GM Karen Asrian 1980-2008

Den unge armenske stormesteren Karen Asrian (2630) er død, bare 28 år gammel. Det er få detaljer rundt dødsfallet, men det dreier seg trolig om en bilulykke i følge det armenske nyhetsbyrået A1+.

Asrian spilte sist i det franske lagmesterskapet og tok 1,5/3. I april deltok han i det sterke russiske lagmesterskapet med respektable 4/9, inkludert remiser mot Mamedyarov og Karjakin.

Sammen med GM-kollegene Aronian, Petrosian, Sargissian og juniorverdensmester Andriasian var han en av flere unge lovende spillere som skulle ta over etter veteranene Lputian, Vaganian, Anastasian og Minasian i den forrige generasjonen. Dette er en svært trist melding og et stort tap, ikke bare for armensk sjakk men for alle verdens sjakkentusiaster.

Armeneren er nummer 92 på verdensrankingen og Armenias fjerde høyeste rangerte spiller. I januar 2006 var han oppe som nummer 61 med en FIDE-rating på 2646. Asrian ble olympisk mester med Armenia i 2006, er armensk mester tre ganger, både i år og i fjor og har dessuten flere internasjonale titler i aldersbestemte klasser bak seg.

Se også TWIC, A1plus.am, armenske sjakkforbundet og hjemmesiden for ChessGiants i Yerevan.

OSS’ egen Yerazik Khachatourian kjenner flere av de armenske toppspillerne, her sammen med et par av de på et bilde fra 2001, Karen Asrian helt til venstre i bildet.
Fra venstre: GM Karen Asrian, GM Rafael Vaganian, OSS-spilleren Yerazik Khachatourian og GM Ashot Anastasian
(Besøkt 359 ganger, 1 besøk i dag)