Overraskelser i Sveins minneturnering

15-årige Even Thingstad og Jørn Snellingen og Erle Andrea Marki Hansen sto for de største enkeltprestasjonene i 1. runde av Sveins Minneturnering fredag kveld.

1. runde kom vel i gang noe på overtid i går kveld. Øystein Brekke holdt et underholdende foredrag om IM Svein Johannessens storhetsperiode, til stor glede for mange fremmøtte. Brekke skriver på en biografi om den norske sjakklegenden, og håper på å ha denne klar til september. FM Erling Kristiansen, Per Ofstad og arrangør IM Bjarke Sahl fortalte også om sitt bekjentskap med Johannessen.

Det var flere små overraskelser. Først og fremst imponerte unge, lovende Even Thingstad (1938) med remis mot GM Leif Øgaard (2386), mens Jørn Snellingen (1866) holdt remis mot den danske FM Martin Mathiessen (2365). 12-årige Erle Andre Marki-Hansen (1346) sto i mot seniorspiller Vidar Taksruds (2064) angrep og holdt remis i et langt parti (se bilde).
Det er også verdt å fremheve den danske 13-åringen Mads Andersen (2020) som kjempet langt og lenge mot andrerangerte GM Aloyzas Kveinys (2577), men som til slutt måtte gi tapt.

Liveoverføringen fungerte prikkfritt, og til 2. runde fra kl. 11:00 kan interesserte følge 1911-spilleren Helsio Paulo Sousa mot GM Kveinys og GM Mark Hebden mot nybakt elitespiller Daniel Jakobsen Kovachev fra OSS.

Resultater og noen partier er tilgjengelige. Se også Bjørn Berg Johansens bilder fra åpningen.

Foto: Bjørn Berg Johansen
(Besøkt 272 ganger, 1 besøk i dag)