Super-Magnus leder Biel alene

Super-Magnus Carlsen (2775) har igjen inntatt ledelsen i Biel Chess Festival etter at han i 6. runde slo den lokale jumboen Yannick Pelletier (2569). Nå er han med 4 ½ poeng halvpoenget foran GM Lenier Dominguez (2708). Og Anand pustes i nakken på liveratingen…

Magnus tok sin andre seier av to mulige mot stakkars Yannick Pelletier i går. 17-åringen utnyttet en liten feil av Pelletier og derfra var veien kort til gevinst. Carlsen leder nå alene med 4 ½ poeng og ratingprestasjon på 2845. Etter at kubaneren Lenier Dominguez utrolig nok klarte å vinne det teoretiske remissluttspillet mot Alexander Onischuk med tårn og springer mot tårn, er Dominguez nærmeste konkurrent på 4 poeng.

For øvrig er det særdeles få remiser i denne turneringen, og bare 8 av 18 partier har endt med poengdeling, ingen av disse var på under 30 trekk.

Etter seieren lørdag, er Magnus Carlsens uoffisielle rating på 2796,5, bare halvannet poeng bak Anands 2798. Seier over Evgeny Alekseev i dagens runde 14:00 fører han foran Anand og over 2800 med god margin.

Det er selvsagt god dekning fra turneringen verden rundt for tiden. Les om hvordan Magnus klarte å falle fra scenen i Ian Rogers’ rapport fra turneringen. Les også ChessBase, Nettavisen, MIGs Daily Dirt, ChessGames.com, The Chess Mind og The Week in Chess.

Foto: Biel Chess Festival

(Besøkt 155 ganger, 1 besøk i dag)