Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  1,682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  228

Everything posted by Gegga

 1. Tata Steel Chess India Tournament

  Veldig rart av Magnus å trekke fra de 2 partiene. Den gamle rekorden på 110 partier var jo mot langt dårligere motstand, så da var det ikke vits å sammenligne med denne i det hele tatt. Dersom Magnus spilte en match mot meg, hadde det vært noe annet. Det burde han trukket fra. Men ikke når han spiller i eliteserien. Han kunne jo møtt disse i en åpen turnering også.
 2. Tata Steel Chess India Tournament

  Jøss, overraskende remis mellom Caruana og Magnus. De spiller vel nesten aaaaaldri remis mot hverandre? :-)
 3. Tata Steel Chess India Tournament

  112 partier nå, uten tap. Hvor skal dette ende?
 4. Tata Steel Chess India Tournament

  Imponerende av Firouzja! Sjekk sluttstillingen i partiet hans mot Giri, og spill gjennom første-varianten til computeren. https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/tata-steel-masters-2020/5/1/5 Meget interessante trekk der kongene går litt rundt, før hvit går i mål med bonden. Men jeg tviler på at computeren noen gang hadde klart å sette matt. :-)
 5. Tata Steel Chess India Tournament

  Det har skjedd noen ganger at Magnus sliter mot de som er antatt dårligere. Et par unødvendige tap i OL-turneringer mot lavt ratede spillere, f.eks. Men vi får håpe at han ikke undervurderer Xiong, og spiller noe helt tvilsomt. I dag blir det 110 partier uten tap, dersom han da altså ikke taper. Jeg er egentlig ganske optimistisk, og tror Magnus vinner i dag.
 6. Åpen tråd 2019

  Vi trenger vel en åpen tråd for 2019, dersom noen har noe på hjertet sånn mellom turneringene Magnus deltar i?
 7. Åpen tråd 2019

  Legger denne her også. Sesse nevnes.
 8. Tata Steel Chess India Tournament

  Skulle kanskje brukt «åpen tråd», men ...
 9. Tata Steel Chess India Tournament

  Jaja. Sesse blir nevnt, det må jo være stas. :-)
 10. Tata Steel Chess India Tournament

  Jo, jeg følger det. Så vi burde kanskje hatt en egen tråd. De sender det på TV også, og da er det vel som regel litt mindre (enda mindre!) aktivitet her inne.
 11. Tata Steel Chess India Tournament

  chess24.com med bra sak her: https://chess24.com/en/read/news/a-new-carlsen-record-tata-steel-winners-losers Festlig kommentar under bildet: "Magnus Carlsen makes the winner's speech as an admirer looks on"
 12. Tata Steel Chess India Tournament

  Dette ser jo ganske lovende ut. Fremdeles er det kun 2 spillere over 50%. Magnus har scoret best i lynsjakken også. Magnus: 6,5 Nakamura og Nepo: 5,5 Ding Liren, Vishy og So: 4,5 Det er altså 3 spillere som er over 50% i lynsjakken. I hurtigsjakk var det kun Nakamura og Magnus som var over 50%. Det gjenstår 9 runder, og når Magnus har 5 poeng å gå på, skal man være ganske pessimistisk for å tro at dette ikke ender med turneringsseier. :-)
 13. Tata Steel Chess India Tournament

  Bra dag av Magnus, ser jeg! Ganske jevnt i bunnen. Alle utenom Nakamura og Magnus er der.
 14. Tata Steel Chess India Tournament

  Magnus har da 10 av 12. So og Nakamura har 7 av 12. Deretter Ding, Giri og Anand med 6 poeng.
 15. Tata Steel Chess India Tournament

  Redder nok remis her.
 16. Tata Steel Chess India Tournament

  Magnus i litt problemer i dagens 3. parti, mot Vidit. Hvit har 1,08 i fordel etter 21 trekk.
 17. Tata Steel Chess India Tournament

  Sånn skal det være, ja! Imponerende score av Magnus.
 18. Tata Steel Chess India Tournament

  Magnus har 2,5 av 3. Eller 5 av 6, siden det er 2 poeng pr hurtigsjakk. Dermed leder han turneringen. etter 3 runder.
 19. Tata Steel Chess India Tournament

  Og Magnus kommer til å vinne mot Aronian i runde 3. :-)
 20. Tata Steel Chess India Tournament

  Magnus sto litt dårlig mot Aronian, men nå har det snudd litt. Magnus har visst fått til et motangrep. Men helt jevn stilling foreløpig.
 21. Tata Steel Chess India Tournament

  Jeg har jo hørt at det skulle være en Tata Steel turnering i november. Jeg tenkte jo automatisk Nederland ... Jeg vet at Tata Steel er et indisk selskap, men jeg koblet liksom dette automatisk med Wijk aan Zee ... Men man spiller altså i India, og dermed det litt tidlige start-tidspunket. :-)
 22. Tata Steel Chess India Tournament

  På live-sendingen snakker de om denne videoen: Edit: OK, det ble et stort vindu med selve videoen når jeg bare la inn en link. Greit nok. :-)
 23. Tata Steel Chess India Tournament

  Nepo tapte i første runde. Overraskende, siden det var mot Anish Giri. Jeg synes Nepo er veldig ivrig på å bortforklare resultatene sine. Det er dårlige spilleforhold, elendige hoteller eller han er VELDIG uheldig. Det blir litt dumt når han skylder på noe hele tiden, synes jeg.
 24. Tata Steel Chess India Tournament

  Tidlig start på denne turneringen, gitt! Heldigvis er jeg ofte inne på Bergensjakk.no og leser, slik at jeg fikk det med meg. :-)
 25. VM i Fischer random

  Carlsen - Caruna Nepo - So Fra Bergensjakk: Mesterskapet spilles som semifinaler og finaler, hver over tre dager. På hver av de to første dagene spilles to partier med betenkningstid 45 minutter på 40 trekk og 15 minutter på resten. Avslutningsdagen har fire partier med 15 minutter pluss 2 sekunder pr. trekk og fire partier med 3 minutter pluss 2 sekunder pr. trekk. De tre forskjellige tidskontrollene gir hhv. 3, 2 og 1 poeng for seier og det halve for remis. Hvis stillingen i en match er uavgjort etter disse 12 partiene blir det et Armageddonparti for å kåre vinneren.
×