Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  1,397
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  180

Gegga last won the day on April 10

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

366 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Shamkir Chess 2019

  Ja, 44,4 poeng foran Caruana - som i sin tur er 43,4 poeng foran Nepo som er nr 8 i verden. Ganske overlegen, med andre ord.
 2. Shamkir Chess 2019

  Magnus har da altså i 3 partier på rad vunnet mot Giri - Karjakin - Grischuk. Ratingprestasjon på 2988 er noe av det beste han noen gang har gjort.
 3. Shamkir Chess 2019

  Helt rått! :-) Nå vises forresten fotball-kamp fra fridagen inne på chess24.com
 4. Shamkir Chess 2019

  Jaså, ja. Magnus har like godt tenkt å vinne å vinne i siste runde også? Det vil i så tilfelle gi en sinnssykt høy Rp. (Rating performance) Det er et godt stykke frem til seier, men 0,75 gir meg alltid litt forventninger. Magnus er jo brukbar i sluttspill også. Realistisk sett er det kanskje fremdeles størst mulighet for remis, men... (Stillingen er fremdeles slik at jeg hadde tapt med begge farger. Jeg klarer ikke å se hvorfor dette skal være fordelaktig for hvit. Det må være løperparet som gjør seg litt bedre i denne stillingen?)
 5. Shamkir Chess 2019

  Grischuk var "devistated" i går, siden resultatet mellom Karjakin og Magnus "ruined my dream" om å vinne Shamkir Chess. Så får vi se om han går "all in" i dag, og går for seier mot Magnus.
 6. Shamkir Chess 2019

  ... og over 40 poeng foran Caruana
 7. Shamkir Chess 2019

  Fantastisk! Og Magnus vinner altså turneringen, og går opp i rating - selv om han evnt skulle tape i siste runde. Også Karjakin tjener poeng på turneringen, selv etter tap i dag - OG om han skulle tape i siste runde. Magnus var vel i trøbbel mot Ding Liren, men bortsett fra det har han jo spilt helt strålende sjakk! 2856,7 er tilfeldigvis også det høyeste Kasparov har vært registrert med på live-listen.
 8. Shamkir Chess 2019

  6 trekk på ca 2 min. Ikke veldig god tid i en skikkelig møkka-stilling. :-)
 9. Shamkir Chess 2019

  Jo, det er det beste trekket. Men han mister jo sin løper etterpå. Så derfor tenker han litt.
 10. Shamkir Chess 2019

  Kommer seint inn i partiet her (håpløst når jobb ikke kan kombineres med sjakk på internett ...). Dette ser jo strålende ut! Utrolig imponerende hvis Magnus nå skal vinne med SORT mot Russlands forsvarsminister! Men det er et stykke frem, det er ikke helt vunnet enda. Men -2,5 på Sesse bør være meeeget stor sannsynlighet for 0-1. Vil han lede med 1,5 poeng en runde før slutt? Og dermed være klar vinner allerede? Han kan ta seg en bolle han journalisten i The Guardian (Tarjei viste til denne nylig, og det ble litt diskusjon på Twitter rundt denne.) https://www.theguardian.com/sport/2019/apr/05/chess-magnus-carlsen-struggling-for-form-in-azerbaijan?CMP=share_btn_tw Det virker som han journalisten har bestemt seg for at dersom Magnus ikke vinner hvert parti, eller leder klart, så sliter han litt med å finne formen. Man finner også andre lignende artikler hvor han er negativ til Magnus sin form ...
 11. Shamkir Chess 2019

  Mame - Ding er tydeligvis remis iflg computeren. Men jeg ville vært veldig redd hvis jeg var hvit her ... Edit: Og to sekunder senere har sort en fordel. Da får vi se hvordan det ender.
 12. Shamkir Chess 2019

  Strålende parti! Selv om Tg3 i stedet for Lf6 tidligere ville vært spikeren i kista tidligere. Kanskje de diskuterer det på pressekonferansen om litt.
 13. Shamkir Chess 2019

  Magnus sin fordel har ikke vært lavere på en god stund. Men 1,63 bør vel holde fint? Magnus er kvalitet over. Giri spiller nå med noen få sekunder på hvert trekk frem til trekk 40. Så vi kan kanskje håpe på en rask avklaring?
 14. Shamkir Chess 2019

  Giri har nå 2 min på 15 trekk :-)
 15. Shamkir Chess 2019

  Giri har 14 minutter på 17 trekk. Og det er hans minste problem ...
×