Gegga

Moderators
 • Content count

  359
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Gegga last won the day on January 25

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

117 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday
 1. Ja, det var den diskusjonen jeg tenkte på. Jeg tror Nigel Short er litt misforstått. Han sier at hjernene fungerer forskjellig. Og det mener han er bevist. Så jeg tror egentlig ikke han mener at kvinner ikke har muligheten til å være like flinke som menn i sjakk. Jeg har aldri sett eller hørt han si det. I artikkelen du viser til, sier han tvert imot: “Furthermore, I never said women have inferior brains. That is your crude and false attempt to caricature me.”
 2. Magnus spilte simultan i går. Han vant mot alle, bortsett fra mot min kollega, Erik Fossan. Lenke til Dagens Næringsliv. Erik er jo en god sjakkspiller, med ca 2350 i rating. Han var lenge blant de 10 beste i Norge (på 90-tallet), og kom også på 3. plass i landsturneringen i 2014. Så det er ikke sååå overraskende at Magnus kan tape mot Erik når han har 23 andre å konsentrere seg om. Dersom de 23 var fryktelig dårlige, er det derimot ikke så selvsagt at Erik skulle klare bragden å vinne. Ut fra bildene så det ikke ut til at det var klokkesimultan, så Magnus hadde kanskje ikke så veldig tidspress. Uansett, bra gjort! Jeg har ikke fått sett partiet enda, men regner med at det kommer hos f.eks. Sjakkfantomet, Sjakknytt eller Mattogpatt.
 3. Jeg ser ikke helt hvorfor det skulle jukses om dette. Hvorfor skulle de ønske at Yifan Hou skulle møte kvinner? Det er andre steder det ville vært mer spennende å jukse. Caruana - Nakamura, Short-Adams og slike møter. Evnt Yifan Hou - Short, slik at Short fikk tape mot nok en jente. Selv om Nigel jo egentlig aldri har sagt noe negativt (meg bekjent) om kvinner som spiller sjakk, er det mange som jubler hver gang Short møter en kvinne. Og taper. Synes å huske at jeg så en video (fra Gibraltar) hvor flere av toppspillerne ble spurt om hvem de ville møte. Svarene var for det meste: "Nakamura", "Caruana", "Ivanchuk" og slike toppnavn. Mens Short sa noe sånt som "I hope it's someone sexy". Ikke helt politisk korrekt, kan man vel trygt si ...
 4. Yifan Hou har blitt intervjuet. Youtoube-link Hun bekrefter at hun ikke er fornøyd med å ha møtt jenter i 7 av 9 runder. Når hun da møtte en mann i 10. runde, protesterte hun med å tape med vilje. Rare greier.
 5. VG er allerede ute med sak om Yifan Hou: Link
 6. Det blir play off mellom Yangyi Yu, David Anton og Hikaru Nakamura Anton går direkte til finalen. Mens de to andre må spille om retten til å komme til finalen. Det er vel da hurtigsjakk, og Nakamura er STOR favoritt. Selv om han må "varme opp" med å slå Yangyi Yu først.
 7. Det sies at Yifan Hou var misfornøyd med å ha spilt mot så mange kvinner. Det er jo en litt rar forklaring. Det er mange kvinner med i turneringen, og det er jo tilfeldig hvem man møter. Man kan jo ikke mistenke arrangøren for å sette opp kvinne-matcher bevisst. Skal en av mennen protestere for at han har møtt så mange menn? Jeg er enig med Twitter-folket som sier at det ikke er greit å tape på denne måten.
 8. De spilte remis i 28 trekk. Det må jo være greit for husfreden! Og dersom hun nå går glipp av 10 000 pund, er det også meget sportslig. Uansett er nok remis et greit resultat. Han er jo ikke 400 ratingpoeng sterkere.
 9. I dag møtes Daniel Fridman - Anna Zatonskih i siste runde. De er tilfeldigvis gift. Og dersom hun vinner i dag, får hun en premie som en av de beste kvinnene. Ca 10 000 pund. Dersom HAN vinner, får de ingenting ... Så dette blir jo et spennende parti. Jeg lurer på om de har et avtalt parti her. Eller om de spiller et ordentlig parti? Er det umoralsk å gi seieren til Anna? Blir det god stemning dersom han spiller alt han kan, og vinner? Jeg vil anta at de har avtalt dette på forhånd. F.eks. "Vi spiller så godt vi kan begge to, ingen avtaler" Eller: "Vi spiller dette partiet, og du gjør en feil i denne stillingen. Vi tar de 10 000 pundene".
 10. Turneringens mest spesielle parti: Yifan Hou - Lalith. Den kinesiske kvinnelige verdensmesterern spilte 1. g4 og 2. f3. Meeeeeeget spesielt. Og hun ga opp etter 5 trekk. Hun møtte også opp 20 minutter for seint til partiet. Det spekuleres i at det er en protest mot noe. Hun har møtt mange kvinnelige motstandere. (7, for å være presis) Det blir spennende å høre hva dette var noe!
 11. I Gibraltar har Short og Adams spilt remis. Ivanchuk tapte jo et parti for et par runder siden på tid. I kliss vunnet stilling... I dag vant han relativt greit. Salomon ser ut til å tape. Svidler ser ikke ut til å finne noen vinst mot Deac fra Romania. Han har 2572 i rating, og vil nok være fornøyd med remis. Svidler har vel ikke akkurat imponert, og har tapt 5,1 ratingpoeng til nå. Han tapte vel over 3 av disse mot Salomon i 2. runde. Yifan Hou tapte mot Wenjum Ju. Sistnevnte er 23 år i dag. Hun kommer nå over 2600 i live rating. Det er ikke mange kvinner som har vært over 2600 i rating. Det er gøy! Avslutningen ble VELDIG brå, da Hou spilte et forferdelig dårlig siste trekk. Det er jo matt i 2. Det kunne blitt litt mer spennende ved litt bedre spill på slutten. Offisiell side har live overføring. Ganske bra! Simon "GM Ginger" Williams er ganske underholdende. Der fikk jeg f.eks. vite at IM Trent ikke lengre er manager til Caruana. Jeg trodde det bare var endret litt, at han hadde litt mindre - men han sa selv at "we have parted ways" eller noe sånt.
 12. Jeg er "litt" tvilende til at det stemmer. Man ser jo med en gang om en brikke settes rett i slag. I lynsjakk kan mye rart skje. Man forventer ikke en slik tabbe av motstanderen. Men jeg har ingen tro på at dette stemmer.
 13. For tiden spilles Gibraltar-turneringen. Der er det alltid en del nordmenn med. Johan Salomon spilte remis i 2. runde mot Peter Svidler. Sistnevnte har ikke prestert helt bra i det siste, og er nok på vei nedover rankinglistene. Nigel Short slo Caruana i forrige runde. Ganske imponerende av den "aldrende" engelskmannen.
 14. De to første variantene til Chessbomb er vel PRIKK like, bortsett fra trekkrekkefølgen. Det ene gir 3,12 og det andre 3,07 til So. Tb8 er det siste trekket som vinner. Det er nokså garantert at So finner en av disse to variantene.
 15. Wesley So regner nå på 11 ... Lb7. Garantert.