Simen med glimt av storhet i Tromsø

GM Simen Agdestein viser glimt av gammel storhet i Arctic Chess Challenge i Tromsø. Etter gårsdagens 6. runde-seier over andrerangerte GM Vadim Malakhatko, leder stormesteren Arctic Chess Challenge helt alene!

Simen har spilt lite sjakk i år etter knock-outen mot komiker Henrik Elvestad sist vinter. Nå viser den gamle storheten at han fortsatt kan. Først vant han lynsjakkturneringen med uslåelige 18/18, deretter knuste Simen eks-ukraineren GM Vadim Malakhatko (2612). NTG-sjefen har dermed ledelsen alene med 5 ½ poeng som gir en pen ratingprestasjon på 2748. Stormesterkollegene GM Igor Kurnosov (2617) og GM Vitaly Kunin (2532) følger like bak med 5 poeng.

Ingen tvil om at dette så langt er en fin prestasjon av Simen, men det er fortsatt tre runder igjen og ingen grunn til å hoppe i taket enda! Motstanden, med unntak av 6. runden, har ikke vært all verden og Simen var nær ved å tape for sin egen NTG-elev Espen Forså. Jeg glemmer likevel ikke Simens seier i Cappelle la Grande foran vel 100 stormestere i 1999, da undertegnede var til stede. Seieren kom som lyn fra det som så ut som klar himmel og få hadde vel forventet at han skulle gå til topps i gigantturneringen. Nå er det litt av det samme, for Simen har hatt en liten down-periode det siste året og Sjakknytt håper virkelig at det holder helt inn! Da kan vi også ha forhåpninger til at Agdestein klarer å hamle opp med ungguttene i Rising Stars vs Experience kort tid etter Tromsø.

Det er også god grunn til å trekke fram 14-årige Even Thingstad (2019) som med seieren over FM Peter Sowray (2327) er i ferd med å gjøre sitt livs resultat. Modum-spilleren med norsk rating på 1938 har 4 ½ poeng mot snittmotstand et par hundre poeng mer enn seg. Thingstad gjorde ikke noe spesielt godt resultat da han valgte å spille i klasse 1 i Landsturneringen, men dette er utvilsomt sterkt!

Imponerende er det også av NTG-elev Lasse Østebø Løvik (2217) som har slått både IM Anna Zozulia (2346) og FM Joachim Thomassen (2357) i tillegg til remis mot GM Heikki Westerinen (2376). Løvik har 4 poeng, en klar forbedring fra hans prestasjon i eliteklassen i Landsturneringen da det bare ble 2 poeng og siste plass.

Sjakknytt skulle selv vært tilstede i Tromsø som en del av arrangørstaben, men måtte dessverre avlyse i siste liten. Arrangørene i Tromsø med Jan Sigmund Berglund i spissen ser likevel ut til å klare seg utmerket. Sven Sjakkfantomet Wisløff Nilsen skriver glimrende og utfyllende runderapporter for hver runde, Bjørn Berg Johansen tar profesjonelle bilder som sendes til Chessdom og liveoverføringen går tilsynelatende prikkfritt. Nettavisen ved Ole Valaker har også daglige oppdateringer. Tromsø er definitivt satt på kartet!

Foto: Bjørn Berg Johansen

(Besøkt 194 ganger, 1 besøk i dag)