Shirov vil møte Topalov

Foto: Eric Schiller, chessgames.comDen planlagte matchen 30. november i år mellom FIDE-GP-vinner Gata Kamsky og utfordrer Veselin Topalov er farlig nær å bli utsatt nok en gang.

Manglende pengeoverføring
Topalovs kontroversielle manager Silvio Danailov vil gjerne spille matchen i sitt hjemland Bulgaria, men etter «Toiletgate»-skandalen i Elista under Kramnik-matchen, ønsker Kamsky naturlig nok å spille på nøytral grunn. Kamskys ukrainske manager Alexander Chernenko kom med en konkret søknad om å holde matchen i Ukraina, men på tross av gjentatte utsettelser og lovnader om å overføre premiesummen på 3 800 000 kroner i orden, har pengene uteblitt.

Shirov ny motstander?
Nå kan FIDE bli tvunget til å velge nummer to på listen, Alexei Shirov. Den emigrerte latvieren har sagt seg villig til å spille i Bulgaria. Shirov sendte nylig ut følgende pressemelding:

With this short press release I would like to bring attention to the following facts:

1. In spite of having passed all the possible deadlines, FIDE still has not announced the venue of the match Topalov-Kamsky. That means that the match should normally take place in Bulgaria because the Lvov offer seems not to have been materialized.

2. Mr. Gata Kamsky has declared that he does not wish to play in Bulgaria. According to the match regulations he should be replaced by me in this case.

3. It is absolutely clear that the silence and uncertainty should end and the firm decision about the forthcoming match should be taken. Nobody can wait forever and this concerns the reserve players as well.

Alexei Shirov,
Tarragona, 29.05.2008

Nå skal FIDE ta saken opp til debatt under det neste Presidential Board helgen. Kan Shirov bli ny motstander?

Bakgrunn
Denne matchen er et ledd i en svært langsom VM-syklus som kårer en ny verdensmester. Vinneren av Kamsky-Topalov skal møte vinneren av Kramnik-Anand. Sistnevnte match er allerede fastsatt og spilles i Bonn, Tyskland med start 14. oktober. Vinnerne av disse to matchene skal deretter spille en ny match om tittelen som verdensmester.

Se dekning hos ChessBase, MIGs Daily Dirt, ChessDom og ChessVista.

(Besøkt 100 ganger, 1 besøk i dag)