Bilbao med premiesum på over 3 mill

Det er nå endelig bekreftet at det blir Grand Slam-finale i spanske Bilbao 1. – 13. september i år. Det melder Chessdom.

Topalov-manager Silvio Danailov er selve iniativtakeren til ideen der vinnerne av storturneringene Corus Wijk an Zee (Levon Aronian), Morelia/Linares (Viswanathan Anand) og MTel Masters (Vasily Ivanchuk) møtes til dyst i en skikkelig finaleturnering. Dette skal etter planen bli en del av en årlig syklus der andre byer som Seattle i USA og Kina nevnes som mulige spillesteder. Les mer om ideen hos Chessdom.

I tillegg til de nevnte vinnerne, er også toerne Magnus Carlsen og Veselin Topalov fra henholdsvis Corus og MTel invitert. Den sjette og siste plassen skulle i utgangspunktet bestemmes ut i fra en Grand Slam-turnering i Mexico, men denne ble avlyst pga. sviktende økonomi hos arrangøren. Ettersom Teimour Radjabov deltok i alle turneringene, ble aserbadsjaneren foretrukket fremfor Alexander Morozevich.

I Bilbao blir premiesummen på nærmere 3,2 millioner kroner, hvorav rundt 800 000 av disse går til vinneren. Her har Magnus altså gode sjanser til å få råd til å kjøpe ekstra fine julegaver til familien.

Om du savner Vladimir Kramnik blant deltakerne, så har det med at han velger å prioritere forberedelsene til VM-matchen mot Anand.

Se også omtale hos ChessVibes.

(Besøkt 158 ganger, 1 besøk i dag)