Hammer og Elsness i stikkamp

IM Jon Ludvig Hammer og IM Frode Elsness endte begge på 6,5 poeng etter 9 runder av Landsturneringen i Tønsberg. Hammer og Elsness må dermed spille stikkamp om kongepokalen og norgesmestertittelen. Stikkampen skal spilles innen to måneder, og Hammers klubb Oslo Schakselskap har allerede meldt sin interesse for å arrangere stikkampen.

Spenningen var i høysete før siste runde av eliteklassen søndag formiddag. Jon Ludvig lå likt med GM Berge Østenstad før siste runde på 6 poeng, men Elsness fulgte like bak med 5,5. Da Jon Ludvig tok en litt for tidlig remis i bedre stilling mot IM Øystein Hole, kunne Elsness ta igjen 18-åringen med en lang, men overbevisende seier over GM Berge Østenstad. Disse to skal dermed spille stikkamp om et par måneder om NM-tittelen.

Som vanlig i NM var det flere gledelige prestasjoner, men også noen skuffelser. GM Kjetil A. Lie var Sjakknytts forhåndsfavoritt, men viste usedvanlig dårlig form under turneringen. Da Kjetil ble syk før siste runde mot Inge S. Skrondal, fikk den sympatiske Porsgrunningen heller ikke sjansen til å rette opp litt av turneringen.

Derimot gjorde IM Frode Elsness (2525), Øystein Hole (prestasjon 2481), og Daniel Jakobsen Kovachev (2343) gode prestasjoner langt over forventet. 15-årige Frode O. O Urkedals remiser i 8. – og 9. runde mot henholdsvis IM Roy H. Fyllingen og IM Øystein Hole sikret også 1911-kadetten en finfin 7. plass, et godt stykke foran Sjakknytts forhåndstips.

Vi gleder oss allerede til stikkampen!

Foto: Bjørn Berg Johansen

(Besøkt 223 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Hammer og Elsness i stikkamp"

  1. Du skriver om Kjetil A. Lie at «…men grunnet sykdom ble det en heller dårlig turnering og den sympatiske Porsgrunningen måtte trekke seg før siste runde.» Selv med seier i siste runde ville det vært en styggdårlig turnering for den godeste Kjetil, og når han selv skriver «Jeg har vært i god fysisk form under alle de første 8 rundene og har ingenting annet enn dårlig sjakkform, og gode motstandere, å skylde på.» så tror jeg han på det. Da er det altså sviktende form og ikke sykdom som har skylda. Keep up the good work Tarjei!

  2. Sant, sant, det var nok litt dårlig formulert der og det er rettet, takk!

    Samtidig er det STOR forskjell på tap og seier i siste runde, og med seier i siste runde hadde han rettet opp LITT av turneringen.

Stengt for kommentarer.