Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 12/24/2017 in all areas

 1. 3 points
  Tradisjonelle Tata Steel Chess Tournament spilles i Wijk aan Zee 13.-28. januar 2018. Tata Steel Chess Masters ("A-gruppen") har et knallsterkt felt i år: Magnus Carlsen, NOR (2834) Fabiano Caruana, USA (2811) Shakhriyar Mamedyarov, AZE (2804) Wesley So, USA (2792) Vladimir Kramnik, RUS (2787) Peter Svidler, RUS (2768) Viswanathan Anand, IND (2767) Sergey Karjakin, RUS (2753) Anish Giri, NED (2752) Yi Wei, CHN (2743) Maxim Matlakov, RUS (2718) Yifan Hou, CHN (2680) Baskaran Adhiban, IND (2655) Gawain Jones, ENG (2640) Alle møter alle (round robin). Betenkningstiden er 100 min på 40 trekk. Deretter får spillerne 50 min på de neste 20 trekkene og til slutt 15 min på resten av partiet. Det er tilleggstid på 30 s per trekk (fra første trekk). Rundene starter kl. 13.30, unntatt sisterunden som starter kl. 12.00. Det er tre hviledager: torsdag 18. januar (etter fem strake runder), mandag 22. januar og torsdag 25. januar. Hvis flere spillere deler førsteplass med like mange poeng, blir det play-off søndag 28. januar. Tidskontrollen bestemmes av hoveddommeren, alt etter hvor mange spillere det gjelder. Les fulle regler her. Merk at Aryan Tari deltar i "B-gruppen", dvs. Tata Steel Challengers. Turneringen vises på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo, med første sending lørdag 13. januar kl. 13.00. Fin Gnatt er programleder, og med seg i studio har han Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum. Noen lenker: Tata Steel Chess Tournament - offisiell nettside Tata Steel Chess Tournament: Standings - offisiell resultatside analysis.sesse.net - live trekk-overføring med den beste online computeranalysen Chess24.com - live trekk-overføring ChessBomb.com - live trekk-overføring (direktelenke fantes dessverre ikke da tråden ble opprettet) TV 2s sjakkside - live trekk-overføring
 2. 3 points
  Synes det er vanskelig å kritisere Magnus i dag til tross for en remis til. Bondeoffer og masse action som svart—mer kan man ikke forvente.
 3. 3 points
  Langt fram, men jeg har veldig lyst. Har overført noen ekstra feriedager fra i fjor til dette. Håper det blir tid og mulighet til å ta en tur.
 4. 3 points
  Spennende parti. Friskt spill av Petrosjan. Og en lykkelig slutt.
 5. 3 points
  Lenge siden Magnus har spilt med den flyten og selvtilliten. Gruseknus mot Wang Yue!
 6. 3 points
  Nå er Wang Yues hoderisting på Nakamura-nivå.
 7. 2 points
  Hvem hadde trodd på delt ledelse til Magnus, økt forsprang på Liveratingen og seier for noen timer siden?
 8. 2 points
  Magnus bukket tidlig i partiet, men har spilt veldig bra etterpå. Utrolig bra å komme tilbake i partiet og vinne det.
 9. 2 points
  Helt utrolig! Magnus ligger en hel lettoffiser under – men har likevel tilstrekkelig posisjonell kompensasjon til at det er dønn likt. Nå har jeg tro på seier!
 10. 2 points
  Det de har sagt hele veien er at ja dette er remis ved riktig spill. Men det er veldig vanskelig for et menneske å spille. Fordi hun har hele tiden bare hatt ett eller to trekk. Magnus har satt opp felle på felle. Og hele tiden finne rett trekk er vanskelig. Å til slutt gikk det ikke lenger.
 11. 2 points
  Hva skal til for at Magnus vinner (delt seier - like mange poeng som vinneren), la oss se på tidligere turneringer 2017 + 5 (Magnus fikk +3) 2016 +3 (Magnus fikk +5, andreplassen var +3 så det hadde holdt for Magnus med +3 for delt seier) 2015 +4 (Magnus vant med +5) 2014 + 5 (Magnus var ikke med) 2013 +4 (Magnus vant med +7) 2012 +5 (Magnus fikk +3) 2011 +5 (Magnus fikk +3) 2010 +3 (Magnus fikk +4) 2009 +3 (Magnus fikk +1) 2008 +3 (Magnus fikk +3)
 12. 2 points
  Ikke overraskende dukket det opp bugs da jeg la inn Chess960-støtte… (Og det er ikke usannsynlig at det kommer flere.)
