Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Åpen tråd 2019

  Et helt annet tema: Jeg vet ikke hvor tett på dere følger amerikansk politikk – man lederen av Representantenes hus, Nancy Pelosi, har gjort en fremragende jobb med å sette Lille Donald «sjakk matt»!
 3. Tata Steel Masters

  Nei, dette ble så absolutt feil. Mente nok å være morsom, men bommet. Totalt. Chess24.com sitterer ham nå på følgende, som har langt høyere klasse over seg (jeg får heller ikke til å legge inn Twittermeldinger med vanlig link, kun om jeg lager et bilde): Carlsen: "I read the book "Kramnik, My Life and Games" & that became one of my very favourite books growing up & I absolutely loved his way of playing, his style & just the richness of ideas in his play, which is still there. I admire him very much & that’s not going to change"
 4. Tata Steel Masters

 5. Tata Steel Masters

  Jeg har laget en ny åpen tråd.
 6. Åpen tråd 2019

  Kanskje ikke den HELT beste måten å hedre en tidligere verdensmester på. Da synes jeg det er bedre slik som Peter Svidler, Vishy Anand og en del av de andre store spillerne gjør. De hyller Vladimir Kramnik på Twitter. (Er det mulig å legge inn et Twitter-melding her via kode? Hvordan gjør man i tilfelle det? Fikk det ikke til via HTML eller Javascript i "kode" i valgene over. Så det under er et bilde.)
 7. Åpen tråd 2019

  Gibraltar Masters pågår. MVL vant i nest siste runde, og kan kanskje være i delt ledelse før 10. og siste runde i morgen. Nils Grandelius og Aryan Tari er de nordiske håpene. Nils har gjort sakene sine bra, og har tjent noen ratingpoeng. Mens Aryan presterer litt under forventet nivå. Nils passerer nok ikke 2700 i løpet av denne turneringen, men han kan nærme seg litt. Runde 9: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/gibraltar-masters-2019/9/1/1
 8. Åpen tråd 2019

  Vi trenger vel en åpen tråd for 2019, dersom noen har noe på hjertet sånn mellom turneringene Magnus deltar i?
 9. Tata Steel Masters

  Kanskje ikke den HELT beste måten å hedre en tidligere verdensmester på. Da synes jeg det er bedre slik som Peter Svidler, Vishy Anand og en del av de andre store spillerne gjør. De hyller Vladimir Kramnik på Twitter. (Er det mulig å legge inn et Twitter-melding her via kode? Hvordan gjør man i tilfelle det? Fikk det ikke til via HTML eller Javascript i "kode" i valgene over. Så det under er et bilde.)
 10. Tata Steel Masters

  Kramnik har annonsert at han legger opp, og at Tata Steel var hans siste turnering. Fantastisk spiller og gentleman. En legende
 11. Tata Steel Masters

  Grandelius er opp ca 12 poeng i Gibraltar. Slo f.eks. Wesley So i et fint parti i runde 6. Det vil si at han er ganske nært 2700 i rating. Det hjelper å være sekundant for Magnus! Jon Ludvig gikk jo også solid opp (over 2700) etter å ha jobbet med Magnus ifm VM-kamp mot Anand.
 12. Tata Steel Masters

  I Gibraltar tapte Nakamura dagens parti på 1. bordet mot Artemiev. Sistnevnte er 20 år, og nå nr 29 i verden med 2724 i rating. Aryan Tari tapte mot MVL, ganske raskt. Ivanchuk er på vei ned under 2700, men vant i dag, i det minste.
 13. Tata Steel Masters

  Hehe. Dette turnerings-resultatet er jo veldig bra. 9 poeng på 13 runder i dette feltet må man være fornøyd med. Ingen grunn til å overpresse eller gå "all in" for vinst.
 14. Tata Steel Masters

  De kunne godt holdt på litt lenger—jeg dro ut på løpetur, og idet jeg kom hjem, var det akkurat blitt remis. :-)
 15. Tata Steel Masters

  Ja, og hvor skuffet hadde vi ikke blitt om han hadde trått feil. Riktig profesjonelt valg synes jeg. Han har vist så mye bra og spenstig i denne turneringen at jeg synes vi skal være meget godt fornøyd.
 16. Tata Steel Masters

  Greit med remis og strålende med turneringsseier. Magnus øker også ledelsen på live-ratingen med 9,5, til 16,5 ratingpoeng.
 17. Tata Steel Masters

  Han hadde vunnet hvis det ikke var siste runde, det er jeg sikker på. Og for fem år siden.
 18. Tata Steel Masters

  Turneringsseier er bra, men jeg er småskuffet over at Magnus ikke vant partiet. Han hadde sjansen. På den annen side skjønner jeg godt: Flere av de beste variantene var skarpe og dermed noe risikable.
 19. Tata Steel Masters

  Kjedelig med en kort remis. Men helt som forventet og veldig kjekt at han endre med 0 tap, +5 og turneringsseier nok en gang!
 20. Tata Steel Masters

  Remis Gratulerer med turneringsseieren!
 21. Tata Steel Masters

  Remis og turneringsseier!
 22. Tata Steel Masters

  Jeg hadde ikke ventet 20.Le2. Nå blir det enda større fordel for Magnus – såfremt han også spiller 21...a5. Edit: Det gjorde han ikke! Magnus valgt f5.
 23. Tata Steel Masters

  Veldig lovende, dette!
 24. Tata Steel Masters

  og det er likevel slik at han skal ta på a6, sier Sesse. Kvalitet under er bedre enn alternativene for Giri. Spennende. Og Giri bidrar med mer interessant sjakk enn jeg hadde trodd.
 25. Tata Steel Masters

  18.a4? Satser på at Magnus spiller bxa4! Yes! Og Lc6 er en herlig taktisk utnyttelse av situasjonen. Hvis Rxa6, så Lb5! Og et av tårnene faller.
 26. Tata Steel Masters

  Nepo-Radjabov ble remis
 1. Load more activity
×