Gegga

Moderators
 • Content count

  378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Gegga last won the day on February 28

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

126 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Aryan Tari møter Gata Kamsky i dagens runde i Aeroflot Open. Oppsettet finner dere her. Aryan startet med seier, men har nå 6 remiser på rad. Han har dermed 4 poeng på 7 runder. Dette gir en ratingfremgang på 8,4 poeng. I dagens parti ser det dessverre ut til å gå mot tap, da computerne viser +5 etter 33 trekk.
 2. I 9. runde har MVL og og Grischuk spilt remis. Siden Mame vant, kom alle 3 opp på 5,5 av 9. Nakamura - Adams spiller enda, og dersom en av disse vinner, ender 4 spillere likt på toppen. Men der ser det helt likt ut. Så det skal godt gjøre. Aronian tapte overraskende mot Ding i siste runde, og endte på 4 av 9. Han holder seg allikevel inne på topp 10 i verden, og har 2779,2 live. Hammer ser ut til å spille remis. Veldig lignende sluttspill i de to partiene som gjenstår. Springere, løpere og bønder - i like sluttspill.
 3. I Aeroflot Open spiller Aryan Tari akkurat nå runde 3. Mot Vladislav Artemiev (RUS2655). Han har startet partiet fint med de sorte brikkene, og har en halv bondes forsprang etter ca 20 trekk. Aryan har fått en bra start med 1,5 poeng på 2 runder, og er over 2600 i live rating. Det blir spennende å se hvor høyt han kan nå.
 4. Sjekk partiet til Riazantsev - Jakovenko. Hvits 19. trekk lukter det svidd av. Et slikt trekk kunne jeg funnet på i lynsjakk. Ganske utrolig at det er mulig på dette nivået... Etter f4 (for å hindre matt ...) kommer en sjakk, og så ryker tårnet. Grischuk vant, selv om chess24.com roter til stillingen på slutten etter klassikeren: "Vi setter hvit konge på hvitt felt for å vise at hvit vant". Og siden dette var et lovlig trekk, registrerte chess24.com dette, og evalueringen gikk ned til 0.
 5. Går man til juli 1989 finner man Simen Agdestein på delt 16. plass. Den gang var Kasparov og Karpov hele 115 og 95 foran Short, som var rangert på 3. plass i verden. Går man til januar 1991, er de 10 høyest rangerte fra Sovjet, og det er 180 poeng fra Kasparov på 1. til Huebner på 20. plass.
 6. 2700chess.com er flinke til å oppdatere sidene sine. Nå har de lagt til en ganske OK sak: Topp 20 for hver måned! Listen går tilbake til 1967. Riktig nok ikke hver måned, siden ratinglister ikke kom så ofte tidligere. Men denne er ganske så nyttig, og mye bedre enn FIDE sine egne lister. Gå inn på "Records" i menyen, og "Monthly Top 20s".
 7. Og der tapte Jon Ludvig. Grischuk og Eljanov har tårn og 2 bønder hver. Men stillingen er nok vunnet for Grischuk. Selv om mye kan gå galt i tårnsluttspill. :-)
 8. Jon Ludvig har nå en tapt stilling. Det står 0 igjen på tiden til Adams, men jeg regner med at det er feil, og at Hammer altså går på sitt første tap.
 9. Ifølge computerne har Adams en liten forden (+0,50) etter 21 trekk. Mamedyarov - Nakamura ---> remis Vachier-Lagrave - Aronian ---> remis Tomashevsky - Rapport ---> remis Riazantsev - Jakovenko ---> 0-1 Resten av partiene er nokså jevne.
 10. Dagens partier har såvidt startet. Jon Ludvig spiller sort mot Michael Adams. Den rutinerte engelskmannen har vært forbausende god de siste årene. Han er live nr 12 i verden, med 2757 i rating. Adams er 45 år gammel, og har vært i verdenstoppen i en årrekke. Går man tilbake til 2000, var han f.eks. nr 5 i verden, bak Kasparov, Kramnik, Anand og Morozevich. Det er vel ikke spilt nok trekk til å komme med noen analyser av stillingen.
 11. Og Hammer tjener 1,1 ratingpoeng på remis, og er opp 6,6 ratingpoeng. Mamedyarov har nå vinnende fordel. Det samme har Chao Li. Resten av partiene kan fort ende remis.
 12. Mamedyarov står bra mot Adams (+1) Chao Li står bra mot Tomashevksy (+1) Hammer står helt jevnt, og har litt bedre tid (38 mot 31 minutt etter 21 trekk). Ser ut til at han har kontroll i dag også. Foreløpig.
 13. Live runde 4 finner man her hos Chess24.com: Link Hammer møter Vallejo Pons i dag. Med hvit. Jon Ludvig har startet med 3 x remis. Les mer hos Chessbase. Runde 1. Runde 2. Runde 3. Mattogpatt: Runde 1. Runde 2. Runde 3. Linker og nyheter finner man alltid hos glimrende Bergensjakk.no.
 14. Jeg har laget en egen tråd for denne turneringen.
 15. Jon Ludvig Hammer deltar i Grand Prix syklusen i år. Det skal vel en del til for at han skal klare å kvalifisere seg til kandidat-turneringen, men han er i hvert fall med blant de "store gutta". Første turnering er altså Sharjah FIDE Grand Prix, hvor det er 18 spillere (av 24 totalt) som spiller. De spiller 9 runder. Chess.com skriver litt om hvordan dette fungerer.