Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 02/28/2019 in all areas

 1. 7 points
  Hei Det var visst noen som ikke fikk til å starte tråd. Noe som ga meg anledning til å føle meg kompetent. Vi har nok blitt bortskjemt av Sjakkspira. Men her kommer ihvertfall en start. Offisiell hjemmeside: https://grandchesstour.org/2019-grand-chess-tour/2019-sinquefield-cup Chess 24: https://grandchesstour.org/2019-grand-chess-tour/2019-sinquefield-cup Sesse: http://analysis.sesse.net/ De er i St. Louis, Missori og det er 7 timer etter oss (for tiden). Alle partiene alle dager starter kl 13 lokal tid, altså kl 20 hos oss. Turneringen varer fra i dag til 28 august med 22 august som eneste hviledag. Magnus starter med hvit mot Giri. En spiller han bare har vunnet mot en gang (etter hva jeg husker), men det kom til gjengjeld sist gang de møttes. På den annen side så kommer Magnus fra en fryktelig dårlig turnering (den dårligste siden han ble voksen?) og hva har det gjort med selvtilliten?
 2. 6 points
  og da ble det 2,5 av 3 for tredje dagen på rad. Han oppnår det ønsked 7,5 av 9 og han passerer 2900 grensen. Helt utrolig hvordan han spiller for tiden. Så gøy har vi ikke hatt det siden 2014?
 3. 5 points
  Jeg har hatt vanvittig mye bugs i rokadekoden tidligere, men heldigvis ble jeg ikke berørt av problemet som tok ned NRK og Chess.com i dag. :-) Etter at man ha sett (og fikset) nok forskjellige bugs blir jo koden gjerne solid til slutt.
 4. 5 points
  Det beste med å drive en sjakkside er at hvis du ikke helt vet når Magnus spiller, kommer det kjapt epost for å minne deg på det… :-)
 5. 5 points
  Yes!! Alltid deilig når han knuser Naka
 6. 5 points
  Jeg har skrevet en liten forhåndssak om Grand Chess Tour, som begynner onsdag kl 19 norsk tid. Tre runder på de tre første dagene i hurtigsjakk med start kl 19, 20.30 og 22. 18 runder lynsjakk fordelt på to dager med start hver halvtime fra kl 16 lørdag og søndag. Spillere: Magnus Carlsen Ding Liren Maxime Vachier-Lagrave Ian Nepomniachtchi Hikaru Nakamura Wesley So Sergey Karjakin Veselin Topalov (wildcard) Wei Yi (wildcard) Bassem Amin (wildcard) Chess24 sender med Yannick Pelletier, Alejandro Ramirez og Tania Sachdev som kommentatorer. Dette blir veldig gøy å følge med på. Noen som gleder seg eller?
 7. 5 points
 8. 4 points
  Torstein er vel i mellomsegmentet hvor han ble tvilende. For min del bare antar jeg Magnus vet hva han gjør når han går inn i en tårnending 2-mot-3 sånn; Magnus og de andre stormestrene vet utmerket godt at det er remis; men så har du de i studio som tenker at om dette var enkel remis, burde de visst det selv og vet ikke? Av og til kan det å vite mer være en ulempe. :-) Nå har forøvrig NRK fått den patchede chess.js-versjonen jeg bruker på analysis.sesse.net (de bruker et bibliotek jeg også bruker, men hadde ikke fått med seg alle bugfiksene), så med litt flaks slipper vi flere Chess960-bugs der.
 9. 4 points
  Siden jeg er så lur at jeg følger Tarjei Svensen på Twitter så fikk jeg med meg at det er turneringsstart i morgen på en stor åpen turnering der Magnus er med! https://iominternationalchess.com/players/grand-swiss.html Jeg er litt usikker på hva som er det offisielle navnet, men noe sånt: 2019 FIDE Chess.com Grand Swiss Turneringen spilles på Isle of Man og går over 11 runder. De fleste dagene starter partiene starter kl 15, men jeg ser ikke om det er lokal tid eller hva. Jeg finner heller ikke ut hvem som er Magnus sin første motstander. Så i det hele tatt ikke mye info her, håper noen sper på etterhvert..
 10. 4 points
  Dette må regnes som en bukk av MVL på dette nivået, men det er utrolig elegant hvordan alt fungerer for Magnus når han bare gjør det byttet. Total dominans i sentrum, hvitfeltløperen blir en gigant, og MVLs stilling bare knekker helt sammen.
