Biel Chess Festival starter søndag

Førstkommende søndag 20. juni 14:00 starter et nytt kapittel i serien Magnus Carlsen klatrer på verdensrankingen. Da skal Magnus nemlig igjen til Sveits og Biel International Chess Festival. Kan Magnus innfri et soleklart favorittstempel, skyhøye forventninger, passere Anand, og nå 2800 for første gang?

Magnus fikk sin debut i Biel i 2005, men skuffet litt med 4 poeng og 6. og siste plass. Siden da har det bare gått oppover, og året etter i 2006 slo han turneringsvinneren Alexander Morozevich begge gangene og tok en pen 2. plass. I fjor vant Magnus sin første store turnering da han gikk til topps med 5,5 poeng etter å ha banket Teimour Radjabov i 9. og siste runde på imponerende vis. Magnus måtte ut i hurtig- og etter hvert lynsjakk mot amerikaneren Alexander Onischuk, men seier ble det i hvert fall til slutt. Se hvordan Magnus presenteres på den offisielle hjemmesiden og intervjuet med 2007-vinneren!

I år er situasjonen en ganske annen. Etter å ha vært i utfordrerposisjon de tre siste årene, er nordmannen for første gang topprangert. Denne uvante posisjonen har Magnus i år fått litt erfaring med, i Amber-turneringen i Nice, i Baku Grand Prix i april og sist i Aerosvit-turneringen i Ukraina. Testen besto han med glans da det ble 2. plass i Amber, delt seier i Baku GP og udelt seier i AeroSvit. Nå begynner det å bli en god stund siden forrige dårlige turnering, og etter 28 partier uten tap i hurtig- eller langsjakk denne våren, virker 17-åringen nesten uslåelig for tiden. Blir det en ny turnering uten tap?

Sjakknytt er fortsatt spent på om han klarer å takle favorittstemplet nok en gang, for det er ikke til å stikke under en stol at alt annet enn seier her vil være en skuffelse.

Blant motstanderne i år finner vi velkjente spillere som GM Lenier Dominguez (2708), GM Evgeny Alekseev (2708), GM Etienne Bacrot (2691), GM Alexander Onischuk (2670) og GM Yannick Pelletier (2569). Ryktene sier at Alexander Morozevich også var invitert i år, men takket nei. Kanskje er russeren lei alle tapene mot Magnus?

I den åpne turneringen finner vi også NTG-gjengen FM Joachim Thomassen, Anders G. Hagen, Johannes Kvisla, Espen Haugstad og Joar G. Pettersen. Disse skal kjempe med 19 stormestere, blant disse GM Ivan Ivanisevic (2664), GM Boris Avrukh (2656), GM Boris Grachev (2640), GM Ilya Smirin (2637), GM Leonid Kritz (2610) og GM David Baramidze (2593).

Partiene starter 14:00 og det blir selvsagt direkteoverføring på ICC. Se også omtale hos Chessdom, Chessgames.com og ChessVibes.

(Besøkt 100 ganger, 1 besøk i dag)