Gegga

Moderators
 • Content count

  449
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Gegga last won the day on May 21

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

164 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Jeg gjorde visst et litt for godt 1. trekk for Anand i dag. Ganske gøy å få ta det!! Lite aktivitet her inne både fra meg og andre i denne turneringen, ser jeg.
 2. Bølget mye frem og tilbake mellom tap og remis. Komplisert stilling som Magnus rett og slett ikke hadde kontroll over.
 3. Dårlig stemning i Stavanger i dag. Flott parti av Aronian. To hvit-vinster nå?
 4. Da er det kanskje ikke rart at Hammer har sett vinster i øst og vest når han nå trodde han skulle slå Hou Yifan?
 5. Hammer spilte faktisk det tapende trekket 65 ... f4 Jeg fatter ikke hvorfor. Det endte med tap. Alle andre partier endte med poengdeling.
 6. Og i det jeg trykket "liker" på din melding, kom det et unøyaktig trekk fra Yifan Hou. 0 i evaluering nå. :-) Nå tør jeg påstå at det ikke er NOEN muligheter for tap for Jon Ludvig.
 7. I trekk 44 spiller Yifan Hou litt upresist, og fordelen er nede i 0,8. Det kan altså være Hammer redder seg inn. Giri er den andre spilleren som kan ha en mulighet til å vinne i dag. De to siste partiene ser ut til å være veldig jevne. Og 10 spillere hadde allerede røkt fredspipe. Det har generelt vært litt mange remiser i denne turneringen.
 8. Jeg er ikke HELT sikker på hvordan hvit skal vinne dette partiet. Det nytter jo ikke å matte med tårn og hest uten å få kongen med i spill. Dersom sort beholder nok bønder, samt to hester, blir det ikke lett å stikke frem i angrep for hvits konge. Skal Hammer klare å redde remis? (Og samtidig mene at det aldri var noen mulighet for tap. :-) )
 9. Så ikke disse kommentarene før nå, etter at jeg hadde laget en egen tråd om dette. Jeg har limt inn de to kommentarene dine i den tråden. :-)
 10. Inge hadde kommentert i åpen tråd:
 11. Yifan Hou har nå en fordel på +2,08 , så Hammer kan fort tape i dag, som sagt. (24 trekk spilt)
 12. I gårsdagens runde spilte Jon Ludvig med hvit mot Vallejo Pons. På forhånd ville man tenkt at det var god mulighet for å presse for seier i det partiet. MattOgPatt skriver om denne runden mattogpatt.no. Jeg synes kanskje Jon Ludvig har en tendens til å "gå litt høyt ut", og rope at "dette burde jeg vunnet". Det var Twitter-brukere som kommenterte dette, og mente at han enten var arrogant - eller dårlig til å regne. På pressekonferansen etter pariet, uttrykte han også misnøye om partiet. "Hadde jeg ikke kastet bort tiden min, hadde jeg funnet en fin måte å vinne på", sier Jon Ludvig. Vallejo Pons er ikke HELT enig, kan man si. Det er heller ikke computerne. Svaret fra Vallejo Pons viser vel også hva han mener om kommentaren til Jon Ludvig. Min konklusjon: Jeg tror det kan være lurt for spillere helt i verdenstoppen å være litt mer "forsiktig" i uttalelsene. Ikke si "jeg sto som en gud", eller "jeg burde vunnet", dersom du ikke her HELT sikker på at du har rett. Dersom computeren aldri er over +0,56 er det kanskje LITT drøyt å si at du rotet det bort. Og motstanderen KAN nok bli litt provosert av en slik uttalelse. Sier computeren derimot +1,5, kan man si at "jeg hadde kanskje en vinst et sted, men jeg fant den ikke. Kanskje Lb2 kunne vært et triks". Håper andre også følger litt med på turneringen i Moskva. Linker og slikt finner man (som vanlig) hos BergenSjakk. MattOgPatt har veldig gode rundereferater.
 13. Jon Ludvig har jo startet bra, med 1 tap, 1 seier og 4 remiser. Men det kan se ut til at han taper i parti nr 6. Mot verdens sterkeste kvinnelige spiller, Yifan Hou. Det er ikke spilt mer enn 17 trekk enda, så mye kan skje.
 14. 18 spillere deltar i Moskva. Det er turnering 2 (av 4) i årets FIDE Grand Prix. Jon Ludvig deltok i både forrige og denne. Alle spillere skal delta i 3 av 4 turneringer.
 15. Wesley So står foreløpig ikke bedre i dagens runde i Gashimov. Tenk hvis han f.eks. skulle ligge 10 poeng bak Magnus når Norway Chess starter. Dersom So da vinner innbyrdes oppgjør, er han plutselig nr 1 i verden! Så må han naturligvis score like mye poeng som Magnus i de andre partiene for å beholde denne ledelsen. Det kan bli et spennende Norway Chess i år. :-)