 11. 4 points
  26. juni - 8. juli spilles Croatia Grand Chess Tour i, nettopp, Croatia ... Deltakere: Magnus Carlsen Vishy Anand Levon Aronian Fabiano Caruana Ding Liren Anish Giri Sergey Karjakin Shakhriyar Mamedyarov Hikaru Nakamura Ian Nepomniachtchi Wesley So Maxime Vachier-Lagrave Offisiell side: https://grandchesstour.org/2019-grand-chess-tour/2019-croatia-grand-chess-tour Med 12 deltakere blir det altså noe så sjeldent som 11 runder med langsjakk i denne turneringen.
 12. 4 points
  Dette blir et relativt kort førsteinnlegg: Det er ti deltakere, som jeg ganske subjektivt vil dele i tre grupper: Magnus Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave, som vel må regnes som favoritter. Fabiano Caruana, Shakhriyar Mamedyarov, Ding Liren, Levon Aronian og Sergey Karjakin, som alle kan vinne hvis formen virkelig sitter. Leinier Dominguez, Yu Yangyi og Richard Rapport, som vil overraske meg hvis de havner i tetstriden. Turneringen spilles 10.-14. august, uten hviledag. De starter med tre dager hurtigsjakk (tre partier per dag, 25 min + 10 s ekstratid per trekk), etterfulgt av to dager lynsjakk (ni partier per dag, 5 min + 3 s). De starter kl. 13 lokal tid, dvs. kl. 20 norsk tid. Les mer på turneringens hjemmeside. Både Chess24 og ChessBomb overfører trekk. Vi krysser som alltid fingrene for at også analysis.sesse.net overfører og analyserer.
 13. 4 points
  Ifølge Tarje Svensen, har Magnus nå åtte turneringsseire på rad: Croatia GCT, Norway Chess, Lindores Abbey, Abidjan, Shamkir Chess, Grenke Chess, TATA Steel Chess, World Blitz Ch. Og 79 klassiske partier uten tap.
 14. 4 points
 15. 4 points
  Har også vært litt sløv i dag. Kona fødte 15 min før midnatt. Sjakken kom i andre rekke her også... Men jeg er nok innom her litt og følger med. :-)
 16. 4 points
  Nytt i år: Remis fører til Armageddon (mer om det under). Spillere 1. Magnus Carlsen (Norge – 2862– 2869 –2954) 2. Fabiano Caruana (USA – 2816 – 2813 – 2804) 3. Shakhriyar Mamedyarov (Azerbajian – 2781 – 2810 – 2757) 4. Ding Liren (Kina – 2805 – 2760 – 2773) 5. Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike – 2780 – 2800 – 2933) 6. Viswanathan Anand (India – 2774 – 2733 – 2747) 7. Alexander Grischuk (Russland – 2772 – 2738 – 2750) 8. Levon Aronian (Armenia – 2762 – 2695 – 2827) 9. Wesley So (USA – 2754 – 2801 – 2744) 10. Yangyi Yu (Kina – 2739 – 2784 – 2724) (Tallene i parentes er henholdsvis klassisk ELO-rating, hurtigrating og lynrating per 1. mai.) Datoer og klokkeslett Turneringen spilles i utgangspunktet 4.–14. juni, med oppstart kl. 17 hver dag (men det kan bli omkamp 15. juni). Det er fridager etter hver tredje runde, dvs. fredag 7. juni og tirsdag 11. juni. Spilleopplegg Alle møter alle én gang – eller to hvis det blir remis: Remis i hovedpartiet fører direkte til et Armageddon-parti. Vinner man hovedpartiet får man 2 poeng. Remis gir 1,5 hvis man vinner Armageddon-partiet, eller 0,5 hvis man taper det. Det er altså umulig å få 1 poeng på en runde. Betenkningstid i hovedpartiet er 120 min. Klokken stilles ikke, men etter trekk 40 får spillerne 10 sekunders tilleggstid per trekk. Det kan ikke avtales remis før trekk 30. I Armageddon-partiene får hvit 10 min, og svart får 7 min. Klokken stilles ikke, men etter trekk 60 får spillerne 3 sekunders tilleggstid per trekk. Hvis partiet ender remis, tilkjennes svart seieren. Komplette regler finnes her.
