Torbjørn R. Hansen ny norsk IM

Enda en ny norsk IM!

I følge Bergens Schackklub har Norges Sjakkforbund fått bekreftet at FIDE har godkjent Torbjørn R. Hansens IM-tittel straks 2400 er passert på neste juli-liste.

29-årige Torbjørn er en av Norges aller beste sjakktrenere, og trente Magnus Carlsen like etter at talentet ble oppdaget. Torbjørn slo gjennom litt sent, da han i 1998 som 20-åring både ble juniornorgesmester og var nær sensasjon under den internasjonale turneringen på Gausdal. SK 1911-spilleren beseiret der GM Ralf Åkesson og var bare et halvt poeng fra sitt første IM-napp. Bak seg holdt han spillere som GM Simen Agdestein og GM Einar Gausel.

Det skulle ta sin tid før eks-Tempo-spilleren tok det neste steget mot toppen. I 2004 gjorde han det med et stort brak. Ikke bare ble det IM-napp, men faktisk også et sensasjonelt GM-napp! Torbjørn gikk ubeseiret gjennom Rilton Cup i Stockholm og sikret seg sitt første GM-napp og ratingprestasjon på hele 2625!

Torbjørn tok sitt siste og avgjørende IM-napp i Spania i januar i år og fulgte opp med imponerende 7 av 9 og ratingprestasjon på 2600 i seriesjakken i år. Det holdt faktisk også til GM-napp nummer 2! Dermed har barnevernspedagogen passert 2400 med 23 poengs margin til neste juli-liste. Nå spørs det om vi får se Torbjørn ta sitt tredje GM-napp i nærmeste framtid.

Foto: Torstein Bae

(Besøkt 467 ganger, 1 besøk i dag)

10 kommentarer på "Torbjørn R. Hansen ny norsk IM"

 1. Torbjørn har to GM napp, det siste fikk han i Ishavsserien.

 2. Flaut at jeg faktisk glemte at det var nok til napp, takk. Rettet nå.

 3. Utrolig bra gjort av en utrolig bra kar.
  R;)

 4. Men han er ikke 30 før til neste år
  🙂

 5. Han har implementert Fritz 11, ikke rart han gjør det bra

 6. Tord Romstad | 19. desember 2017 på 16:29 |

  Gratulerer, Torbjørn!

 7. Congratulations, keep up the good work! =D

 8. We are proud of you. GM next?

 9. Sergey Karjakin | 19. desember 2017 på 16:36 |

  Wow! Amazing

 10. LOL! This is so good my old friend

Stengt for kommentarer.