eneste som tok halvpoeng, fra nederlenderen Erwin l’Ami. Simen fikk inn sin ønskede hollandsk, men gikk feil i tidsnøden da kineseren fikk inn 31.Txe6! med gevinst få trekk.

Torsdag 21. august 3. runde
Daniel Stellwagen – Evgeny Bareev 1 – 0
Fabiano Caruana – Viktor Kortchnoi 1 – 0
Ivan Cheparinov – Artur Jussupow 1 – 0
Wang Yue – Simen Agdestein 1 – 0
Erwin l’Ami – Ljubomir Ljubojevic ½ – ½

Simen skal i 3. runde 13:30 i dag møte l’Ami med hvit, en spiller Simen absolutt er kapabel til å slå. Det er stadig problemer med livepartiene, men forhåpentligvis får vi endelig sjansen til å følge Simen direkte på ny adresse.

Se også omtale hos Bergens, Nettavisen, ChessVibes, ChessBase og TWIC.

Foto: NH Chess

(Besøkt 123 ganger, 1 besøk i dag)