Magnus – Leko direkte 16:30 i dag

De to første partiene av hurtigsjakkmatchen mellom GM Peter Leko og GM Magnus Carlsen spilles i dag i Miskolc, Ungarn. 1. parti starter 16:30, mens det andre starter 18:00. Partiene blir selvsagt direktesendt på hjemmesiden og hos ICC. Betenkningstiden er trolig 25 5, altså 25 minutter med 5 sekunders tilleggstid per trekk.

Dette er en årlig begivenhet i Ungarn. I fjor tapte Leko knapt 4,5-3,5 mot Vladimir Kramnik, mens det i 2006 ble seier med samme sifre mot Anatolij Karpov. I 2005 ble det 4-4 mot Michael Adams. Som GM Leif Erlend Johannessen skriver i Nettavisen, har Magnus aldri slått Leko etter 14 partier. Blant disse er tre av partiene tap, hvorav to i år.

Matchen er helt åpen. Leko har ikke spilt noe siden Amber-turneringen i mars der han gjorde et godt resultat og endte likt med Magnus. Selv om Leko har god erfaring med matcher som dette, tror jeg Magnus er inne i en god periode og klarer å snu den dårlig statistikken til sin fordel.

Se omtale fra gårsdagens åpningsseremoni i Henrik Carlsens blogg og hos ChessBase.

(Besøkt 226 ganger, 1 besøk i dag)