Magnus vant igjen – ustoppelig?

Super-Magnus Carlsen virker ustoppelig etter fire runder av AeroSvit i Foros, Ukraina. Denne gangen var det ukrainske Pavel Eljanov som måtte ned i et langt og spennende sluttspill.

Med 3,5/4 har Magnus en fantastisk ratignprestasjon på 3050, og ligger halvpoenget foran sin argeste konkurrent Sergey Karjakin (2732) fra vertslandet som har 3 poeng.

Karjakin slo i denne runden Dmitry Jakovenko (2711) med hvit med en pen avslutning.

Hans Arild Rundes liveratingside har nå Magnus på en 4. plass med 2787,5, tiendeler bak Morozevich og Kramnik på henholdsvis 2787,9 og 2788.

Det er umulig å ikke la seg imponere av Magnus sine vanvittige prestasjoner de siste dagene, men samtidig viktig å ikke ta helt av. Bare fire partier er spilt, hvilket betyr at sju runder er igjen. Her kan mye skje. Samtidig er det svært vanskelig å finne svakhetstegn i Magnus sitt spill så langt, det virker tvert i mot som han blir bedre og bedre for hvert eneste parti.

Resultater runde 4:

Van Wely, Loek 1 – 0 Alekseev, Evgeny
Eljanov, Pavel 0 – 1 Carlsen, Magnus
Svidler, Peter ½ – ½ Nisipeanu, Liviu-Dieter
Ivanchuk, Vassily ½ – ½ Onischuk, Alexander
Karjakin, Sergey 1 – 0 Jakovenko, Dmitry
Shirov, Alexei ½ – ½ Volokitin, Andrei

I 5. runde venter Alexei Shirov (2740) som står med 2 1/2 poeng. Eks-latvieren, nå Spania, åpnet med 2/2, men med tap for Eljanov og en kjapp 19-trekksremis mot Volokitin har Shirov lagt seg på 3.plassen. Magnus har positiv score mot Shirov og mange husker sikkert hans første 2700-seier i Smartfish Chess Masters i Drammen over nyttår i 2005.

Runde 5:

Nisipeanu, Liviu-Dieter Van Wely, Loek
Alekseev, Evgeny Eljanov, Pavel
Carlsen, Magnus Shirov, Alexei
Onischuk, Alexander Svidler, Peter
Jakovenko, Dmitry Ivanchuk, Vassily
Volokitin, Andrei Karjakin, Sergey

Følg spesielt Sjakkfantomets blogg, Chessdom.com, ChessBase, Henrik Carlsens blogg, Nettavisen, Bergens Schackklub og Tromsø Sjakklubb. Se også flere bilder hos tyske ChessBase og analyser av partiet fra GM Golubev og Brodsky på den offisielle hjemmesiden.

(Besøkt 79 ganger, 1 besøk i dag)