Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Gegga

Moderators
 • Content count

  1,692
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  228

Gegga last won the day on January 9 2020

Gegga had the most liked content!

Community Reputation

471 Excellent

About Gegga

 • Rank
  Advanced Member
 1. Kandidatturneringen 2020

  Nei, og nei. Forferdelig trist. Kona til Levon Aronian er død. Etter trafikkulykken. Dette var utrolig trist. Kjente henne ikke, pratet med henne et par ganger under Norway Chess. Hun gjorde et veldig godt inntrykk da. Smart og trivelig dame. Med doktorgrad, flytende i flere språk, og masse annet. "Kjenner" Levon litt etter hvert. Han har jo vært med på alle Norway Chess til nå. Han stoppet opp og snakket med min kone og meg i en halvtime etter sist turnering. Og beklaget om han holdt oss opptatt. Han er en utrolig sympatisk fyr, og jeg føler veldig med han.
 2. Kandidatturneringen 2020

  I går fikk jeg mail om at Norway Chess er utsatt. Viste ikke hvor offentlig informasjonen var da, men ser at Altibox Norway Chess har lagt det ut på Facebook. Ny dato blir i oktober, ser det ut til. Jeg er i permisjon i Mai - August (med min datter), så jeg hadde ikke fått vært med så mye. Nå håper jeg oktober kan passe litt bedre. Men tror kanskje ikke det, pga jobb. Men jeg skal nok klare å få til et lite besøk eller to innom hotellet i Stavanger. Satser på at det blir en kjekk turnering da også, selv om været naturligvis er helt annerledes i oktober enn i mai / juni. Vi har faktisk hatt noen turneringer med fantastisk fint vær.
 3. Kandidatturneringen 2020

  Der var det slutt, ja. Og Radjabov-fans har jo litt rett i sin kritikk. Meget spesielt.
 4. Kandidatturneringen 2020

  Og Nepo vant. Magnus og de andre lurer litt på hvorfor Wang Hao ga opp ...
 5. Kandidatturneringen 2020

  Etter dagens runde kommer nok Nepo til å være i ensom ledelse. Han ser ut til å slå Wang Hao, som også hadde +1 før denne runden. Det vil være meget overraskende om Nepo skulle vinne. Men jeg har sett han starte veldig bra tidligere også, før alt bare "raser sammen" i løpet av noen runder, med f.eks. 2 tap på rad. Men det er jo gøy med et par avgjorte partier av og til. Det vil jo også måtte åpne opp litt, da andre må gå for seier også. Ikke minst de som faktisk taper, og havner bakpå.
 6. Kandidatturneringen 2020

  Og så: 0,5 noen få trekk etter. Han er en luring, godeste Fabi.
 7. Kandidatturneringen 2020

  Ja, tror dere Giri vinner mot Caruana? Nærmere +2 nå. Men jeg har sett Caruana lure seg ut av skumlere stillinger enn dette. Han er ikke enkel å slå!
 8. Kandidatturneringen 2020

  Jeg har fulgt de norske kommentatorene på Chess24. Det har vært veldig bra. Og jeg følger sendingen mens jeg jobber hjemmefra. Men dersom man skal fordype seg i varianter, er det kanskje verdt å gå inn på engelsk sending, der de jo ha litt sterkere spillere som analyserer. Selv om Kramnik trakk seg. Det er vel Kramnik og Judit Polgar som er satt opp som kommentatorer i Norway Chess nå i år. https://norwaychess.no/en/2019/10/23/vladimir-kramnik-and-judit-polgar-to-host-the-official-broadcast/ Hvis det blir noe av.
 9. Kandidatturneringen 2020

  Jeg ser på sendingen fra Chess24 nå. I "opptak". Etter ca 50 minutter viser Magnus ganske god hukommelse. Det er jo typisk at spillere husker spesifikke trekk. Trent snakker om et trekk Karpov spilte. "Ra7". Før Jan og Trent korrigerer: "Ba7". Magnus spør "where is it from, Lawrence?". Sistnevnte svarer 1978. Magnus mener det bestemt må være feil, og siker "Nice Olympiad - 1974". "This is the difference. It's not talent - it's memory", sier Lawrence Trent. Naturligvis en spøk, men jeg vet ikke hvor mye det har å si at Magnus faktisk husker slike ting? Han vil naturligvis huske flere varianter enn de andre også. Så det er nok litt sannhet i det! Selv husker jeg knapt om jeg spilte sort eller hvit i forrige parti. Og jeg gjør samme feilene på ny og på ny. Jeg ser derfor ikke for meg at jeg blir en GM med det første.
 10. Kandidatturneringen 2020

  Greit statement fra Kramnik. Veldig overraskende at det arrangeres kandidat-turnering. De tenker vel at det er en liten gruppe mennesker, og at dette går bra. Samt at det blir vanskelig å arrangere en VM-match senere, dersom man ikke får spilt kandidatturneringen nå. Men hva skjer om èn av spillerne blir syk? Eller to? Skal man da avlyse? Eller spille videre? Dette har de vel tenkt gjennom som et scenario.
 11. Tata Steel Chess India Tournament

  Veldig rart av Magnus å trekke fra de 2 partiene. Den gamle rekorden på 110 partier var jo mot langt dårligere motstand, så da var det ikke vits å sammenligne med denne i det hele tatt. Dersom Magnus spilte en match mot meg, hadde det vært noe annet. Det burde han trukket fra. Men ikke når han spiller i eliteserien. Han kunne jo møtt disse i en åpen turnering også.
 12. Tata Steel Chess India Tournament

  Jøss, overraskende remis mellom Caruana og Magnus. De spiller vel nesten aaaaaldri remis mot hverandre? :-)
 13. Tata Steel Chess India Tournament

  112 partier nå, uten tap. Hvor skal dette ende?
 14. Tata Steel Chess India Tournament

  Imponerende av Firouzja! Sjekk sluttstillingen i partiet hans mot Giri, og spill gjennom første-varianten til computeren. https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/tata-steel-masters-2020/5/1/5 Meget interessante trekk der kongene går litt rundt, før hvit går i mål med bonden. Men jeg tviler på at computeren noen gang hadde klart å sette matt. :-)
 15. Tata Steel Chess India Tournament

  Det har skjedd noen ganger at Magnus sliter mot de som er antatt dårligere. Et par unødvendige tap i OL-turneringer mot lavt ratede spillere, f.eks. Men vi får håpe at han ikke undervurderer Xiong, og spiller noe helt tvilsomt. I dag blir det 110 partier uten tap, dersom han da altså ikke taper. Jeg er egentlig ganske optimistisk, og tror Magnus vinner i dag.
×