God start for Simen

GM Simen Agdestein startet med en fin remis mot Ivan Cheparinov i 1. runde av NH Chess Tournament i Amsterdam i går. Simen klarte likevel ikke å hindre et klart 4-1 tap i favør ungsauene.

Simen fikk en god start på NH Chess Tournament da han spilte remis med hvit mot Topalovs sekundant Ivan Cheparinov (2687). Simen hadde bonde over i tårnsluttspillet, men partiet endte i trekkgjentakelse og nordmannen var trolig ikke i nærheten av seieren.

Simen Agdestein opted for a quiet approach against Ivan Cheparinov, but then the Norwegian has never been known to go for his opponent’s jugular right from move one. He prefers to get a decent position and then gets to work, looking for more. This time too he gradually managed to get a slight advantage, but it never became serious. Although Agdestein reached a rook ending with a pawn up Cheparinov opponent had not problems reaching the draw.

Det ble likevel en klar 4-1 seier til Rising Stars. Evgeny Bareev var den eneste andre som klarte å ta poeng, mot en annen Topalov-sekundant, nederlandske Erwin l’Ami.

Onsdag 20.august 1. runde
Evgeny Bareev – Erwin l’Ami ½ – ½
Viktor Kortchnoi – Daniel Stellwagen 0 – 1
Artur Jussupow – Fabiano Caruana 0 – 1
Simen Agdestein – Ivan Cheparinov ½ – ½
Ljubomir Ljubojevic – Wang Yue 0 – 1

Arrangørene sleit med teknikken i 1. runde, men har nå fått opp video og bilder, partier, og runderapport. Vi regner med det har løst seg slik at dagens 2. runde kan vises direkte fra 13:30. Da venter nemlig den topprangerte kinesiske kometen Yue Wang med 2715 på siste liveratingliste. Partiene skal også kunne følges på ICC.

Chessvibes har ellers god dekning og er verdt en tur innom.

(Besøkt 121 ganger, 1 besøk i dag)