Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  88

Gegga last won the day on September 29

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

204 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. chess.com Isle of Man International

  Jeg antar at vi nylig fikk et intervju med Magnus på offisiell sending? Jeg fikk ikke sett dette. Er det mulig å spole tilbake på en eller annen sending?
 2. chess.com Isle of Man International

  Det virker som Magnus var litt mer klar over remis-varianten enn Nakamura var. Naka måtte regne litt på variantene, og se om han overså noe. Han syntes å huske at det var noe her, men jeg tror nok Magnus visste det mye tidligere. Dersom hvit (på dette nivået) bestemmer seg for remis, er det veldig stor mulighet for remis. Det finnes en hel der remis-varianter, hvor sort kan unngå det, men blir stående dårlig.
 3. chess.com Isle of Man International

  Nakamura er en av de beste i intervju-sonen, er min bolde påstand. Han viser også stor respekt for Magnus, og er i det hele tatt en veldig hyggelig kar! Det sier jeg av egen erfaring (i Norway Ches) også. Han gjør alltid en veldig god og hyggelig figur.
 4. chess.com Isle of Man International

  1/2 - 1/2 Nakamura var IKKE synlig fornøyd med remis her. :-) Magnus gikk jo for denne varianten, så han er ganske så fornøyd!
 5. chess.com Isle of Man International

  Ja, nå må nesten Nakamura spille Sc2+, og returnere til d4 etterpå. Dermed blir det remis etter trekkgjentakelse. Dersom han går for noe annet, er det tapt. Og dette vet begge spillerne. Svar på ditt spørsmål: Jeg hadde ALDRI sett dette over brettet. :-)
 6. chess.com Isle of Man International

  Åpningen er kjent, og sort har egentlig ingen mulighet til å spille på vinst her. Dersom han gjør det (og ikke spiller Bf5), er det VELDIG risikabelt. Det er derfor veldig sannsynlig at dette er remis innen noen få trekk. Dette er egentlig et remis-tilbud fra Magnus, som tydeligvis kjenner denne varianten godt. And who can blame him? Jeg skjønner godt at Magnus er fornøyd med remis og turneringsseier. Hvorfor i alle dager skal han risikere dette ved å gå for "et spennende og interessant parti"? Nei, gå for remis, Magnus - helt OK!
 7. chess.com Isle of Man International

  Og Magnus får jo hvit mot Nakamura, så dette ligger an til ensom turneringsseier. Det blir bra! Og sikkert hyggelig for kjæresten til Magnus, som er med på dette for første gang.
 8. chess.com Isle of Man International

  Magnus har økt ledelsen på ranking-listene. Caruana er jo nr 3, så det var fint å slå han. Nå er det 36,6 ned til Aronian, og ytterligere 6,2 ned til Caruana. Derfra er det jevnt, men jeg tar liksom ikke Mamedyarov helt seriøst enda.
 9. chess.com Isle of Man International

  Magnus hadde vunnet før du skrev det. :-)
 10. chess.com Isle of Man International

  0-1. Herlig!
 11. chess.com Isle of Man International

  Inge, du burde skrive en bok fra sjakkverden neste gang, hvis du skriver flere bøker. :-) Finnes det en kriminalroman fra sjakkverden fra før? Håper du sender meg en signert versjon av din nylig utgitte bok etter hvert. Ta kontakt dersom du trenger adressen. Og du kan jo legge ut en link her inne også, så kan flere bestille. :-)
 12. chess.com Isle of Man International

  Jadda. Nå begynner det å bli VIRKELIG stor fordel til Magnus. Dette er bra!
 13. chess.com Isle of Man International

  Nå begynner det å se bedre ut her!
 14. chess.com Isle of Man International

  Godt poeng. Og det er det som er litt spesielt når vi ser computer-analyser. Fordelen til hvit er avhengig av ett enkelt trekk. Og dersom det trekket ikke så selvsagt, så er det jo ikke så enkelt. Vi sitter jo ofte og har "full kontroll", fordi computeren er så bombastisk. Men man må jo faktisk finne disse trekkene, da.
 15. chess.com Isle of Man International

  Jøss, her skjedde det noe fort. Rett fra +1 til 0. Det er jo positivt! :-) 22. Bc2 var ikke så bra fra Caruana.
×