Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  610
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Gegga last won the day on August 18

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

191 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Bra intervju med Nakamura. Han har faktisk blitt et av mine favoritt-intervjuobjekter. Han svarer ærlig, og er jo en riktig så hyggelig kar!
 2. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Før runden snakket de om at alle de 3 nærmeste over Kasparov jo faktisk KUNNE tape, og Kasparov kunne ta de igjen. Og det skjedde jo nesten! Hadde Kasparov vunnet i siste, hadde han havnet på delt 5. plass! Det ville jo vært et fantastisk resultat!
 3. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Remis i siste runde. 5,5 av 9 i dag. Det må jo være bra! :-)
 4. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Dette er faktisk ganske stort å få være med på! Vi er vel alle gamle nok til å huske Kasparov's glansdager. Men det var ikke fryktelig vanlig å følge sjakkturneringen på nett (eller TV) den gang. Så jeg har vel knapt nok sett en turnering med Kasparov. Det har vært gøy å se at Kasparov fremdeles kan slå hvem som helst, egentlig. Han har stått veldig bra i veldig mange partier. Han har bommet på tidsbruken i de fleste partiene. På den måten har han naturligvis også spilt bra i åpningen, fordi han har brukt lengre tid enn motstanderen. Men i dag har han vist glimt av storhet. Han slo f.eks. Nakamura som var på jakt etter førsteplassen til Aronian. Håper dette ikke er siste gang Kasparov spiller i en turnering. Håper noen kan lure han til å spille en match mot Magnus. Men jeg tror ikke han kommer til å spille flere turneringen. Og jeg tror ikke han vil spille en match mot Magnus.
 5. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Jadda, Kasparov vinner igjen! Herlig! :-) Begynner å bli en god dag for Kasparov dette. Han har 5 av 8 i dag. Håper han avslutter bra også! :-)
 6. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Aronian feiget ut, så der ble det remis. Karjakin ser vel ikke ut til å kunne ta igjen Aronian uansett. Dersom han leder med 1,5 poeng med 2 runder igjen, er det så godt som vunnet for Aronian. Edit: Nakamura har plutselig snudd det, og han vinner mot Karjakin. Nå blir det kamp om 2. plassen, og Aronian vinner 2 runder før slutt.
 7. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Har ikke fått fulgt med før nå. Kasparov har det fremdeles inne, ja! Hvor mange er det som kan slå Nakamura i lynsjakk? Det er ikke fryktelig mange. Og hvor mange kan ha så mange gode stillinger i både hurtig- og lynsjakk mot verdens beste spiller? Det er heller ikke mange. Han har hatt litt dårlig kontroll på klokken, men han har spilt veldig bra til tider. Litt rusten, ja, naturligvis. Men jeg er ganske imponert over nivået til Kasparov!
 8. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Aronian snudde partiet i dagens siste runde. Gikk fra ganske dårlig stilling til vinst. Karjakin sto veldig lenge bra, før Anand utlignet. Men så vant Karjakin, og har altså 8 av 9 i dagens lynsjakkpartier. Caruana sto veldig bra mot Nakamura, men ble lurt, og Nakamura vant også. Dermed er stililngen slik: 1. Aronian, 18,5 poeng 2. Nakamura, 16,5 poeng 3. Karjakin, 16 poeng 4. Nepo, 15 poeng 5. Caruana, 14,5 poeng 6. Dominguez og Liem, 12 poeng 8. Anand og Kasparov, 10,5 poeng 10. Navara, 9,5 poeng
 9. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Runde 8. Kasparov vant mot Dominguez. Bra! Og Aronian tapte mot Caruana, som imponerer av og til. Da kan det bli spennende i morgen! Karjakin har vel nå 7 av 8 i dag, og er kun et halvt poeng bak Aronian. Slik han spiller nå, er Karjakin favoritten!
 10. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Karjakin har 6 av 7, men Aronian spiller også bra. Og det var ikke Karjakin som var nærmest før dagen. Så Aronian har økt til 2,5 poengs ledelse.. Kasparov kom til en veldig god stilling mot Aronian. Men det ble tap til slutt. Litt tidstrøbbel, som vanlig, og et par dårlige valg. MEN, han kommer jo til nesten vunnet stilling i nesten hvert parti. :-)
 11. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Aronian klarte å snu et tapt parti til et vunnet et, mot Anand. Med veldig dårlig tid. Det var litt dårlig av Anand. Hvorfor i svarte spilte han a3??? Det var et forferdelig dårlig valg. Aronian er i ensom ledelse.
 12. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Nepo står til tap etter ca 5 trekk mot Karjakin. Ganske utrolig at det er mulig på dette nivået!
 13. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Sterkt av Kasparov å holde remis mot Nakamura! Samme hvor høye ambisjoner vi har, så må vi huske på at Nakamura er en av verdens ABSOLUTT beste lynsjakkspillere. Og så dukker Kasparov opp etter 12 år og spiller remis. I en seriøs turnering!
 14. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  Er det ingen som ser på lynsjakken? Eller er det bare jeg som ikke har fått oppdatert siden?
 15. Saint Louis Rapid & Blitz (Grand Chess Tour)

  12 poeng: Levon Aronian 11 poeng: Nakamura, Caruana 10 poeng: Nepomniachtchi 9 poeng: Dominguez 8 poeng: Le, Karjakin 7 poeng: Anand, Kasparov, Navara
×