Inge «Insan» Harkestad

Members
 • Content count

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Inge «Insan» Harkestad last won the day on April 15

Inge «Insan» Harkestad had the most liked content!

Community Reputation

221 Excellent

About Inge «Insan» Harkestad

 • Rank
  Advanced Member
 1. Tror nok aktiviteten er litt rammet av den langt bedre generelle tilgjengeligheten til sjakk i andre kanaler, ja. Og posting av rene computeranalyser er ikke lenger like aktuelt nå som vi har sesse-analysene. For øvrig er denne turneringen litt vanskelig å følge med på for min del, på grunn av litt krasj med andre ting. Akkurat nå, f.eks., ber kabinpersonalet meg om å slå av mobilen.
 2. Etter 49.Kxa6 er stillingen teoretisk (tablebase) draw. I andre partier har Yifan Hou fulgt opp den sterke åpningen med enda en seier, denne gangen mot Georg Meier. Caruana ser ut til å være på sporet igjen etter en seier mot Naiditsch, mens MVL akkurat nå står bonde over mot Blübaum.
 3. Men nå ebber det nok ut i trekkgjentakelse. Ingen av dem har noe å tjene på å bryte ut av gjentakelsen. Edit: Nei, det skal Carlsen ha, han prøver fortsatt, med 42.Kf6. Sannsynligvis blir det bare en litt annen trekkgjentakelse noen trekk senere, men han viser i alle fall at han ikke gir seg uten å ha prøvd ut alle muligheter. Edit 2: Etter Aronians 42...Rg1 ser det ut som om de unngår trekkgjentakelsene og ender opp med noen potensielt hårete avbyttevarianter. Har begge kontroll i denne stillingen? Her må det da være lett å trå feil?
 4. Tricky, tricky. Ja, i alle fall ifølge sjakkmotorene rotet Carlsen bort seieren der. Men nå tør jeg ikke gjette på noe som helst før vi har nådd tidskontrollen.
 5. Tricky stilling, og Carlsen har bare 12 minutter (+ tilleggstid) på ti trekk. Men jeg tror han kontrollerer dette i havn.
 6. Vel, etter 27...Rb8 ble plutselig både Komodo og Stockfish optimistisk på hvits vegne. Jeg også, for den saks skyld.
 7. Nå er Komodo litt mer optimistisk enn Stockfish igjen ...
 8. Han er ikke mye skvetten, Aronian. "La meg se, jeg har en litt utsatt kongestilling. Hva skal jeg gjøre? Tja, kanskje jeg skal storme fremover og bytte bort en av de to bøndene jeg fortsatt har foran kongen min?" Vel, takk for det, hvis vi kan stole på evalueringene (som nå er tilbake rundt null)!
 9. Nå er forresten analysis.sesse.net oppe og går.
 10. Ikke noe annet enn at den likte 15.Bd5 og 15.Nbd2 så vidt litt bedre. Men det hadde gått helt greit å slå e-bonden også. Men nå er det en litt interessant stilling på brettet. Min "gamle" Komodo 9.2 mener at 19.Nd5 vil gi hvit en liten fordel (på ca. 0,3–0,4) etter avbyttet 19...Bxd5 20.exd5, mens de andre sjakkmotorene mener stillingen fortsatt vil være helt jevn. Mon tro hvordan Carlsen og Aronian vurderer den stillingen?
 11. 15.Nbd2 var andrevalget til Komodo, altså foran 15.Nxe5. Alle sjakkmotorene regner nå stillingen som ganske jevn, men både Komodo og Houdini ser ut til å synes at hvit står såvidt litt bedre. Jeg tar det som et tegn på at Carlsen har hodet med seg i dag og finner de riktige trekkene.
 12. Nå er spørsmålet om Carlsen bør slå e5-bonden, som Aronian har tilbudt ham, eller spille et trekk som 15.Bd5. Derom strides sjakkmotorene ...
 13. Hm, g5 fra Aronian? Friskt nok. Det svekker kongestillingen, men tar Carlsens svartfeltløper ut av partiet. Carlsen,M - Aronian,L, Grenke Chess Classic 2017 Analysis by Komodo 9.2, depth 25: 1. = (0.16): 14...d6 15.Nbd2 Ba7 16.h3 Be6 17.Bc4 Qc8 18.Bxe6 fxe6 19.Qc2 Qd7 2. +/= (0.31): 14...Nh5 15.Bd5 Nxg3 16.hxg3 Qf6 17.d4 Ba7 18.Bxc6 dxc6 19.dxe5 Qe7
 14. 9...Bc5 er ikke det aller vanligste trekket, men Aronian har spilt det før, og det samme har Tomashevsky. Begge partiene ble remis mot henholdsvis Yu og Wei. Men Carlsen avvek fra de partiene med 10.c3.