Magnus i lagturneringer

Magnus Carlsen har fått seg en velfortjent spillepause etter Biel og Mainz. Men i september blir det mer Magnus-moro.

Bergens Schakklub melder at Magnus skal delta i det spanske lagmesterskapet der blant andre Vassily Ivanchuk, Evgeny Alekseev, Alexander Motylev og Evgeny Bareev. Forgruppene spilles fra 3. – 7. september og kolliderer med Grand Slam Bilbao som starter 1. september. Dermed får ikke Magnus delta før en eventuell semifinale senere på høsten. Se omtale hos Chessdom.

Fra før er det klart at Magnus spiller for det armenske stjernelaget Mika Yerevan i den sterkt besatte Europacupen for klubblag i Kalithea, Hellas fra 16. – 24. oktober. 17-åringen blir der andrerangert bak Levon Aronian (2737) men foran Boris Gelfand (2720), Gabriel Sargissian (2660), Baadur Jobava (2665), Tigran Petrosian (2624) og Arman Pashikian (2564).

Her er et svekket OSS 23. rangert, mens SK 1911 er 24. rangert blant de 64 påmeldte lagene.

Se deltakerlisten!

Før Bilbao, skal Magnus delta i Tal Blitz Cup fra 29. – 30. august like etter hovedturneringen Tal Memorial. Lynsjakkturneringen har en premiepott på rundt 500 000 kroner.

Tal Memorial startet for øvrig i går mandag. Sjakkfantomet fra nord har omtale fra turneringen. Her er en video fra Europe Echecs:

(Besøkt 113 ganger, 1 besøk i dag)