Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Shamkir Chess 2018

  Ganske morsomt når spillerne diskuterer partiet, og helt ignorerer den kvinnelige oversetteren. Spørsmålene de stiller er ganske uinteressante for sjakkspillere, men naturligvis interessante for publikum og for journalister som vil skrive noe i aviser.
 3. Shamkir Chess 2018

  Den seieren smakte! Magnus leder i Shamkir – og Caruana ligger i delt ledelse i USA-mesterskapet.
 4. Shamkir Chess 2018

  Viktig seier. Leder vel nå turneringen alene.
 5. Shamkir Chess 2018

  Glimrende Magnus! Vanskelig, men han klarte å finne løsningen. Når vi sier han spiller som en maskin er det maskinen som skal være stolt.
 6. Shamkir Chess 2018

  Herlig! 1-0!
 7. Shamkir Chess 2018

  Bør vel gi seg nå den godeste Topalov
 8. Shamkir Chess 2018

  Magnus ga bort c-bonden, men kan gafle i seg løperen i stedet
 9. Shamkir Chess 2018

  Han kommentatoren på chess24 (Ljubomir Ljubojevic) er forferdelig dårlig, i mine øyne. Jeg har ikke fulgt med så mye live, men han er veldig masete i intervjusituasjon, og vil vise hvor flink han er. Mens f.eks. Peter Svidler og Peter Leko er VELDIG mye flinkere på det. Særlig sistnevnte Peter'en.
 10. Shamkir Chess 2018

  Ja, det er jo ikke noen fare for at Magnus taper det her. Og mulighetene vil jo by seg på ny og på ny, dersom han ikke gir bort c-bonden. Og jeg ser ingen grunn til at han skulle gjøre det. Så jeg er nokså overbevist om at Magnus vinner dette.
 11. Shamkir Chess 2018

  Magnus spiller fort. Tror han har kontrollen.
 12. Shamkir Chess 2018

  Matt i 23 trekk. Enkelt.
 13. Shamkir Chess 2018

  Så bra, JEB - da snakkes vi i år igjen! Håper også noen andre tar turen til Stavanger i mai/juni. :-)
 14. Shamkir Chess 2018

  Dette ville kanskje vært betydelig enklere hvis forvandlingsfeltet til c-bonden var en annen farge enn feltene som sorts løper går på? Dette er for vanskelig for meg. Men jeg håper (og tror) Magnus finner veien! :-)
 15. Shamkir Chess 2018

  Hvis det er noen som finner løsningen, så er det Magnus. Satser noen (tenkte) kroner på det! Gegga: Dessverre ingen Navara i Norway Chess år. Men, om jeg ikke har fått sett så mye av dagens parti, så har jeg i alle fall fått bestilt hotell for noen dager i årets turnering også
 16. Shamkir Chess 2018

  Ja, enig i det. Man kan jo bygge en slags festning. Men jeg tenker at måten å vinne på, er at hvit kommer til 7. raden med bonden. Der må sort forsvar forvandlingsfeltet. Og da er muligheten å ofre dronningen på 8. raden, mot sorts tårn. Eller?
 17. Shamkir Chess 2018

  Det er ikke det jeg vil høre. Kan du ikke heller si at dette burde Carlsen vinne lett?
 18. Shamkir Chess 2018

  Evalueringen virker jo lovende, men i praksis må da dette være vanskelig å vinne for Magnus, med dronning mot tårn, løper og bonde?
 19. Shamkir Chess 2018

  Bare ett godt trekk for Topalov nå (Kf8). Finner han det? Ser ikke helt åpenbart ut for mitt utrente øye.
 20. Shamkir Chess 2018

  Ja, David Navara er i visse problemer. Han tapte mot Giri i går, og kan altså tape 2 på rad. Navara er en av spillerne jeg kunne tenkt meg å møte "in real life". Han er kjent som en veldig høflig person, og det er vel ganske sannsynlig at han har en diagnose (autist / asperger). Så jeg håper han kommer seg opp til topp 10, slik at han kommer til Norway Chess. :-)
 21. Shamkir Chess 2018

  Jevnt i alle partiene utenom Navara-Liren, der kineseren har fått et lite overtak.
 22. Shamkir Chess 2018

  Viktig parti i dag. Magnus har en dobbelbonde i midten og en isolanibonde i A-linjen. Han har også sikret seg løperparet. Sesse mener det er helt jevnt.
 23. Shamkir Chess 2018

  Magnus er i gang med sitt parti mot Topalov. Jeg føler han har et ganske godt tak på Topalov - så vi kan jo håpe på seier - og enslig ledelse!
 24. Yesterday
 25. Shamkir Chess 2018

  Giri slo Navara, og er dermed oppe på samme score som Magnus. Topalov spiller fremdeles, og står jevnt. Så det bør vel ikke bli 1 poengs ledelse etter denne runden.
 26. Shamkir Chess 2018

  Det ble remis igjen. etter nok et kjapt parti der Magnus brukte minimalt med krefter. Er det en del av den nye strategien skal tro? Å ta raske remier litt oftere slik at han har krefter til å gå all in, når det er nødvendig?
 27. Shamkir Chess 2018

  Carlsen har en jevn stilling mot Karjakin med svart i dag. Ser ut til å gå mot remis. Topalov har en liten fordel mot Mamedov og kan dra i fra med vinst.
 1. Load more activity
×