 13. 2 points
  Første runde spilles i dag kl. 13.30. Oppsett: Giri, Anish - Hou, Yifan Kramnik, Vladimir - Wei, Yi Svidler, Peter - Adhiban, B. Carlsen, Magnus - Caruana, Fabiano Jones, Gawain C B - Karjakin, Sergey Anand, Viswanathan - Matlakov, Maxim So, Wesley - Mamedyarov, Shakhriyar Toppmøte allerede i første runde, altså!
 14. 2 points
  I kveld spilles finalen i Speed Chess championship. Du kan følge med på twitch eller Chess.com Les Matt og patts forhåndsomtale Her
 15. 2 points
  Partiene spilles på en sjakkserver, så det er ikke mulig for noen av de andre å vise partiene. Man kan opprette en konto på chess.com og logge seg inn for å følge partiene, men man får med seg alt via streamen på Twitch eller chess.com/tv.
 16. 2 points
  Beklager kort trådstart, men akkurat å begynner altså hurtigsjakk-VM i Saudi-Arabia. 15 runder 15 min + 10 s per trekk. Carlsen starter mot kinesiske Bu.
 17. 2 points
  Deilig å se at tidlige remier ikke gir betaling.
 18. 2 points
  Lå under med 2 poeng, og vinner en runde før slutt. Vanvittig!
 19. 2 points
  Magnus er et sjakk-monster! Herlig seier igjen
 20. 2 points
  Seier! Magnus er turneringsleder!
 21. 2 points
  Kh2 Th1 Fortsatt dronning som faller
 22. 2 points
  Det kan se sånn ut. Jeg håper det bare var der problemet lå.
 23. 2 points
  Jeg drar på kino nå; jeg kommer til å sette analysis.sesse.net i automodus til alltid å følge Carlsen, men om ting slutter å virke, vet dere hva som har skjedd. :-)
 24. 2 points
  Ja, det virker som en merkelig avgjørelse i utgangspunktet, og det er godt den ble gjort om. Det skal sies at det er direkte sløvt av brettdommeren her. Han burde grepet inn idet det ulovlige trekket skjedde.
 25. 2 points
  I 2013 var jeg med Wang Hao i Stavanger etter at partiet hans var ferdig ganske tidlig. Han gikk og kikket i diverse butikker, men kjøpte ikke noe. Vi lurte på om det var noe spesielt han kikket etter, og han forklarte da (på litt dårlig engelsk) at han så etter noen bukser som veldig mange nordmenn gikk i. Dette var i mai måned ... Etter en stund fant jeg ut atdet var norske russeklær han hadde sett! Jeg forklarte at dette ikke var mulig å kjøpe i butikk. Datteren til Norway Chess-generalen var tilfeldigvis russ, og hadde (enda mer tilfeldig) fått et sett i feil størrelse. Så hun hadde fått TO sett. Wang Hao mottok dette etter at han vant mot Anand, og vant mot Magnus dagen før. Han var ikke helt sikker på hvilket av disse 3 øyeblikkene som var det største øyeblikket!
 26. 2 points
  For en drømmeavslutning!!
 27. 2 points
  De burde ha invitert oss alle til Riyadh, egentlig.
 28. 2 points
 29. 2 points
  Og nå etter dagens første runde (runde 6) er antallet redusert til tre (3!). Dette lover meget godt. Fedoseev slo nettopp medlederen Jobava. Med 5,5 / 6 har han unektelig hatt en svært imponerende start – men jeg tror neppe at han holder helt til mål. Fattige halvpoenget foran Magnus ligger Kuzubov og Fressinet. Heller ikke de er blant favorittene. Kort fortalt: Magnus har passert eller ligger jevngodt med alle de reelle konkurrentene. PS. Når det er sagt, er Magnus én av 12 stormestere med poengsummen 4,5 / 6. Han er helt avhengig av å fortsette seiersrekken, eller må i det minste unngå flere tap.
 30. 2 points
  Glimrende start. Hadde en god følelse, selv når Sesse var skeptisk. Synes han spilte med veldig selvsikkerhet, og skremte nok Movsesian med det
 31. 2 points
  Herlig! Etter en miserabel start har han iallfall 3,5 / 5. Spørsmålet nå er hva Fedoseev presterer mot Grischuk.
