Super-Magnus slo Ivanchuk igjen

Super-Magnus Carlsen (2765) fikk en kanonstart i dagens 1. runde av AeroSvit-turneringen i Foros, Ukraina da han for femte gang i et langparti slo hjemmehåp og formspiller Vassily Ivanchuk (2740). Ingen skal ta fra Magnus æren for denne fantastiske seieren, men det virker definitivt som om Ivanchuk har skaffet seg et aldri så lite Magnus-kompleks.

Ivanchuk gav kvalitet for bonde og angrep og det så ganske lovende ut da Ivanchuk fikk to bønder for kvaliteten med et spennende angrep. Magnus forsvarte seg imidlertidig uten problemer og etter 31.Sd5! virket det som om Magnus fikk fordel. Etter 32…Lf4 og 35…d5?! ble Ivanchuk tvunget til en serie med avbytter og dermed var det ikke lenger noe igjen av det en gang lovende angrepet. Etter 46 trekk var partiet over og 17-åringen kunne strekke hendene i været nok en gang.

Det ble mange remiser i dagens åpningsrunde, men Shirov slo van Wely med svart. Shirov og Magnus er dermed alene i tet før morgendagens 2. runde. Der venter Peter Svidler (2746).

Spill gjennom alle dagens partier med kommentarer hos ChessDom, les omtale hos ChessBase, Sjakkfantomet og Nettavisen. Se også Henrik Carlsens blogg om ankomsten til Ukraina. Følg også Hans Arild Rundes svært berømte liveratingside hvor Magnus nå er på 4. plass med 2780.

(Besøkt 151 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Super-Magnus slo Ivanchuk igjen"

  1. Nydelig part av Magnus !

Stengt for kommentarer.