Ole Christian Moen leder mesterklassen

OSS-formann FM Ole Christian Moen leder noe overraskende mesterklassen i Landsturneringen i Tønsberg etter 6 runder.

FM Ole Christian Moen (2106) har tydeligvis ikke tenkt å la sønnen Andreas forbli den eneste elitespilleren i Moen-familien. Nå leder han mesterklasssen alene med 5 poeng etter dagens seier over Rune Myhrvold (2086). Etter tapet i 3. runde for overraskelsesmannen Terje Karlsen (2035), har Moen tatt seg sammen og vunnet de tre siste partiene. Karlsen innehar 2. plassen med 4,5 poeng, mens det er sju spillere på 4 poeng.

Moen er en skikkelig veteran i norsk elitesjakk og har spilt på toppnivå siden 70-tallet. 56-åringen nå har spilt i hele 38 (!) Landsturneringer. Eliteklassen har Moen spilt i mange ganger tidligere, på nesten hele 80- og 90-tallet fram til sist gang 1997. Ratingen er dog på sitt laveste nivå på mange år, men det er ikke mange årene siden Moen snuste på 2300 internasjonalt. Det spørs om ikke denne ratingkurven er i ferd med å snu seg nå, for med en sylskarp ratingprestasjon på 2357 lover det i hvert fall bra!

Mesterklassen 6 runder:
1. FM Ole Christian Moen 5 poeng
2. Terje Karlsen 4,5 poeng
7 spillere med 4 poeng.

(Besøkt 330 ganger, 1 besøk i dag)