Kong Magnus vant og leder med to poeng

Kong Super-Magnus Carlsen vant en knusende seier med svart over europamesteren fra 2005, Liviu-Dieter Nisipeanu (2684) fra Romania i 7. runde av AeroSvit, i Foros, Ukraina. Magnus ofret kvalitet og omsatte a-bonden i gevinst.

Med 6 poeng har Magnus en svimlende og historisk ratingprestasjon på 3021. Dette er ikke mindre enn to poengs mer enn den ukrainske trioen Volokitin, Karjakin og Eljanov på delt 2. – 4. plass.

Verdensener i morgen?
Dermed er Magnus uoffisielt på 2795 på verdensrankingen, fattige rating poeng bak Anand. Seier i morgendagens parti med hvit mot Alexander Onischuk gjør ham til verdensener. 17-åringen trenger 3 poeng på de 4 siste partiene for å beholde posisjonen som ener. FIDEs frist for innsending av turneringer til juli-listen er 16. juni, men det er gode sjanser for at de utvider fristen på bakgrunn av denne turneringen.

Ingen kollaps
Noen husker kanskje en lignende start av Veselin Topalov da han vant FIDE-VM-finalen i Mexico i 2005. Starten var på 6 1/2 av 7, men Topalov avsluttet med sju remiser. Nå er det ingenting som tyder på at Magnus skal avslutte på samme måte. I dag kunne han med god samvittighet valgt fredspipa som svart og heller siktet seg inn på seier med hvit. Men neida! En enorm vilje til å vinne, en skikkelig fighter verden knapt har sett maken til. Det er vanskelig å finne superlativer dekkende nok.

Nedspilling
Dagens parti var bra av Magnus, men det skal bemerkes at Nisipeanus ikke hadde noen særlig suksess med egne åpningsforberedelser. Her er stillingen etter 22.Le2.

22…Dxa4! Svart får to bønder for kvaliteten, inkludert en farlig a-bonde. 23. Lxc4 Lxc4 24. Rf2 e6 25. Be3 Bd5 26. Rfb2 Qe4 27. Qd2 h5 28. Bd4 Bh6 29. Be3 a5 Denne bonden spaserer nesten rett inn. 30. Rb8 Kh7 31. h3 Rxb8 32. Rxb8 Bg7 33. Bd4 Bxd4 34. cxd4 a4 35. Kh2 a3 36. Rb4 a2 37. Ra4 Qb1 0-1 Les også GM Golubevs «An easy win for Carlsen» på den offisielle hjemmesiden.

Resultater runde 7:

Jakovenko, Dmitry 1 – 0 Van Wely, Loek
Onischuk, Alexander 0 – 1 Eljanov, Pavel
Nisipeanu, Liviu-Dieter 0 – 1 Carlsen, Magnus
Alekseev, Evgeny ½ – ½ Shirov, Alexei
Volokitin, Andrei ½ – ½ Svidler, Peter
Karjakin, Sergey ½ – ½ Ivanchuk, Vassily

Resultatliste runde 7:

Runde 8:

Van Wely, Loek Volokitin, Andrei
Eljanov, Pavel Jakovenko, Dmitry
Carlsen, Magnus Onischuk, Alexander
Alekseev, Evgeny Nisipeanu, Liviu-Dieter
Svidler, Peter Karjakin, Sergey
Shirov, Alexei Ivanchuk, Vassily
(Besøkt 90 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Kong Magnus vant og leder med to poeng"

  1. Hei
    Vil bare si at du fortsetter å holde høy informasjonsfaktor på sidene dine.

  2. Hi, thank you for this wonderful site! Now, we shouldn’t (or at least Magnus shouldn’t) worry too much about being number one after this tournament. Let us just enjoy his games and take one match at a time, and then count the points at the end.
    Erlenk

Stengt for kommentarer.