Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

momama

Members
 • Content count

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

momama last won the day on October 9 2016

momama had the most liked content!

Community Reputation

39 Excellent

About momama

 • Rank
  Advanced Member
 1. Sharjah FIDE Grand Prix (med Hammer)

  Kan ikke si jeg liker stillingen til Hammer nå. Skjønner lite av 13...Dd8. Nå sitter hvit med plassfordel på dronningfløyen, mens svart har en isolert dobbeltbonde i e-linja. Dette er vel å innfinne seg med passivt forsvar resten av partiet...
 2. Sharjah FIDE Grand Prix (med Hammer)

  Hammers parti ser veldig remis ut, men heldigvis er ikke bondestrukturen fullstendig symmetrisk. Regner med en del manøvrering i denne fasen.
 3. Sjakk-VM Carlsen vs Karjakin

  Takk for flott tråd, Sjakkspira! Jeg gleder meg til dette. Jeg har underbygget gjettingen min i denne tråden med noe litt mer substansielt: Ikke veldig imponerende utbetaling om jeg har rett, men skulle Magnus tape vil jeg ha tapt ca prisen for to gode øl, som jeg i så fall vil innkassere fra ArcticStones i og med at vår mann da ikke vil ha klart 100 % score i noen turneringer i år.
 4. Tal Memorial 2016

  Eljanov og Caruana delte gullet i Isle of Man, og Caruana er nå bare 30 ratingpoeng bak Carlsen. Lurer på om verdensmesteren kjenner pusten i nakken...
 5. Tal Memorial 2016

  Giri fant ikke fortsettelsen i et komplekst sluttspill og måtte nøye seg med remis. Dermed vant Nepomniachtchi turneringen alene - sterkt! Det må kunne kalles et slags gjennombrudd for ham.
 6. Daniel King har startet en liten serie med match-forberedende videoer. Han er en fantastisk kommentator av partier, så verdt en titt.
 7. Tal Memorial 2016

  Går mot remis i samtlige Tal-partier, mens det er litt mer futt på Isle of Man. Caruana ligger an til å tape mot Salem!
 8. Tal Memorial 2016

  Gelfand går mot sitt femte strake tap, og Giri og Chao ser også ut til å være spandable med helpoengene. Nepo står lovende mot Mamedyarov og Toma - Anand ser rimelig likt ut. Dette etter snart tre timers spill.
 9. Tal Memorial 2016

  Det ble seier på Giri og Anand, den siste i et parti som ble svært ubalansert og interessant. Remis på resten, med forbehold om at Kramnik ikke klarer å trylle liv i den døde stillingen mot Chao.
 10. Tal Memorial 2016

  I første runde gikk Tomashevsky rett ned mot Nepo i en skotsk. Han sto til tap etter tretten trekk...
 11. Tal Memorial 2016

  Årets Tal Memorial er i gang i Moskva, med et ganske sterkt felt med en snittrating på 2760: Anand, Viswanathan (2776) Aronian, Levon (2795) Gelfand, Boris (2743) Giri, Anish (2755) Kramnik, Vladimir (2808) Li, Chao (2746) Mamedyarov, Shakhriyar (2761) Nepomniachtchi, Ian (2740) Svidler, Peter (2745) Tomashevsky, Evgeny (2731) Etter en lynturnering om rundeoppsettet i går som Mamedyarov vant klart starter første runde i dag. Turneringen sendes live på Chess24, og man kan følge trekkene på Chessbomb. Den offisielle hjemmesida er så dårlig at jeg nekter å lenke til den.
 12. Noen som vet hvorfor Carlsen med manager Agdestein var med på møte med Tyrkias president Erdogan i dag? Bedre bilde enn i saken.
 13. Carlsen-Nakamura Blitz Battle

  Æsj, den datoen passet dårlig. Får prøve å finne en måte å få sett sendingen dagen etter uten at resultatet avsløres.
 14. Sjakk-OL, siste runde fra kl. 09.00

  Da er det offisielt, Norge fikk 5. plass i åpen klasse i OL.
 15. Sjakk-OL, siste runde fra kl. 09.00

  Det er fortsatt vanskelig å si hvem som faktisk vinner OL - det er uhyggelig jevnt mellom USA og Ukraina på TB.
×