Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Sesse

Members
 • Content count

  541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  116

Sesse last won the day on October 29 2019

Sesse had the most liked content!

Community Reputation

367 Excellent

About Sesse

 • Rank
  Advanced Member
 1. Åpen tråd 2019

  Haha, hjelp.
 2. VM i Fischer random

  Gratulerer til So, ja. Jeg skjønner meg dog ikke på folk som sier at han har spilt så perfekt—det har vært plenty av trekk som må regnes som svake (mister en bonde eller mer på analysen), og en Magnus i toppform ville ha utlignet med én gang.
 3. VM i Fischer random

  Wow, protesten tatt til følge? Dette virker veldig pussig slik som jeg leser reglene.
 4. VM i Fischer random

  Begynnerfeil av Nepo ved rokade. Helt korrekt håndtert av dommerpanelet, og helt korrekt forklart av Bae.
 5. VM i Fischer random

  Torstein er vel i mellomsegmentet hvor han ble tvilende. For min del bare antar jeg Magnus vet hva han gjør når han går inn i en tårnending 2-mot-3 sånn; Magnus og de andre stormestrene vet utmerket godt at det er remis; men så har du de i studio som tenker at om dette var enkel remis, burde de visst det selv og vet ikke? Av og til kan det å vite mer være en ulempe. :-) Nå har forøvrig NRK fått den patchede chess.js-versjonen jeg bruker på analysis.sesse.net (de bruker et bibliotek jeg også bruker, men hadde ikke fått med seg alle bugfiksene), så med litt flaks slipper vi flere Chess960-bugs der.
 6. VM i Fischer random

  fxe6 var nok en tabbe, sånn sett i ettertid.
 7. VM i Fischer random

  Flott tredjeparti av Magnus.
 8. VM i Fischer random

  Torstein analyserer bevisst uten datamaskin, slik at det ikke skal bli så høytsvevende. Han er mye mer «folkets representant» når han ikke bare kan lese ut fasit av en datamaskin. Du kan selvsagt argumentere med at når man først har en pil, burde den være bedre, men jeg tror ikke NRK bryr seg så mye. Poenget med pila er tross alt mest å skape drama =)
 9. VM i Fischer random

  Jeg har hatt vanvittig mye bugs i rokadekoden tidligere, men heldigvis ble jeg ikke berørt av problemet som tok ned NRK og Chess.com i dag. :-) Etter at man ha sett (og fikset) nok forskjellige bugs blir jo koden gjerne solid til slutt.
 10. VM i Fischer random

  So fikk strengt tatt remis… :-)
 11. Åpen tråd 2019

  Jeg har fått feed fra arrangøren. Lennart Ootes slår til igjen.
 12. Åpen tråd 2019

  Er det noen som vet om det vil finnes en PGN-feed for VM i Chess960 (på Henie-Onstad-senteret)?
 13. Sinquefield Cup (Klassisk)

  Dette må regnes som en bukk av MVL på dette nivået, men det er utrolig elegant hvordan alt fungerer for Magnus når han bare gjør det byttet. Total dominans i sentrum, hvitfeltløperen blir en gigant, og MVLs stilling bare knekker helt sammen.
 14. Sinquefield Cup (Klassisk)

  Denne remisen er absolutt ikke fordi Magnus ikke spiller godt nok. Han kom ut av åpningen med en fordel og null risk, presset hardt, gjorde så godt som ingen feil og satte Ding i en nær-umulig situasjon; den eneste grunnen til at dette ble remis, var at Ding spilte glimrende hele veien. Da kan man ikke klage.
 15. 2019 Saint Louis Rapid & Blitz

  Jeg synes egentlig kommentatorene på streamen hadde den beste beskrivelsen: «Vanligvis får Magnus lynsjakk til å se ut som klassisk. Nå får han lynsjakk til å se ut som lynsjakk.» Magnus er ikke den eneste som spiller dårlig; det er mye rart rundt på brettene. Men han er den som har kollapset definitivt mest i forhold til sitt vanlige nivå.
×