Diverse sjakknytt

Vi er i gang med sommeren og det er dermed også høysesong for sjakkturneringer. Den siste uken pågikk det en del større turneringer som kom litt i skyggen av de aller største hovedbegivenhetene. Magnus Carlsen og Peter Leko, superturneringen i Bosnia og hurtigsjakkturneringen Magistral Ciudad de León dominerte nyhetsbildet, men disse fortjener også oppmerksomhet.:

Short best av de gamle
Nigel Short tok en overbevisende seier i King’s Tournament i Bazna, Romania med 7/10 poeng og ratingprestasjon på 2713. Som navnet tilsier, var dette en turnering for de eldre kongene, en gjeng med tidligere storheter. En remisprosent på 69 viste at dette var en av de mer fredfulle turneringene som likevel hadde sine «høydare». Den svenske remiskongen Ulf Andersson klarte å vinne hele to partier blant sine mange remiser og sikret delt 2. plass med 5 1/2 poeng sammen med Gausdal-venn Lajos Portisch. Her var det også en 12. deltaker, eks-kvinneverdensmester Maia Chiburdanidze som trakk seg fra turneringen underveis, uklart av hvilken grunn. Se ChessBase og ChessVibes.

Firedelt i ukrainsk hurtigturnering
Høydepunktet i den sterke hurtigsjakkturneringen Bank Pivdenny Chess Cup i Odessa, Ukraina var definitivt møtet mellom de to erkerivalene eks-verdensmester Anatolij Karpov og tidligere VM-utfordrer Viktor «still going strong» Korchnoi. Karpov trakk det klart lengste strået i denne duellen, og vant matchen 1,5-0,5 inkludert en lett 19-trekker der 77-årige Korchnois dame ble fanget på a4.

Tidligere ACP-president, Pavel Tregubov ble dømt først på målfoto etter at hele fire spillere endte på 9/14. Yuri Drozdovskij (2581), Boris Gelfand (2723) og Ruslan Ponomariov fikk også 9 poeng, mens Karpov ble henvist til 5. plass med 8,5 poeng blant de 8 deltakerne. Bilder og mer hos ChessVibes.

Nakamura passerte 2700
ICC-fantomet Hikaru «Smallville» Nakamura (20) har tydeligvis hørt på oppfordringene og satser nå litt mer seriøst på sjakken enn tidligere. Dette har gitt umiddelbare resultater og Naka passerte nylig den ikke lenger magiske 2700-grensen. Nakamura tok 8,5/11 i det franske lagmesterskapet og ble beste 1.bordspiller for sitt lag Antibes. 12.plassen av 16 lag totalt var riktignok ikke så mye å skryte av, men det var jammen det på tide at amerikaneren spiller litt i Europa også.

Torsdag venter Las Vegas Open, en 6-runders åpen sveitserturnering med blant andre Nakamura, Kamsky, Fressinet, Petrosian og Akobian på startstreken. Premiepotten? 500 000 kroner. Inkludert kr. 25 000 i U1400-klassen. Drar noen på kasino etterpå, mon tro?

(Besøkt 117 ganger, 1 besøk i dag)