Morozevich leder Tal Memorial

Alexander Morozevich leder Tal Memorial etter gårsdagens 3. runde-seier over ingen ringere enn Vladimir Kramnik. I dag kan russeren bli ny verdensener.

Morozevich har lenge blitt kritisert for å svikte i de riktig store turneringene, og heller konsentrere seg om å denge svakere 2600-spillere. Russeren har trukket seg fra flere superturneringer dette året og vært i begrenset aktivitet, men ser nå ut til å være tilbake på toppnivå. Etter seieren over Biel-vinner Evgeny Alekseev i 1. runde og den spektakulære seieren over Kramnik i 3. runde i går onsdag, er Moro uoffisielt på 2796,3 på siste liveratingoppdatering, bare 2 poeng bak Anand. Seier over Peter Leko med svart i dag torsdag sikrer han topplasseringen.

Russeren står med 2 ½ poeng, mens Vassily Ivanchuk og Leko har 2. Alexei Shirov er dessverre klart sist med tre smultringer.

Se også omtale hos ChessBase, Chessvibes, Chessdom, TWIC og MIGs Daily Dirt. Det franske nettstedet Europe Echecs har også flotte videorapporter fra turneringen.

(Besøkt 105 ganger, 1 besøk i dag)