Magnus slo Leko 5-3

Foto: Frederic Friedel, ChessBaseMagnus Leko klatret elegant over et nytt hinder på vegen mot toppen, da han beseiret ungarske Peter Leko med de sterke sifrene 5-3 i Miskolc, Ungarn i går. Med to seire og seks remiser og ikke ett eneste tap, var nok seieren kanskje litt i overkant med tanke på at han var i reell tapsfare i både det 3. – og 5. partiet. Men å snu tapsstillinger til remis- eller seier, er en viktig egenskap for en mester, definitivt en egenskap Magnus nå besitter.

På dag 4 vant han det første partiet med svart etter at Leko var uforsiktig med 42.Dxb6. Magnus fikk deretter inn et angrep mot f2 og jaget kongen rundt hele brettet før Leko gav labb. Selv med motivasjonsproblemer, var Magnus var aldri i tapsfare i det 8. partiet med hvit. Etter den rene byttekavalkaden, ble tårnsluttspillet erklært remis i trekk 27. Spill gjennom alle partiene online eller last ned som PGN.

Neste turnering på programmet, er Aerosvit i Foros, Ukraina allerede 8. juni. Magnus er igjen høyest rangert av de 12 deltakerne med et ratingsnitt på 2712.

Les også omtale hos Nettavisen, partianalyser hos ChessBase, kommentarer på ChessVibes, og Henrik Carlsens blogg.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)