 17. 4 points
  Jeg synes sjakkforbundet burde holdt seg for god til å inngå avtalen de har gjort.
 18. 4 points
  Remis i armageddon partiet og seier til Magnus
 19. 4 points
  Enhver regelendring i hvilken som helst idrett blir alltid kritisert av mange av de som har "vokst opp" med det gamle. V-stil i skihopp, sprint i langrenn, plastski, "Dez Bryant rule" i NHL, flere eller færre lag i fotballens divisjoner, kameraer for å avgjøre i fotball,.... De fleste av oss må vel tilstå at majoriteten av endringene har vært positive når støvet etter kranglene har lagt seg. Når NRK og TV2 går i spissen for å gjøre sjakk publikumsvennlig så er det vi i disse dager ser i Stavanger viktige eksperiment i å finne gode løsninger. Norge har, med Magnus sin posisjon, en unik mulighet til å skape noe nytt på dette feltet. Om det går å eksportere vet jeg ikke. Sikkert ikke i sin helhet, men mange elementer kan sikkert brukes i andre land også. Magnus sin rolle er jo unik, men den er et produkt av spilleren/mennesket Magnus OG medias dekning av hans spill. Vekselvirkningen har skapt større kjendisstatus for Magnus OG store skarer som følger med via diverse plattformer. Uten medias sating; ingen superkjendis. Uten store ressurser fra medias side, ingen "superkjendis Magnus". I dette perspektivet er tidsbruken og spillernes tilgjengelighet viktig. Når sjakk VM pågikk over måneder i lukka røykfylte rom uten direktesending kan det sammenlignes med 50 km langrenn der det kun var publikum ved start og mål; og løperne tok pauser på Blankvannsbråten for å spise havresuppe underveis. Er allt bare bra med økende fart og store tilskuerskarer? Jeg tror det, men det kan være at visse sjakk-kvaliteter i spillet faller bort. Computeranalysenes påvirkning er nok langt større. Og når du kan kjøpe maskin og programvare som kan kjøre AlfaZero for noen tusenlapper kommer det en ny revolusjon. Da er det kanskje en trøst i å vite at det finnes flere lovlige trekk/posisjoner i sjakk enn det finnes atomer i det synlige universet...
 20. 4 points
  Det er vel slik at man ikke får sett sendingen med Judit og Anna med norsk IP-adresse? I så tilfelle kan chessbase.com være en trøst, dagen derpå. I denne artikkelen på chessbase.com finner man video fra sendingen. Jeg har ikke sett det enda. Setter det på nå, og det holder jo å høre lyden, for det meste. Men kjekt å høre hvordan de evaluerer partiene, og hva de sier om Norway Chess. Jeg hentet for øvrig Judit Polgar på flyplassen på søndag, og det var riktig så hyggelig. Veldig hyggelig og jordnær! Men det er veldig få av sjakkstjernene som ikke er det, må jeg legge til. :-) Jeg fikk naturligvis en signatur av henne, på baksiden av sjakkbrettet mitt. Der har også Kasparov, Short, Yasser Seirawan og noen andre signert. På fremsiden har samtlige (23?) spillere som har deltatt i Norway Chess signert. Tipper det er eneste sjakkbrettet med samtlige signaturer. :-)
 21. 4 points
  2700chess.com er oppdatert, og bekrefter tallene mine. :-)
 22. 4 points
  Synes Magnus har brukt mye tid i partiene i dag. Håper på en litt bedre dag i morgen.
 23. 4 points
  Opp før sola og fotballtur til Amsterdam i morgen. Får følge med på mobilen så godt det lar seg gjøre. God helg alle sammen!
 24. 4 points
  Magnus deltar i Grenke 2019: Deltakerne: 1. GM Magnus Carlsen NOR 2845 2. GM Fabiano Caruana USA 2819 3. GM Viswanathan Anand IND 2774 4. GM Maxime Vachier-Lagrave FRA 2773 5. GM Levon Aronian ARM 2763 6. GM Peter Svidler RUS 2735 7. GM Arkadij Naiditsch AZE 2695 8. GM Francisco Vallejo Pons ESP 2693 9. GM Georg Meier GER 2628 10.IM Vincent Keymer GER 2516
 25. 4 points
  wow. Nok en gang fikk han motstanderen til å ta en bonde som tilsynelatende sto forsvarsløs. Helt vannvittig solid spill av vår mann.
