Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 01/19/2017 in all areas

 1. 5 likes
  Og så må vi ikke glemme Tari! Han vant sitt parti idag (med hvit mot Xiong) Han har nå 6.5/12 og ligger på 7. plass (av 14) Bra jobba!
 2. 5 likes
  En seier mot Giri har stått veldig høyt på Carlsen-ønskelisten min i ganske lang tid nå ... Kommer den endelig i dag?
 3. 4 likes
  Vi kjører på med alternativ fakta her; så det scenariet later jeg som ikke finnes akkurat nå ... :-p
 4. 4 likes
  Med forbehold om at det alltids finnes situasjoner der maskiner ikke har kontroll i sluttspillet, er jeg ganske sikker på at den viser rett her; det er et teknisk vunnet sluttspill for Magnus. Jeg har verifisert ved å kjøre noen aktuelle posisjoner gjennom 7-man-tablebasene; g- og h-bøndene er nok til å vinne.
 5. 4 likes
  Hviledag igjen? Sukk! Jeg vet jo at man ikke skal tenke «Hvis bare...» MEN hvis Magus ikke hadde hatt konsentrasjonsglippen mot Giri, og ikke hadde spillt desperat dårlige trekk mot Rapport (og iallfall tatt remis der, så hadde han ligget på 7,0 / 10. Slik det er nå, er prestasjonsratingen litt under forventning. På den annen side må vi bare bukke og erkjenne at Wesley So så langt har et kanonresultat, med TPR på nesten 2900. Velfortjent! Det jeg finner svært oppmuntrende i det hele, er at vi alle ser at Magnus fortsatt har et betydelig forbedringspotensiale. Slik sett er jeg glad for at So, Caruana og andre vil tvinge Magnus til å skjerpe seg ytterligere. Det lover godt for sjakkens fremtid! Partiet mot Anish Giri mener jeg rett og slett var et mesterverk, et av Magnus sine aller beste noensinne – spolert av at han overså matten.
 6. 3 likes
  Norway Gnomes vant matchen i en spennende siste runde 8.5 - 7.5
 7. 3 likes
  Hvorfor er det usannsynlig? Trekningen av oppsett i seg selv er jo ikke tilfeldig. Det følger klare regler som er beskrevet detaljert i FIDEs lover. Om man kjenner sveitsersystemet så vil man se at det er ingenting rart med oppsettet. Dette er svært lett å kontrollsjekke, noe flere har gjort. Yifan Hou var den høyest ratede kvinnelige spilleren i turneringen, og med tanke på at kvinnene som deltok var rangert et stykke under henne og siden flere av de hele tiden lå på samme poengsum, så var det relativt stor sjanse for at hun ville møte en ny kvinnelige motstander.
 8. 3 likes
  Tekniske problemer med partiet til Aryan, men stillingen ser lovende ut for han. Han står bonde over, fribonde på d2 og ulikefarget løpersluttspill. Best tid har han også. Tror han vinner det og gjør en kjempeturnering.
 9. 3 likes
  So vant og vinner turneringen fortjent. Elendig parti av Nepo.
 10. 3 likes
  Hadde vært utrolig gøy om Magnus kunne slå Karjakin, klare omspill og vinne i dag. Det er lov å håpe!
 11. 3 likes
  Aryan Tari klarte remis mot Markus Ragger! Meget bra! Ragger leder B-turneringen med 6.5, Tari har nå 4.5.
 12. 3 likes
  God start av Magnus i dag. Han har fått opp en stilling som hvit hvor han ser ut til å ha en del forsprang i utviklingen, det er forholdsvis mye brikker igjen og svart (Van Wely) har en isolert c-bonde som kan bli veldig svak på sikt. Dessuten ligger han snart en halvtime foran på klokka, så her er det gode utsikter.
 13. 3 likes
  Dette er litt mer spennende enn jeg liker
 14. 3 likes
  mot Magnus er det en bukk..
