Inge «Insan» Harkestad

Members
 • Content count

  532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Inge «Insan» Harkestad last won the day on June 18

Inge «Insan» Harkestad had the most liked content!

Community Reputation

235 Excellent

About Inge «Insan» Harkestad

 • Rank
  Advanced Member
 1. Nå er det i ferd med å bli tidsnød i alle partier. Nakamura har vinnende stilling, mens både Carlsen og Grischuk står best i sine partier.
 2. Carlsen har fått en springer for to bønder ...
 3. I den siste runden er det faktisk hele fem spillere som kan vinne Paris GCT (med mindre tie-breaks-beregninger gjør at noen av dem ikke kan kvalifisere for playoff): Carlsen vinner hvis han slår Bacrot. Hvis Carlsen spiller remis, vil en eventuell vinner av Grischuk–Mamedyarov ta ham igjen og dermed få playoff. Hvis Carlsen taper og Grischuk–Mamedyarov spiller remis, har både MVL og Nakamura mulighet til å komme a poeng med de tre nevnte spillerne. Faktisk er det kun ett av de fem partiene (So–Karjakin) der ingen av spillerne kan få nok poeng til å vinne!
 4. Der ble Caruana–Carlsen remis. Det ble en opptur for Caruana, i det minste ...
 5. Mamedyarov er i ferd med å vinne, og han legger seg i så fall inn rett bak Carlsen før oppløpet (i alle fall hvis Caruana–Carlsen blir remis, noe det ser ut som akkurat nå).
 6. Caruana har forresten hatt en grusom turnering til nå, med én remis og syv tap. Han pleier ikke å gjøre det bra i hurtigsjakk, men så svake resultater er uvanlig. Live-ratingen hans har droppet med over 50 poeng i løpet av Paris GCT, og den er nå nede på 26-tallet.
 7. Oi, der overså både Carlsen og Karjakin noen varianter (21...g5) som ville ha gitt Karjakin en kjempestilling. Evalueringene svinger voldsomt her nå, men forhåpentligvis er de i ferd med å stabilisere seg i Carlsens favør.
 8. 2/3 av turneringen unnagjort:
 9. I så fall er det bra å se at de fleste andre i toppen har kjærester/koner uten at det ser ut til å ha svekket sjakkformen deres på sikt.
 10. Og forresten: Dagens Najdorf-parti Caruana–Nakamura er vel verdt å spille igjennom. Mye morsom taktikk.
 11. Litt "forsinket" kommentar til ArticStone sitt spørsmål i forrige tråd: Jeg har ikke sett noen veldig konkrete uttalelser (og har heller ikke lest veldig mye av det som er skrevet), så å svare på dette blir bare synsing. Men det er jo det man har et diskusjonsforum til, så ... Jeg synes egentlig turneringen startet ganske bra, men at det gikk i nedoverbakke etter partiet mot Aronian. Og da mener jeg ikke i partiet mot Aronian, men etter partiet. Det var ingenting galt med selve tapet, for der leverte Aronian et mesterverk. Men vi har sett før at Carlsen kan bli satt ut av enkeltpartier som ikke går hans vei, og jeg begynner å lure på om det kan være akilleshælen hans. Han har vært konge på sjakkhaugen ganske lenge, og da risikerer man kanskje å begynne å tro på myten om seg selv. Desto vanskeligere blir det å få realiteten midt i fleisen, tenker jeg ... Hadde jeg vært Carlsen, hadde jeg vurdert å skaffe meg en god mentaltrener. Jeg tror fortsatt Carlsen er verdens beste sjakkspiller. Men er han fortsatt den beste turneringsspilleren? Jeg er ikke like sikker.
 12. Giri rakk bare 19 trekk før han kastet inn håndkleet mot Kramnik ...
 13. Da har i det minste én spiller, Karjakin, havnet bak Carlsen. Den forrige VM-utfordreren endte på 3½ poeng, mens Carlsen (i likhet med Anand og MVL) fikk 4 av 9.
 14. ... og akkurat i det jeg skrev det, snublet Nakamura. Nå har Caruana sjansen til å redde turneringsæren og komme seg opp på 50 % score. Edit: Dessuten ser Kramnik ut til å knuse Giri, den andre ved siden av Nakamura som kunne ta igjen Aronian. Den sympatiske armeneren kan komme til vinne årets Norway Chess nærmest på walk over i siste runde ...
 15. Ganske heftig, taktisk spill i Caruana–Nakamura! Sistnevnte bruker for tredje gang mer enn 20 minutter på et trekk, og ser ut til å få bruk for både lynsjakk- og taktikk-kompetansen sin. Og i Anand–Carlsen bytter de av brikker. Det går vel mot en rolig remis, vil jeg tro.