Yerevan Chess Giants

Samtidig med AeroSvit, spilles den knallsterke hurtigsjakkturneringen Yerevan Chess Giants i Armenias hovedstad. Få detaljer om spilleformatet er kjent, men hver deltaker skal spille to partier hver dag. Parallellt spilles det en større åpen turnering med 165 000 kroner i pengepremier.

Morozevich favoritt igjen
Premiepotten i hovedturneringen på drøye 1,3 millioner, hvorav ca. 350 000 kroner går til vinneren, lokker flere av verdens store stjerner. Morozevich (2774), rett fra turneringsseier og klubblagspill i Bosnia, er topprangert og klar favoritt, men får hard konkurranse fra Armenias kjæledegge og hurtigsjakkspesialist Levon Aronian (2763). Ungarns Peter Leko (2741), som forhåpentligvis har kommet over det forsmedlige tapet for Magnus i hurtigsjakkmatchen i Muskel nylig, Michael Adams (2729) og Boris Gelfand (2723) er blant outsiderne. Kineseren Bu Xiangzhi (2708), Kasparovs eks-sekundant Vladimir Akopian (2673) og Gabriel Sargissian er de tre siste kombattantene.

Formidabel sjakkinteresse
Sjakkinteressen i Armenia er skyhøy, og kan sammenlignes med interessen for skisport i Norge. Armenia har lange sjakktradisjoner og du skal lete lenge etter en armener som ikke har hørt om Tigran Petrosian. I anledning turneringen har de til og med en reklamevideo som vises på flere av de nasjonale tv-kanalene i landet.

Turneringen spilles faktisk på det nasjonale operahuset i Yerevan. Kan vi i Norge få en hurtigsjakkturnering med premiesum på en million i det nye operahuset i Bjørvika også?

Deltakere:

  1. GM Alexander Morozevich (RUS 2774)
  2. GM Levon Aronian (ARM 2763)
  3. GM Peter Leko (HUN 2741)
  4. GM Michael Adams (ENG 2729)
  5. GM Boris Gelfand (ISR 2723)
  6. GM Bu Xiangzhi (CHN 2708)
  7. GM Vladimir Akopian (ARM 2673)
  8. GM Gabriel Sargissian (ARM 2643)

Partiene kan følges direkte på den offisielle nettsiden, og trolig også på ICC og andre sider. 1. runde er mandag og partiene starter 15:00 norsk tid.

(Besøkt 105 ganger, 1 besøk i dag)