Inge «Insan» Harkestad

Members
 • Content count

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Inge «Insan» Harkestad last won the day on March 9

Inge «Insan» Harkestad had the most liked content!

Community Reputation

209 Excellent

About Inge «Insan» Harkestad

 • Rank
  Advanced Member
 1. Tidspunktet passer dessverre ikke, men det er bra at du holder oss oppdatert.
 2. Det ble da utrolig jevnt i Sharjah! Hammer sikret remisen i siste runde og endte på 16. plass – men med 3,5 poeng var han faktisk bare 2 poeng bak vinneren Grischuk.
 3. I runde 7 spilte Hammer remis mot "professoren", altså Tomashevsky, men i neste runde ble dessverre Eljanov for sterk. Nå gjenstår kun en runde, og der spiller Hammer svart mot Riazantsev. Russiske Riazantsev har 50 ratingpoeng mer enn Hammer og ligger sist, et halvpoeng bak nordmannen. Hvis Hammer drar i land et halvpoeng her, synes jeg han har gjort en absolutt godkjent figur.
 4. I runde 6 spilte Hammer remis mot Salem. Etter seks av ni runder ligger Hammer dermed på 14. plass (altså av 18 spillere) med 2,5 poeng. Vachier-Lagrave og Mamedyarov leder med 4 poeng.
 5. Det første av fire FIDE Grand Prix-turneringer er i gang, i Sharjah. Hammer er sisterangert av 18 deltakere, men åpnet ballet med remis mot Grischuk. En god start! I dag møter Hammer Nakamura.
 6. Jeg synes det er ganske stas at alle de ti beste i verden deltar i Norway Chess i år. Dermed blir Norway Chess den første 10-mannsturneringen med en snittrating på hele 2800! Samtidig er det jo synd at Hammer (eller Tari) ikke får delta. Jeg forstår godt at Hammer er skuffet. Men jeg kjøper arrangørenes forklaring om at de grep sjansen fordi de fikk muligheten til å ha med hele topp-10-feltet - og at dette kan ses på som en markering av femårsjubileet. Men neste år håper jeg virkelig at vi får se en ekstra nordmann i feltet igjen.
 7. Jeg får ikke fulgt med pga. en 40-årsdag, men krysser fingrene for de norske spillerne. Artig at de har valgt å kalle seg "Norway Gnomes"; jeg regner med at det er en referanse til at Spassky/Spasskij kalte Carlsen for en gnom for et par år siden.
 8. I år skal Norges landslag for første gang spille kirsebær med de store sjakknasjonene i VM for landslag – en lukket turnering med kun ti deltakernasjoner. Men dessverre har våre venner i FIDE plutselig utsatt landslags-VM til 17.–28. juni, i direkte konflikt med Kasparovs Grand Chess Tour. 5.–17. juni spilles nemlig Norway Chess, og 21.–25. juni spilles Paris Grand Chess Tour. Magnus Carlsen prioriterer selvfølgelig disse, og dermed må det norske landslaget klare seg uten verdensmesteren. Andre landslag mister også spillere, og noen av dem mister nok flere enn én, men jeg er stygt redd for at Norge likevel er det laget som blir mest svekket. Flere av de andre nasjonene skal normalt rundspille et Norge-lag uten Carlsen, selv om de andre stiller uten sine 2–3 beste spillere. Til sommeren tror jeg derfor vi er helt avhengig av at Hammer finner toppformen og at noen av de andre overpresterer, ellers risikerer vi stygge tall ...
 9. Nå kjenner jeg ikke bakgrunnen godt nok, så kanskje burde jeg avvente å kommentere ... Men den umiddelbare reaksjonen min er at å tape et parti med vilje, uansett er feil reaksjonsform hvis man er misfornøyd med noe.
 10. Nå heier jeg på Wojtaszek. Det er litt forsmedelig om unge Wei (som akkurat nå står godt) skal ende opp med bedre score enn Carlsen.
 11. Sånn som dette partiet utviklet seg er remis (dessverre) et godt resultat. Bra. Men selvfølgelig også synd etter en så lovende start.
 12. Alle sjakkmotorene er dessverre enig i at 40.R1e4 ikke var bra. Men de strides om fullt hvor ille trekket var, og det er kun 42...Kg7 som gir fordel. Vi kan jo håpe at Karjakin ikke griper muligheten ...
 13. Dette går fort i retning av tidsnød – for begge. Etter 19 trekk har begge ca. 30 minutter igjen, og stillingen er ganske langt fra å være avklart, for å si det sånn.
 14. Jeg tror So vinner sitt parti ganske greit. Hva som skjer i Carlsen–Karjakin er ikke godt å si, men en så utsatt kongestilling må da være vanskelig å håndtere i praksis, selv for en forsvarsekspert som Karjakin?
 15. Vi satser på at dette blir kjent som Giuoco Piano, Karjakin Fiasco Variation.