Ros til Tønsberg-arrangørene

NM-arrangøren i Tønsberg har fått ros for gjennomføringen av NM-arrangementet av NSF-generalsekretær Dag Danielsen.

Arrangementskomiteen gjorde en god jobb med gjennomføringen av NM mener Sjakkforbundets generalsekretær Dag Danielsen. Følgende gratulasjon er publisert:

Stor takk til arrangementskomitéen

Jeg vil med dette takke arrangementskomitéen for en vel gjennomført landsturnering. Av erfaring er det mange av oss som vet at dette med å arrangere turneringer er en utakknemlig oppgave, ikke minst gjelder dette et stort arrangement som landsturneringen. Det er utrolig mange ting å passe på og det er forskjellige måter å løse utfordringene på. Det er alltid noen som er misfornøyde med et eller annet og alltid noen som mener at ting kan løses på en annen måte enn den måten man velger å gjøre ting på. Stormester Jusupov skal ha bemerket at ”alle stormestre bør engang i livet ha arrangert en sjakkturnering”. Min omskrivning er at alle sjakkspillere bør engang i livet ha vært med på å arrangere en sjakkturnering – og ideelt sett – en landsturnering.

Min mening er at dette ble en vel gjennomført landsturnering. Dere har vært få mennesker som har gjort en fantastisk innsats for å få et vellykket arrangement i havn. Tusen takk for innsatsen!

Med vennlig hilsen
Dag Danielsen
Generalsekretær i Norges Sjakkforbund

Fine ord fra Danielsen!

Man kan neppe si at forventningene var høye i forkant av Landsturneringen. Startavgiftsøkning på 250 kroner, manglende overnattingskapasitet og en ekstra dag til lynsjakken var ikke særlig populært. Slagenhallen var også et lite stykke fra sentrum, så mange var avhengig av bil for å komme seg til/fra spillestedet. Dessuten var det nok noen foreldre som ble skuffet da guttungen ikke fikk noen annen premie enn et gavekort fra Sjakkbutikken. Selv om det nok er best med pokal som minne i hvert fall for de tre beste, mener jeg at dette var en god idé. Bokpremiene ble definitivt tatt godt i mot fra de aller fleste voksne spillerne som endte opp med premie. Hvor mange har vel ikke støvete pokaler stående i kjelleren?

Men tatt i betraktning av den heller magre arrangementskomiteen, er det godt gjort å få til et såpass bra arrangement. Med unntak av noe dårlig korrekturlesning og en kontroversiell puppesak som førte til kaffen i vrangstrupen på flere, holdt bulletengene historisk høy kvalitet. Her har både tidligere og senere arrangører av NM mye å lære!

(Besøkt 75 ganger, 1 besøk i dag)