Bulletenger

NM-bulletengene for runde 6 og 7 i Tønsberg er nå tilgjenglig for nedlasting. Disse holder fortsatt særdeles høy kvalitet.

(Besøkt 93 ganger, 1 besøk i dag)

3 kommentarer på "Bulletenger"

 1. Teknisk kvalitet på bulletinene var svært god, og de framsto som påkostede. Men innholdsmessig var bulletinene så som så.

  Der det skortet mest var på det rent sjakklige. Knapt et eneste sjakkparti. Noe av det beste stoffet i gode bulletiner er kommenterte partier fra alle klasser, og spesielt partier fra de yngste klassene.

  Det var ellers mye rot med navnefeil i bildetekster og artikler. Det var også en del såkalt humor som ikke hadde noe med sjakk å gjøre. Herunder også enkelte overtramp som sjakkpresidenten kommenterte slik i nr 9:

  «En av vitsene som ble trykket kan klart være støtende for noen. Dessuten var det et bilde av en utringning som man burde spart seg. Vi har satset mye på å rekruttere kvinner til sjakken, og mye kan tyde på at vi er i ferd med å lykkes. Da er ikke den slags oppslag et tilskudd i riktig retning.»

  Det skal likevel bli vanskelig å konkurrere med Tønsberg om kvaliteten på bulletinene. Teknisk har i alle fall årets arrangører satt en helt ny standard. Og rett skal være rett: mye interessant stoff om sjakkspillere var det også å finne i årets bulletiner.

 2. Enig med mye av det du sier, og selv om kvaliteten var høy, var det også her stort forbedringspotensiale. En ting er at de burde lagt inn mange flere partier. De manglet riktignok folk til å legge inn partiene, men de kunne nok brukt litt penger på å få f.eks elitespillere til å legge inn og kommentere egne partier slik jeg husker vi gjorde i Molde i 2004. Det hadde ikke kostet så mye.

  Korrekturlesning burde de nok også brukt en del mer tid på, men med det tidspresset jeg vet det er på å få ting ferdig, er ikke det det verste. Uansett har fremtidige arrangører noen å måle seg med.

 3. Vet ikke om jeg vil bruke 140 kr på bulletiner en gang til – i alle fall ikke hvis de er å finne som pdf-filer samme dag som papirutgaven kommer ut.

  Synes det er helt ok at pdf av bulletiner legges på nett en ukes tid etter at en turnering er ferdig.

  (Fantastisk flott blogg Tarjej!!!)

Stengt for kommentarer.