 32. 2 points
  Det er en nordmann til med her. Det er Johan-Sebastian Christiansen han vant på 11 trekk i andre runde
 33. 1 point
 34. 1 point
  Jeg registrerer at det nå finnes noe som heter «gå i Sesse-fellen» i TV 2s sjakkstudio. :-) Jeg har også gått i Sesse-fellen over brettet en del ganger, dessverre… :-P
 35. 1 point
 36. 1 point
  Aryan Tari vant mot Jeffery Xiong
 37. 1 point
  Det smakte med seier i dag. Remis på Anand, og Giri--Kramnik går mot remis... ...hvilket betyr at Magnus trolig ligger i delt ledelse etter Runde 2.
 38. 1 point
  Er det flere som tenker å reise til VM i London i november ? Jeg har veldig lyst til å reise å det hadde vært hyggelig å være der samme dager som andre på forumet her. Kanskje det kunne blitt en liten forumtur
 39. 1 point
  Det spilles fra 9. - 13. februar. Partiene begynner kl 17 hver dag. NRK sender, ja. PGN-filen vil deles. Kommer mer info på mattogpatt.no i løpet av de nærmeste dagene.
 40. 1 point
 41. 1 point
  Føles ekstra bra at ikke taktikken med masse raske remiser fungerte to ganger på rad. :-) Skjønt det var ikke så langt unna at Anand tok «the double» på den måten! Magnus avslutter sjakkåret 2017 slik han begynte det: Ujevnt. Av fem dager i Riyadh hadde han fire ganske middels og én steinbra.
 42. 1 point
  Seier! Carlsen viser Karjakin hvor (mester)skapet skal stå!
 43. 1 point
  Magnus sjakket Inarkiev. Inarkiev flyttet springeren i stedet for å bevege kongen ut av sjakk, som er et ulovlig trekk. Magnus (og brettdommeren) overså dette og gjorde i stedet et ellers lovlig trekk—Inarkiev sto fortsatt i sjakk, men Magnus gjorde ikke. Inarkiev stoppet dermed klokka og krevde partiseier, siden Magnus nå hadde satt stillingen i en ulovlig posisjon, og ved ulovlige trekk fra begge sider er det den som påpeker feil først som tar prioritet. Inarkiev fikk medhold av brettdommeren under tvil. Magnus og Henrik Carlsen klaget dette inn til chief arbiter, som etter litt om og men (og motprotest fra Inarkiev) bestemte at partiet skulle spilles videre, dvs. at Inarkiev måtte gjøre et trekk som beveget kongen ut av sjakk (og om det ikke var mulig, ville det bli remis). Ingen tidsstraff ble tildelt, siden Magnus ikke hadde påpekt ulovlig trekk før det var for seint. Inarkiev nektet, ikke minst siden han sto i en tapt stilling, og valgte heller å gi opp partiet. Han har klaget avgjørelsen videre inn, men inntil videre står partiet som seier til Magnus.
 44. 1 point
  Er dette noe spesielt i sjakk-VM, eller noe du mener generelt? Jeg vet ikke hva reglene sier i sjakk-VM, men om du snakker generelt, gir det resultater jeg finner lite logisk. Om A, B og C er i tiebreak, og A har slått B og B har slått C, vil det være naturlig å rangere A > B > C selv om A og C ikke har spilt mot hverandre. Eller enda villere: Om A har slått både B og C, vil en slik regel føre til at det er ekstremt fordelaktig for B og C å ikke møte hverandre!
 45. 1 point
  Jeg har mer tro på lynsjakken. Det går på feeling. Der er Magnus best.
 46. 1 point
  På den annen side er en seier mot en spiller som Nepo kanskje den beste måten å hente seg inn igjen.
 47. 1 point
  Hovedproblemet er nok at det er veldig lite overlapp mellom folk som er flinke til å arrangere sjakkturneringer og folk som er flinke med IT. Dette er nok et IT-problem, i stor grad. (Og med «flinke med IT» mener jeg mer enn å klare å starte opp Livechess)
 48. 1 point
  Jeg er svært usikker på om en abaya kler Sjakkspira.
 49. 1 point
  De burde invitere Sesse til Riyadh!
 50. 1 point
  Gegga, du som er super-twitrer (i år også?) burde anbefale dem å invitere Sesse :-)
×