Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Sjakk-VM 2018

  Hviledag i morgen, og da drar jeg ned. Håper på en friksjonsfri tur =) Er det noen som har vært inne i The College ennå og vet hvor strenge de er på ymse? Er det lov å for eksempel ha med (stort) kamera uten å være presse? Laptop?
 3. Sjakk-VM 2018

  Ble remis i dette partiet også
 4. Sjakk-VM 2018

  Her er teksten fra skjermbildet som vises i videoen, det jeg kan se: «Petroff with 6. Bf6 and… Fianchetto Grünfeld 6. dxc4 9.d4 various opti… QGD Bf4 10. Rd1 Re8 QGD Other Ideas 6. a3 8. Qc2 QGD Aronian's 9. Bd3 other ideas Petroff Bf5 & Be7 w. 8… Petroff w. Nd7-f6 idea. Petroff 4. Nc3 9…Nf6 Petroff with 6…Be7 an… 8.Nc3» Så mye russiskvarianter. Interessant nok har han forberedt også Re8 (som vel er et vanligere trekk?) i dronninggambit-linja der han ga Magnus problemer med Rd8. Det er klart at det er nødt til å være veldig mange ting her som ikke er lekket, men jeg tror nok at Magnus' team går i høygir på akkurat disse åpningene. Og i hvert fall ikke spiller russisk med svart :-P
 5. Sjakk-VM 2018

  Han ene i videoen der er vel treneren til Caruana, Rustam Kasimjanov
 6. Sjakk-VM 2018

  Heisann! NRK har skrevet om dette: https://www.nrk.no/sport/caruana-kan-ha-gjort-en-kjempetabbe-for-det-fjerde-partiet-1.14291983 Kjenner dere igjen noen i teamet hans?
 7. Sjakk-VM 2018

  Den var her Men den er fjernet nå
 8. Sjakk-VM 2018

  Utrolig denne lekkasjen fra Caruanas team. Jeg hadde bare lyd på; har noen link til (kopi av) videoen?
 9. Last week
 10. Sjakk-VM 2018

  Magnus sleit til å begynne med i dette partiet—han kom dårlig ut av åpningen, til tross for at det var han som avvek. Og han lot Caruana få slippe unna litt for lett i sluttspillet. Utover det, nok et bra parti.
 11. Sjakk-VM 2018

  Remis. Pent forsøk med svart!
 12. Sjakk-VM 2018

  Når Stockfish sier -0,30 på høy dybde i et sluttspill, er det sånn det er. En liten fordel, men ingen reell utvikling med beste spill.
 13. Sjakk-VM 2018

  ja, ikke nå lenger da. Det ble jo et avbytte.
 14. Sjakk-VM 2018

  Dette kan jo bli interessant? Timesvis med steinskvising med påfølgende blod om en 30-40 trekk? Se f.eks hvis begge følger linjen til Sesse. I trekk 55 er det knapt noen forskjell på det de har nå...
 15. Sjakk-VM 2018

  Nå spiller Magnus veldig sterkt i følge Sesse
 16. Sjakk-VM 2018

  Det varmer et kjemiker-hjerte at du vet forskjell på silisium og silikon (som mange feilaktig oversetter med) i dette tilfellet Magnus presser, kan han klare å presse blod ut av gråstein?
 17. Sjakk-VM 2018

  Liten fordel til Magnus nå, ifølge silisiumet. Kanskje en svak terrengfordel? Det betyr neppe noe i praksis, men det er i alle fall greit at evalueringene heller den veien i stedet for motsatt.
 18. Sjakk-VM 2018

  Men Magnus fighter litt videre. Håper Caruana føler litt på dette - gir han seg aldri? ... Ellers var det artig å høre at Naka holder med Magnus. Frittalende fyr, aldri kjedelig med Naka!
 19. Sjakk-VM 2018

  Ja, med mindre en av dem overpresser eller gjør noe (annet) veldig dumt, bør vel dette bli en ny poengdeling.
 20. Sjakk-VM 2018

  Nå ser det kliss remis ut. Bra av Magnus med svart dette
 21. Sjakk-VM 2018

  Nei, Sesse likte ikke 13...a5. Før det trekket, trodde jeg at Magnus hadde jevnet ut hvits åpningsfordel. Godt å se at det er flere her!
 22. Sjakk-VM 2018

  Evalueringen begynner dessverre å svinge litt tydeligere i Caruanas retning. Samtidig har jeg litt vanskelig for å se at Magnus skal være i veldig trøbbel her.
 23. Sjakk-VM 2018

  Interessant! Nok et Siciliansk parti av Magnus – og som i første parti velger Fabiano Rossolimo-varianten med Lb5. Men etter fem trekk velger Fabiano rokade. Tipper han mislikte utviklingen i første parti! Sesses evaluering varierer voldsomt de første ti trekkene. Har det sammenheng med dybde og horisont, mon tro?
 24. Sjakk-VM 2018

  Nå som jeg skal ut på reise, er det litt problematisk for meg å taste inn trekk—det gjelder onsdag, torsdag og søndag. Er det noen som likevel skulle fulgt med på NRK1, og er villige til å hjelpe til med å taste inn trekk og klokke? Det er bare snakk om å dytte inn i et Google-regneark, så går resten av seg selv. (Det beste med ganske god margin er lineær-TV, siden nett-TV lagger 30 sekunder eller mer.) Alternativet er at jeg bare plukker streamen fra Chess24, men de (og alle andre) har vist seg å henge solid etter så langt i VM, så da blir det mer spotty.
 25. Sjakk-VM 2018

  Som sagt, det er ikke noe grensesnitt. Du måtte i så fall fisket fram .json-filene som ligger der. Sorry :-)
 26. Sjakk-VM 2018

  Takker for kjapt svar! Hvordan kan jeg spille igjennom 1.parti med Sesse? Veldig takknemlig om jeg får det til! Har du eller noen andre en god lenke til en analyse av 1.parti? (NB: Ikke YouTube eller videoanalyse! Jeg har lyst til å lese kommentarene.)
 27. Sjakk-VM 2018

  Mja. Det ligger lagret der (dvs., PV-ene og multi-PVene—ikke den delen som lar deg flytte fritt rundt, det er for mye data), men jeg har ikke noe godt grensesnitt for å ta dem fram igjen. Man skulle uansett tro at det er kommet ut bedre analyser nå enn det man kan gjøre i sanntid?
 1. Load more activity
×