Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

ProxyCentauri

Members
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ProxyCentauri

 1. Sjakk-VM, runde 8, Carlsen vs Karjakin

  Inge, du kan nok ha rett på kort sikt ang omtale/oppmerksomhet. På lang sikt kan dette umulig være bra. Tenk på hvordan Anand måtte sitte på flere pressekonferanser i både Sochi og Chennai. Han tok det som en mann og tilkjente MC flere fine manøvre. Vi har alle forskjellige personligheter men jeg må si jeg er skuffet over MC's adferd her.
 2. Sjakk-VM, runde 8, Carlsen vs Karjakin

  MC må innse at han er voksen. Min gamle romkamerat i hæren er nødt til å dressere han litt. Dette blir viktig management framover. Han kom unna dette da han var 16-17 år men dette går ikke. Boten isolert sett er ikke noe problem. Men å framstå slik gjør noe med imaget ikke bare til han selv men for all norsk sjakk- når produktet skal markedsføres i framtiden.
 3. Sjakk-VM, runde 6, Karjakin vs Carlsen

  Sesse, et noe sørgelig scenario jeg kjente meg igjen i. Imidlertid fant jeg løsningen. Som ELO 1000-patzer forsøker jeg å lære litt Siciliansk. Løsningen ble å bla j i dragon-boken til Khalifman og der fant jeg et utrolig vakkert norsk parti nevnt som en sidelinje i Jugoslav-angrepet/Soltis variasjonen. http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1609178 The Hammer move... 15...Rxc3!!
 4. Sjakk-VM, runde 6, Karjakin vs Carlsen

  Hammer var avslutningsvis muligens i overkant streng med SK og hans manglende evne til å generere noe med hvit på VG-nett. Jeg kan ikke la være å beundre SK en smule som tross alt relativt hurtig å innser stillingens alvorlige karakter og makter å finne det ene tårntrekket som utjevnet mulighetene. Russerne er nok ikke fornøyd med forberedelsene men SK bryter ikke med sin sedvanlige stil og har spilt fornuftig og ikke minst skjerpet så langt. Dog vil jeg tro at dersom russerne har funnet på noe originalt i forberedelsene så ligger det veldig an til å dukke opp i #7 nå. Det ryktes at svært mange av SK's sekundanter er eksperter på 1.d4-spill(Var det Hammer som antydet det i studio ved en anledning?) Kanskje SK bør forsøke et 1.d4 parti for å bryte ned følelsen av å ikke oppnå noe med sine 1.e4 forberedelser så langt?
×