 26. 4 points
  Kun fem stormestre av verdens stormestre har nå en liverating som er innen 100 poeng av Magnus. Helt rått! Magnus har innhøstet mer enn 30 ratingpoeng nå i april. Jeg lurer på hvor mange flere ELO-poeng f.eks Anand hadde fått med samme prestasjon?
 27. 4 points
  Pluss 6 over 9 runder, 1.5 poeng foran nummer 2, og 2.5 foran nummer 3. I en superturnering. Det er nå en skulle vært målløs .....
 28. 4 points
  Magnus og Svidler har avtalt en god arbeidsfordeling: Svidler taler 68 % av tiden på pressekonferansen ...og Magnus dominerer 68 % av partiet
 29. 4 points
  Vi spiller til matt. Og Svider smiler oppgitt. 0-1 Det er lenge siden jeg har sett en sjakk matt fra Magnus! Hyggelig av Svidler.
 30. 4 points
  3016 i rating performance med hvit i 2019 ... det er jo helt hinsides av Magnus!
 31. 4 points
  Og der ga han seg. 0-1. Herlig!
 32. 4 points
  Magnus i intervju med sin "business partner" og sekundant, Jan Gustafsson, etter søndagens runde. Magnus virker i god form og godt humør etter to lange partier.
 33. 4 points
  Synes Magnus spiller ubetenksomt i forhold til Jørgens hjerterytme .....
 34. 4 points
  wow. Helt utrolig at han vinner i siste parti når han hadde vunnet turneringen allerede. Dette er 2014 nivå! Vanligvis er starttidspunkt tidlig på dag helt ok fordi man rekker fint å se sluttspillet når man kommer hjem fra jobb. men i denne turneringen har jo MC avgjort før trekk 40, gang på gang. I dag var jeg tilogmed ekstra tidlig hjemme, men neida. 1-0 allerede. :-)
 35. 4 points
  Fantastisk! Og Magnus vinner altså turneringen, og går opp i rating - selv om han evnt skulle tape i siste runde. Også Karjakin tjener poeng på turneringen, selv etter tap i dag - OG om han skulle tape i siste runde. Magnus var vel i trøbbel mot Ding Liren, men bortsett fra det har han jo spilt helt strålende sjakk! 2856,7 er tilfeldigvis også det høyeste Kasparov har vært registrert med på live-listen.
 36. 4 points
  På LiveRatingen ligger Magnus nå... mer enn 100 poeng foran Karjakin, Kramnik og So over 90 poeng foran Nakamura og Aronian over 80 poeng foran Anand, Grisjtjuk og Nepo mer enn 75 poeng foran Giri , Vachier-Lagrave og Mamedyarov og over 50 poeng foran Ding Liren. Herlig!
 37. 4 points
 38. 4 points
  Nydelig seier i dag av Carlsen! Hører nok ikke Giri gnåle om innbyrdes score mot Magnus på en stund
 39. 4 points
  Remis ved trekkgjentagelse. Bra resultat
 40. 3 points
  Ja, men "Ding" klarer han ikke å stave riktig! :-)
 41. 3 points
  Da fikk vi se håndtrykket og vi erklærer han herved friskmeldt!
 42. 3 points
  Når Erling blir Evig Optimist, begynner lykken å stå den kjekke bi. (Gammelt - eller strengt tatt helt nytt - forumjungelord.)
 43. 3 points
  Denne remisen er absolutt ikke fordi Magnus ikke spiller godt nok. Han kom ut av åpningen med en fordel og null risk, presset hardt, gjorde så godt som ingen feil og satte Ding i en nær-umulig situasjon; den eneste grunnen til at dette ble remis, var at Ding spilte glimrende hele veien. Da kan man ikke klage.
 44. 3 points
  Det ble ingen Kindred avtale.
 45. 3 points
  0 -1 Bra start på turneringa
 46. 3 points
  Veldig solid armageddon av Magnus! Bare forenkle, forenkle, forenkle, og så remis med svart.
 47. 3 points
  Magnus oppnår aldri en rating på 3000 om han fortsetter å spille slik! /s
 48. 3 points
 49. 3 points
 50. 3 points
  Ding fant ikke trekket, og det er helt likt. Puh....
×