Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Sinquefiled Cup 2018

  I USA hender det at politiske valg blir avgjort ved myntkast – bare for å ha sagt det. Utrolig!
 3. Sinquefiled Cup 2018

  Ja, enig i at det er naturlig å stille spørsmålet. og selv om man ikke taper med vilje, så er det rimelig å anta at det virker inn på motivasjonen. Og motivasjon er jo en viktig faktor. Man prøver ikke like hardt når man det ikke føles så viktig.
 4. Sinquefiled Cup 2018

  Nakamura var kvalifisert til London uansett hvordan han gjorde det i denne turneringen. (Kanskje ikke før turneringen, men etter noen runder - når man så at motstanderne i totalen ikke ville vinne i Sinquefield). Han hadde naturligvis IKKE lyst å tape mot Magnus. Og han oppdaget det først i siste trekk at han faktisk taper. Så nei, han gjorde ikke dette med vilje. MEN, hypotetisk - hva hvis han hadde blitt nr 4 ved en remis eller ved å vinne. Og han faktisk kunne TAPE slik at Magnus gikk opp i seier. Da ville hans motstander på 3. plass få færre poeng i Sinquefield, og dermed havne BAK Nakamura. Nakamura er også bare et tilfeldig navn her. Det kunne vært hvem som helst av de. Men, dersom de har muligheten til å spille finalen i London - og være sikret enda flere penger (samt å få muligheten til å vinne Tour'en!), ville det ikke vært ganske naturlig da å ikke gi ALT i det partiet? :-)
 5. Sinquefiled Cup 2018

  Jeg så på livesendingen når Nakamura tapte. Det så ut som han hadde det fryktelig vondt. Han virket på gråten og helt fysisk nedbrutt. Det er vanskelig å forestille seg at han tapte med vilje for å vinne totalt sett.
 6. Sinquefiled Cup 2018

  I det minste ser det ut som om alle spillerne tar situasjonen med godt humør og oppfører seg som gentlemen. Ingen krangling eller sure miner. Men som de sier, det var diskusjon om tiebreakreglene i fjor, og det er utrolig at de ikke har endret det til i år. Det å eliminere én av tre spillere på myntkast er mildt ugunstig.
 7. Sinquefiled Cup 2018

  Ganske vanvittig. :-) Turneringssystemer er en vanskelig greie.
 8. Sinquefiled Cup 2018

  Her er diskusjonen rundt tie-break og omspill. https://www.twitch.tv/videos/302766847 I intervjuet kommer det frem at det var Caruana som ikke ønsket en turnering med 3 spillere. Det kom ikke frem i sendingen i går. Jeg antok egentlig at det var Caruana. Han må jo uansett ut i omspill i dag. Aronian sier vel også litt om situasjonen der Nakamura vinner totalt, siden han tapte mot Magnus. "What a team spirit". Fikk ikke hørt helt hva han sa, men tror det var det han kommenterte?
 9. Sinquefiled Cup 2018

  https://www.nrk.no/sport/historisk-delt-turneringsseier-for-carlsen-i-usa-1.14183035 "Før niende og siste runde mandag var det klart at skulle målet nås, måtte Carlsen vinne mot sin Hikaru Nakamura," Så koselig. Carlsen måtte vinne mot "sin Hikaru Nakamura".
 10. Sinquefiled Cup 2018

  Nakamura ble nr 1 totalt i Grand Chess Tour, fordi han tapte mot Magnus. Dersom Magnus ikke hadde vunnet, så ville Aronian fått flere poeng, og tatt seieren. Dermed kunne man faktisk endt opp med en situasjon der man lå på 4. plass totalt. Og så kunne man tapt med vilje, slik at man rykket opp på 3. plass. Da mistenker jeg at de fleste ville spilt et litt dårlig parti, slik at man havnet på 3. plass totalt. Man ønsker jo å spille finalen i London!
 11. Sinquefiled Cup 2018

  Ja, veldig rart at spillerne skal måtte avtale. Det var visstnok det samme med Kasparov - Karpov i Linares for en del år siden. Det bør jo være mulig å komme opp med alternativer for ALLE mulige utfall?!
 12. Sinquefiled Cup 2018

  Jeg sitter og ser på siste del av sendingen nå. Ganske gøy når de på chess24.com snakker om "Supercomputer Sesse", you can visit analysis.sesse.net. Samtidig som de viser nettsiden. Så analysis.sesse.net får god reklame! :-)
 13. Sinquefiled Cup 2018

  Først og fremst: Utrolig at Magnus klarte å svindle dette. Selv etter at Nakamura ga bort bonden sin, så det ut som en knallsterk festning. Dernest: Nesten like utrolig at tiebreakreglene fortsatt er så uklare. En løsning hvor spillerne må bli enige om hvordan vinneren skal kåres?
 14. Sinquefiled Cup 2018

  Spinnvilt!! Jeg var ganske sikker på at det var remis, da jeg la meg. Måtte bare inn for å forsikre meg om det. Men neida, Magnus klarte det igjen!! Helt sinnssykt! Viktig for ratingen også. Nå får han litt pusterom.
 15. Sinquefiled Cup 2018

  Arrangørene valgte tredelt vinner ! Magnus "forlangte" tredelt vinner eller playoff for alle tre. Og verdensmesteren fikk viljen sin (det måtte være enighet om løsningen, og tredelt vinner gikk alle med på)
 16. Sinquefiled Cup 2018

  Et mesterverk!
 17. Sinquefiled Cup 2018

  Selv har jeg gleden av å være på østkysten av USA. Tidlig kveld her :-) Jeg har ikke hørt noe om når de trekker. Men tror playoff er i morgen, seks tiden norsk tid?
 18. Sinquefiled Cup 2018

  +11.7 på live-ratingen. Puh .....
 19. Sinquefiled Cup 2018

  Absolutt verdt å være oppe til 02.10 for. Når trekker de?
 20. Sinquefiled Cup 2018

  og de sier at de nå skal trekke hvilke av de 3 som skal spille playoff?? Kjedelig måte å avgjøre det på. Spesielt med tanke på at alle ville ha Magnus mot Caruana..
 21. Sinquefiled Cup 2018

  og der ble det handshake og 1-0. Utrolig. Det er kanskje ikke så mange som leser dette nå?
 22. Sinquefiled Cup 2018

  Episk seier mot Naka - igjen! Gi Magnus en gråstein, og han kan starte blodbank!
 23. Sinquefiled Cup 2018

  Ganske sterke scener nå. Vi ser fortvilelsen hos Nakamura. Nærmest på gråten. han klarer ikke å se på brettet. Sjelden å se noen så fysisk nedbrutt
 24. Sinquefiled Cup 2018

  I følge Sesse skal Magnus spille tårnet til b7 i sitt 93 trekk. Jeg aner ikke hvorfor og ikke kommentatorene heller. Det blir ikke nevnt som noen av forslagene. Men Magnus bruker bare sekunder på å spille det. Han beviser at han er verdenseneren!
 25. Sinquefiled Cup 2018

  Fantastisk! Dette tar han hjem. Hvem skulle trodd. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde troen for 40 trekk siden. og har ikke fulgt med siste timen. Ser nå at Naka ga bort a bonden med 66.a5. Det ser jo helt umotivert ut. Hvorfor gjorde han det?
 26. Sinquefiled Cup 2018

  Trekk 85 og +10.31. Håper det er mulig å dra i land dette Edit: Matt i 32 etter trekk 87!
 1. Load more activity
×