 15. 3 likes
  Jeg satser på at du tar feil. Dessuten: Anish Giri trenger et tap for å motbalansere sitt uheldige vinstparti! . Edit: 28...Sxe5 spillt. Ikke optimalt – forutsatt at Magnus tar med f-bonden. Edit 2: Og det gjorde han!
 16. 3 likes
  Interessangt fra Jon Ludvig Hammer
 17. 3 likes
  Og Aryan Tari vant mot Sopiko, kona til Giri.
 18. 3 likes
  Siterer Hammer her, fra VG-siden: Magnus spiller bondefremstøtet d5, som også er det anbefalte i boken jeg kjøpte om denne åpningen. Personlig synes jeg det virker som en tvilsom idé - jeg er fan av at bøndene kan beskytte hverandre - men nå blir idéen testet på høyeste nivå; et lite kudos til forfatteren. Blir spennende å se hvor godt dette funker!
 19. 2 likes
  Fra Chessbomb: «its tough to be 2840. You end up +3 in supergm tournament and lose two rating points :D»
 20. 2 likes
  Yooohoooo! Ja, nå ser liveratingen straks bedre ut:
 21. 2 likes
  Der ga ukraineren opp: Eljanov–Carlsen 0–1 Med en runde igjen har So et halvt poengs ledelse på Carlsen, Aronian og Wei. Dermed blir dette de interessante partiene i morgen: Andreikin–Aronian Wei–Wojtaszek Nepomniachtchi–So Carlsen–Karjakin
 22. 2 likes
  analysis.sesse.net. Bare gå tilbake til den aktuelle posisjonen og gjør trekkene på brettet, så får du ut hva Stockfish har tenkt.
 23. 2 likes
  Det er snakk om 30. … Rxe3. Linjen som ble vist for det på a.s.n er: "Rxe3":{"depth":"29","move":"Rxe3","pv":["Rxe3","Qxe3","Rc3+","Rf4","d1=Q","bxc3","Qxa4","g3","Qaa7","Qxa7","Qxa7","Bg2","Nh5","Rf1","Nf6","c4","Qc7","Rc3","Qe5","Rb3","Qe2","Rf4","Nh5","Rxf7","Qxc4","Rff3","Nf6","Rb7","Qe6","Ra3","Qe5","Raa7","Nh5"],"score":["cp",53]}
 24. 2 likes
  Tari har fått en lovende stilling. +1,0 etter 14 trekk.
 25. 2 likes
  Carlsen med full kontroll, gigantisk overtak iflg. Stockfish og en time mer på klokka. Dette er sånn det skal være.
 26. 2 likes
  Ved seier vil jo Magnus ha 5,5 poeng. Mens So har 6. Eljanov og Yi Wek kan også komme opp på 6 poeng med seier. Men Magnus vil uansett ha 0,5 poeng opp til ledelsen (forutsatt at han altså vinner i dag). Med 4 runder igjen etter dagens, begynner det å haste litt. Magnus må vinne et par partier til. Wesley So ser utrolig stabil ut for tiden. Han har ikke tapt på "fjørti" partier.
 27. 2 likes
  Jeg synes JL Hammer er både underholdende, og flink til å forklare ting og tang så det er lett å forstå. Frisk pust, og alt det der. Måtte le da jeg så hans svar til flere (på VG), som mente at MC egentlig hadde sett matten, men som bevisst likevel valgte en annen vei: "Svar: Er dere splitter pine gærne?! Selvfølgelig så han ikke matten! Da ville han jo spilt den og vunnet partiet." Må si at dette partiet er svært lærerikt. Koser meg, rett og slett. Og så håper jeg at mennesket MC haler det hele iland tilslutt. *drømmer* Men er uansett veldig fornøyd med et spennende parti...
 28. 2 likes
 29. 2 likes
  Jeg har vært mye ute på oppdrag. Håper å kunne følge med noen dager nå. Dette ser jo veldig lovende ut!
 30. 2 likes
  Giri sliter veeeldig nå. Kom igjen Magnus, dette tar du!
