Live-partier for deg på farten

Mobi

Er du en av de som tilfeldigvis er på farten akkurat når Carlsen, Anand, Topalov, Ivanchuk og resten av gutta skal spille et viktig sjakkparti? Du skulle i det minste sett stillingen og dagens resultater så du kan fortsette middagsselskapet med god samvittighet!Løsningen er ikke langt unna om du har en mobil som tar JAVA-programmer mobil og en ICC-konto!
Med det svenske programmet Mobi kan du ved hjelp av din egen mobiltelefon logge deg på ICC (eller FICS) og følge live-partier eller spille partier fra hvor enn du befinner deg. Programmet er forholdsvis enkelt å bruke, og selv om det naturlig nok går litt tregt å utføre enkle kommandoer, så fungerer det!
Etter at du har lagt inn brukernavn og passord, er det bare å logge seg rett på. Litt avhengig av mobiltelefonen din, må du trolig stille inn brettstørrelse så den dekker et passende område av skjermen.
Programmet har på forhånd lagt inn et par kommandoer som begrenser tekstnedlastingen til et minimum, ettersom det er dette man betaler for når man er pålogget nettet fra mobilen. Ved normal bruk er det ikke snakk om mye tekst, og dermed blir ikke telefonregningen sjokkerende høy heller. Lykke til!
(Besøkt 69 ganger, 1 besøk i dag)