Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  1,164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  130

Gegga last won the day on June 13

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

293 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Grand Chess Tour - Leuven

  Iflg 2700chess.com ligger Magnus fremdeles på 1. plass i hurtigsjakk. 2880. Mens Wesley So nå er nr 2, med 2849,4. Han har tjent 86,4 poeng på de to siste turneringene. Hvis han vinner de 3 siste partiene (i morgen) kan det være han akkurat passere Magnus. (2881,8 har han vel da, etter rask hoderegning, som kan inneholde feil.)
 2. Grand Chess Tour - Leuven

  Vi er i gang i Paris. Etter 6 runder av hurtigsjakken leder Wesley So (igjen). Men ikke så klar margin denne gang. Det holder ikke til seier om han ikke øker på i morgen. I lynsjakk er han rett og slett ikke god nok. Selv om han vant lynsjakk-biten i Norway Chess, da ...
 3. Grand Chess Tour - Leuven

  Virker som det er 10 sekunder delay i hurtigsjakken. Jeg tror fort dette kan bli en klassiker, at man har delay i stedet for increment.
 4. Grand Chess Tour - Leuven

  Partiene teller på hurtigsjakk-ratingen, og der er So og Aronian på vei opp. Svidler har også spilt en match (mot Yu Yangyi), og han har tjent nesten 45 poeng. So er opp 10 plasser, og er nr 6 på live-ratingen. Alle ligger langt bak Magnus, så det er ingen fare for 1. plassen.
 5. Grand Chess Tour - Leuven

  Ingen andre som følger med på Grand Chess Tour fra Leuven?
 6. Grand Chess Tour - Leuven

  Wesley So leder med 7 av 8 etter 4 runder. Karjakin og Aronian er nærmest med 5 av 8. Ingen andre er på pluss-score. I fjor var det også So som ledet etter hurtigsjakken, men da tok Magnus lynsjakken, og vant turneringen.
 7. Grand Chess Tour - Leuven

  Det med tidskontrollen er veldig uoffisielt. Det kan jo være at Yasser så feil.
 8. Grand Chess Tour - Leuven

  Det virker som de har bommet med tidskontrollen? Iflg Yasser ser det ut til at spillerne TJENER sekunder når de flytter raskt. Det skal være "delay", men ikke "increment". Det vil si at dersom de flytter i løpet av 2 (?) sekunder, så skal de ikke TJENE tid, men klokken skal heller ikke nedover. Men når de f.eks. kommer ned til 10 sekunder, så nytter det ikke å flytte på 0,5 sekund 10 ganger. Da vil de fremdeles stå på 10 sekunder. Artig variant, som gjør at man er nødt til å komme i tidsnød etter hvert.
 9. Norway Chess 2018

  Avslutningen er noe av det villeste jeg har vært med på. Jeg spurte Caruana i bilen på vei tilbake fra Bryne til Stavanger om han trodde at So bommet på at han var forbi tidskontrollen. Han var litt usikker, men mente at So bare var stresset, og egentlig hadde gitt opp partiet - og da bare flyttet så kjapt. Jeg turte ikke å spørre So om det samme, da han var HELT knust etter tapet. Jeg spilte lynsjakk mot han på fredagen, men følte ikke helt for å ødelegge hans gode humør ... Hadde jeg vært journalist, hadde jeg kanskje gjort det ... Det blir godt å få tilbake et normalt liv igjen. Det har vært jobb fra morgenen, og Norway Chess på kvelden. Så jeg har vært borte hele dagen. Rimelig utkjørt på kvelden. Men veldig gøy, som vanlig!
 10. Grand Chess Tour - Leuven

  Anand har startet med 2 strake tap. Wesley So har startet med 2 strake seire. Snart begynner 3. runde.
 11. Grand Chess Tour - Leuven

  Fra Bergensjakk.no: I dag starter en ny utgave av Grand Chess Tour med lyn- og hurtigsjakkturneringen Your Next Move i belgiske Leuven. Carlsen har takket nei til å delta siden det er VM-år, men turneringen er uansett svært sterk, med 10 spillere fra topp-13 i verden. Hele feltet fra Altibox Norway Chess deltar, med unntak av Carlsen og Ding Liren. I stedet spiller Giri og Grischuk. Det spilles først 9 runder hurtigsjakk over 3 dager, og deretter 18 runder lynsjakk over 2 dager. Rundestart er kl. 14.00 med direktesendte partier hos bl.a. Chess24. 1. GM Fabiano Caruana USA 2822 2. GM Shakhriyar Mamedyarov AZE 2808 3. GM Maxime Vachier-Lagrave FRA 2789 4. GM Anish Giri NED 2782 5. GM Sergey Karjakin RUS 2782 6. GM Wesley So USA 2778 7. GM Hikaru Nakamura USA 2769 8. GM Alexander Grischuk RUS 2766 9. GM Levon Aronian ARM 2764 10.GM Viswananthan Anand IND 2760 Ratingsnitt 2782
 12. Norway Chess 2018

  Jeg ser fortsatt på videoen fra sendingen, og ser at de diskuterte dette videre. Hans Olav var veldig lite konkret, noe jeg synes er helt fint. Og jeg synes det var fint med konkrete historier fra både Lahlum og Hammer.
 13. Norway Chess 2018

  Karjakin mener at det ikke skjer "så ofte". Kanskje "5%". Dersom man regner det om til Norway Chess, så betyr det at ca 2 partier i turneringen er avtalt spill. Det kan IKKE betegnes som sjeldent.
 14. Norway Chess 2018

  TV2 om saken. https://www.tv2.no/sport/9899631/
 15. Norway Chess 2018

  Wow! Ganske dramatisk når Magnus på direkten sier at Azerbaijanere og Karjakin kan ha samarbeidet (ved å spille avtalte remiser i Shamkir). Fordi partiene er litt for kompliserte til at dette er "fair play". Jeg har faktisk vært så naiv at jeg har tenkt at de fleste spillerne spiller helt fair. "Greit nok" om man tar en remis etter 12 trekk. Da skjønner man jo at det er avtalt. Men dersom de faktisk avtaler avanserte varianter på 30-40-50 trekk, så er jo dette ganske drøyt! Kanskje litt kontroversielt at Magnus nevner dette på direkten, og jeg tror det er bevisst av Hans Olav Lahlum å ikke følge opp den kommentaren. Han pleier vel ikke å være veldig på å bygge opp under slike "spekulasjoner".
×