 31. 2 likes
  Tror du linket til feil sak, og vel heller mente denne.
 32. 2 likes
 33. 2 likes
  Tari, derimot, spiller interessant nå, med svart mot nummer 2 i turneringen! For øyeblikket ligger han bedre an! Heia Tari
 34. 2 likes
  Jeg synes ikke den konklusjonen kan trekkes etter tre partier med svart. i det første partiet mot So var det tvert i mot hvit som ikke gjorde noe forsøk på å vinne. Da er det lite Magnus kan gjøre. I dag gjorde han jo forsøk på å vinne ved å ofre bonde før det ebbet ut i et helt likt tårnsluttspill. Det eneste partiet der han kanskje kunne spilt vider, var mot Andreikin, men det var jo ikke noe der som tydet på at han gikk for remis fra starten.
 35. 2 likes
 36. 2 likes
  Remis med svart og seier med hvit. Magnus følger opplegget for seier i turneringen!
 37. 1 like
  Ikke som jeg har funnet. Er ikke medlem på chess.com jeg heller. Jeg får se for det.
 38. 1 like
 39. 1 like
  For tiden spilles Gibraltar-turneringen. Der er det alltid en del nordmenn med. Johan Salomon spilte remis i 2. runde mot Peter Svidler. Sistnevnte har ikke prestert helt bra i det siste, og er nok på vei nedover rankinglistene. Nigel Short slo Caruana i forrige runde. Ganske imponerende av den "aldrende" engelskmannen.
 40. 1 like
 41. 1 like
  Akkurat nå frykter jeg mest for ratingen....
 42. 1 like
  ojojoj! Her har jeg støtt og stadig litt nettproblemer idag, og får bare glimtvis se ting som at -først stod MC ganske bra an -så hadde Eljanov en festing -og så var det -61. på Sesse *tripper spent og glad her* -og nå "Black mates in .." *husker spillet mot Giri* ... hva ser jeg neste gang nettet virker??? *biter negler* Og lurer dessuten på: er tidsforskjellen deres virkelig så stor??
 43. 1 like
  Takker så mye! Jeg var ikke klar over at Sesse var så rik på muligheter!! Fantastisk!
 44. 1 like
  Hmm, han tok ikke bonden på d3, kanskje Magnus har tenkt å kjempe videre?
 45. 1 like
  Ja, Godt å se Magnus Carlsen på krigsstien idag! Det var spennende å se partiet mot Giri; selv når han overså matt-trekkene (jada; grrrrr), så minnet det hele mye om den tiden da han spilte i eeevigheter og fant på noe lurt tilslutt; det var alltid et håp tilstede. Partiet på søndag, etter den lange tenkepausen hans, var bare trist. Jeg lurte på om han ville "tvinge fram" en vinstplan; at det betydde litt for mye og ville ta for store sjanser ... (ææh). Jeg var lettet over at gårsdagen var fridag. Idag; idag har jeg trua!
 46. 1 like
  Remis .. "jaja" .. p.s. Klart dette var ergelig! - og den som er mest }%^%#}}% vil jeg tro er Magnus Carlsen. Men det er godt for en sjakk-sjel å følge slike partier (i de sekundene; igjen og igjen; her og der; i de øyeblikkene det er mulig å ha på "objektive" briller..)
 47. 1 like
  Ta deg tid til å regne litt nå Magnus. Dette går bra!
 48. 1 like
  Remis So-Eljanov. Bra for Magnus EDIT: Andreikin-Harikrishna også remis
 49. 1 like
  Vel fortjent! Han er en spennende sjakkspiller; artig at han dro dette iland!
 50. 1 like
  Er ikke så sikker på at dette er noe trygt opplegg for turneringsseier. Heldigvis for Magnus ser det ut til at Aronian kanskje slår Eljanov i dag. Da vil de ligge likt. På den annen side, står Wesley So ganske bra i sitt parti. Med vinst rykker han kanskje opp i enslig ledelse.