Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  1,208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  154

Gegga last won the day on August 21

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

306 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Sinquefiled Cup 2018

  Nakamura var kvalifisert til London uansett hvordan han gjorde det i denne turneringen. (Kanskje ikke før turneringen, men etter noen runder - når man så at motstanderne i totalen ikke ville vinne i Sinquefield). Han hadde naturligvis IKKE lyst å tape mot Magnus. Og han oppdaget det først i siste trekk at han faktisk taper. Så nei, han gjorde ikke dette med vilje. MEN, hypotetisk - hva hvis han hadde blitt nr 4 ved en remis eller ved å vinne. Og han faktisk kunne TAPE slik at Magnus gikk opp i seier. Da ville hans motstander på 3. plass få færre poeng i Sinquefield, og dermed havne BAK Nakamura. Nakamura er også bare et tilfeldig navn her. Det kunne vært hvem som helst av de. Men, dersom de har muligheten til å spille finalen i London - og være sikret enda flere penger (samt å få muligheten til å vinne Tour'en!), ville det ikke vært ganske naturlig da å ikke gi ALT i det partiet? :-)
 2. Sinquefiled Cup 2018

  Her er diskusjonen rundt tie-break og omspill. https://www.twitch.tv/videos/302766847 I intervjuet kommer det frem at det var Caruana som ikke ønsket en turnering med 3 spillere. Det kom ikke frem i sendingen i går. Jeg antok egentlig at det var Caruana. Han må jo uansett ut i omspill i dag. Aronian sier vel også litt om situasjonen der Nakamura vinner totalt, siden han tapte mot Magnus. "What a team spirit". Fikk ikke hørt helt hva han sa, men tror det var det han kommenterte?
 3. Sinquefiled Cup 2018

  https://www.nrk.no/sport/historisk-delt-turneringsseier-for-carlsen-i-usa-1.14183035 "Før niende og siste runde mandag var det klart at skulle målet nås, måtte Carlsen vinne mot sin Hikaru Nakamura," Så koselig. Carlsen måtte vinne mot "sin Hikaru Nakamura".
 4. Sinquefiled Cup 2018

  Nakamura ble nr 1 totalt i Grand Chess Tour, fordi han tapte mot Magnus. Dersom Magnus ikke hadde vunnet, så ville Aronian fått flere poeng, og tatt seieren. Dermed kunne man faktisk endt opp med en situasjon der man lå på 4. plass totalt. Og så kunne man tapt med vilje, slik at man rykket opp på 3. plass. Da mistenker jeg at de fleste ville spilt et litt dårlig parti, slik at man havnet på 3. plass totalt. Man ønsker jo å spille finalen i London!
 5. Sinquefiled Cup 2018

  Ja, veldig rart at spillerne skal måtte avtale. Det var visstnok det samme med Kasparov - Karpov i Linares for en del år siden. Det bør jo være mulig å komme opp med alternativer for ALLE mulige utfall?!
 6. Sinquefiled Cup 2018

  Jeg sitter og ser på siste del av sendingen nå. Ganske gøy når de på chess24.com snakker om "Supercomputer Sesse", you can visit analysis.sesse.net. Samtidig som de viser nettsiden. Så analysis.sesse.net får god reklame! :-)
 7. Sinquefiled Cup 2018

  Spinnvilt!! Jeg var ganske sikker på at det var remis, da jeg la meg. Måtte bare inn for å forsikre meg om det. Men neida, Magnus klarte det igjen!! Helt sinnssykt! Viktig for ratingen også. Nå får han litt pusterom.
 8. Sinquefiled Cup 2018

  Alltid litt spennende når evalueringen kryper oppover. Den viser nå +0,61 etter 55 trekk. Men det er langt fra en avgjørende fordel. Men betyr det at det er mulig for Magnus å manøvrere til litt bedre posisjoner? (Jeg tror nok fortsatt på remis. Sånn 95%. Og de siste 5 %'ene er nok mer et håp.)
 9. Sinquefiled Cup 2018

  17. Rxf7 ser jo spinnvilt ut fra Aronian. Jeg hadde nok tapt på få trekk etter det, men Grischuk burde kanskje ikke det? Han sto fryktelig bra frem til 29 ... Rd8. Som vanlig skyldes vel det trekket at han hadde dårlig tid? Typisk Grischuk. Og veldig rart at han ikke lærer seg å gjøre noe med det ... Var hvits offer en forberedelse? Desperasjon? Aronian pleier vel å si at han "syntes det så fint ut", eller lignende. Det er vel lite sannsynlig at Magnus vinner dette sluttspillet. Men man skal aldri si aldri mot Nakamura. :-)
 10. Sinquefiled Cup 2018

  Matt i 1 for Aronian. Flott parti! Da er han oppe i delt seier med Caruana. Kan Magnus også komme opp dit? Begynner jo å få litt fordel nå. Men det er kanskje ikke nok? Jeg kan ikke helt se hvordan man kan vinne dette med hvit. Men det er kanskje derfor jeg ikke er verdensmester.
 11. Sinquefiled Cup 2018

  Andre runde på rad med 5 remiser. Og mye remis utenom også. Kanskje det kunne vært spennende med noen spillere utenfor topp 15 i noen av turneringene?
 12. Sinquefiled Cup 2018

  Hmmm. Slik som fotballspillere gjør. Han sto vel aldri til kliss vinst, så han overvurderte vel stillingen sin da.
 13. Sinquefiled Cup 2018

  Hva sa han i skrifteboksen?
 14. Sinquefiled Cup 2018

  Hmmm. Går det mot remis? Eller er det mulig å få til noe?
 15. Sinquefiled Cup 2018

  Magnus sto til tap før det var spilt 20 trekk?! Det er ganske drøyt ...
×