Ivanchuk stoppet Anand

Foto: ChessBaseUkrainske Vasily Ivanchuk er virkelig i storform for tiden, noe han sannelig viste i gårsdagens finale av Magistral Ciudad de León. Viswanathan Anand har hatt klippekort på vinnertrofeet i denne turneringen de siste årene, og har vunnet hver gang etter det nye utslagssystemet. Turneringen var tidligere en slags Advanced Chess der spillerne hadde anledning til å bruke computer, men de har nå gått over til å spille vanlig hurtigsjakk. Her hadde ikke Anand tapt en eneste match, inntil nå.

Ivanchuk banket Alexei Shirov greit 3-1 i semifinalen, mens Anand hadde større problemer med lokalmatadoren Francisco Vallejo Pons. Matchen gikk helt til lynsjakk etter at spillerne hadde vunnet ett parti hver. Anand trakk likevel det lengste strået i lynsjakken og hadde ingen problemer med å vinne 1,5-0,5.

Finalen åpnet med en seier til Ivanchuk, før Anand slo tilbake i det neste partiet. Etter en remis Ivanchuk kalte «a comedy of errors» gjorde Anand en kjempebukk etter bare 16 trekk i det siste og avgjørende partiet og dronningen ble fanget.

Les mer om dette hos ChessBase og ChessVibes.

(Besøkt 86 ganger, 1 besøk i dag)