Jump to content
Matt & Patts Sjakksnakk

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Åpen tråd om Magnus

  I samme slengen: Magnus står over sjakk-OL - og det samme gjør Jon Ludvig Hammer. Ingen grunn til å ha overdrevent store forhåpninger for Norge i år, altså (selv om Aryan Tari & co sikkert vil gjøre en fin innsats).
 3. Åpen tråd om Magnus

  Magnus fikk hele forsiden på Finansavisen i går. Det kan se ut som om PlayMagnus sliter med å få inn like mye kapital fra markedet som de ønsker. Her er en gjengivelse av saken i Dagbladet.
 4. Grand Chess Tour - Leuven

  Iflg 2700chess.com ligger Magnus fremdeles på 1. plass i hurtigsjakk. 2880. Mens Wesley So nå er nr 2, med 2849,4. Han har tjent 86,4 poeng på de to siste turneringene. Hvis han vinner de 3 siste partiene (i morgen) kan det være han akkurat passere Magnus. (2881,8 har han vel da, etter rask hoderegning, som kan inneholde feil.)
 5. Grand Chess Tour - Leuven

  Vi er i gang i Paris. Etter 6 runder av hurtigsjakken leder Wesley So (igjen). Men ikke så klar margin denne gang. Det holder ikke til seier om han ikke øker på i morgen. I lynsjakk er han rett og slett ikke god nok. Selv om han vant lynsjakk-biten i Norway Chess, da ...
 6. Grand Chess Tour - Leuven

  So vant hurtigsjakken med klar margin: 14 poeng (7 hvis man hadde regnet 1 poeng for seier) mot Aronians og MVLs 11 poeng (altså tilsvarende 5,5). Imponerende av So. Surfer han nå videre på oppturen ved å slå Magnus for første gang?
 7. Grand Chess Tour - Leuven

  For egen del synes jeg det er stressende nok å spille lynsjakk med 2 s increment, så 2 s delay hadde jeg slitt alvorlig med. Men i alle fall når det er snakk om 10 s og hurtigsjakk, kan kanskje delay være bra for å få akkurat passe stressnivå på tampen.
 8. Grand Chess Tour - Leuven

  Virker som det er 10 sekunder delay i hurtigsjakken. Jeg tror fort dette kan bli en klassiker, at man har delay i stedet for increment.
 9. Grand Chess Tour - Leuven

  Partiene teller på hurtigsjakk-ratingen, og der er So og Aronian på vei opp. Svidler har også spilt en match (mot Yu Yangyi), og han har tjent nesten 45 poeng. So er opp 10 plasser, og er nr 6 på live-ratingen. Alle ligger langt bak Magnus, så det er ingen fare for 1. plassen.
 10. Grand Chess Tour - Leuven

  Ingen andre som følger med på Grand Chess Tour fra Leuven?
 11. Grand Chess Tour - Leuven

  Wesley So leder med 7 av 8 etter 4 runder. Karjakin og Aronian er nærmest med 5 av 8. Ingen andre er på pluss-score. I fjor var det også So som ledet etter hurtigsjakken, men da tok Magnus lynsjakken, og vant turneringen.
 12. Grand Chess Tour - Leuven

  Det med tidskontrollen er veldig uoffisielt. Det kan jo være at Yasser så feil.
 13. Grand Chess Tour - Leuven

  Det virker som de har bommet med tidskontrollen? Iflg Yasser ser det ut til at spillerne TJENER sekunder når de flytter raskt. Det skal være "delay", men ikke "increment". Det vil si at dersom de flytter i løpet av 2 (?) sekunder, så skal de ikke TJENE tid, men klokken skal heller ikke nedover. Men når de f.eks. kommer ned til 10 sekunder, så nytter det ikke å flytte på 0,5 sekund 10 ganger. Da vil de fremdeles stå på 10 sekunder. Artig variant, som gjør at man er nødt til å komme i tidsnød etter hvert.
 14. Norway Chess 2018

  Avslutningen er noe av det villeste jeg har vært med på. Jeg spurte Caruana i bilen på vei tilbake fra Bryne til Stavanger om han trodde at So bommet på at han var forbi tidskontrollen. Han var litt usikker, men mente at So bare var stresset, og egentlig hadde gitt opp partiet - og da bare flyttet så kjapt. Jeg turte ikke å spørre So om det samme, da han var HELT knust etter tapet. Jeg spilte lynsjakk mot han på fredagen, men følte ikke helt for å ødelegge hans gode humør ... Hadde jeg vært journalist, hadde jeg kanskje gjort det ... Det blir godt å få tilbake et normalt liv igjen. Det har vært jobb fra morgenen, og Norway Chess på kvelden. Så jeg har vært borte hele dagen. Rimelig utkjørt på kvelden. Men veldig gøy, som vanlig!
 15. Grand Chess Tour - Leuven

  Anand har startet med 2 strake tap. Wesley So har startet med 2 strake seire. Snart begynner 3. runde.
 16. Grand Chess Tour - Leuven

  Fra Bergensjakk.no: I dag starter en ny utgave av Grand Chess Tour med lyn- og hurtigsjakkturneringen Your Next Move i belgiske Leuven. Carlsen har takket nei til å delta siden det er VM-år, men turneringen er uansett svært sterk, med 10 spillere fra topp-13 i verden. Hele feltet fra Altibox Norway Chess deltar, med unntak av Carlsen og Ding Liren. I stedet spiller Giri og Grischuk. Det spilles først 9 runder hurtigsjakk over 3 dager, og deretter 18 runder lynsjakk over 2 dager. Rundestart er kl. 14.00 med direktesendte partier hos bl.a. Chess24. 1. GM Fabiano Caruana USA 2822 2. GM Shakhriyar Mamedyarov AZE 2808 3. GM Maxime Vachier-Lagrave FRA 2789 4. GM Anish Giri NED 2782 5. GM Sergey Karjakin RUS 2782 6. GM Wesley So USA 2778 7. GM Hikaru Nakamura USA 2769 8. GM Alexander Grischuk RUS 2766 9. GM Levon Aronian ARM 2764 10.GM Viswananthan Anand IND 2760 Ratingsnitt 2782
 17. Norway Chess 2018

  Magnus startet så bra, så bra... Det er herlig å se når Magnus er på sitt beste, men han sliter tydeligvis med å holde et jevnt høyt nivå. (Han er naturligvis ikke alene om det.) Vi må innrømme at verdenseneren ble regelrett utspilt av Wesley So – alle ære til fillipineren for det>! Men i noen av de andre partiene lot Magnus pene fordeler glippe bort på uventede måter. Og det siste partiet? Etter at Magnus høylydt snakket om "avtalt remis" mellom andre stormestre?? Vi må vel kunne forvente at han prøver!
 18. Norway Chess 2018

  Sterkt av Fabiano å komme tilbake på denne måten etter å ha tapt for Magnus i første runde. Tror ikke vi skal snakke så høyt om psykologisk overtak foran VM, selv om innbyrdes selvsagt har litt tyngde.
 19. Norway Chess 2018

  Fabiano Caruana tar dette!
 20. Norway Chess 2018

  Der var Aronian - Nakamura Remis
 21. Norway Chess 2018

  Ja, Chessbomb har glemt å stryke resultatene fra Ding (og heller ikke gitt ut remiser til de han ikke spilte). Er ikke reglene slik at det bare er de to beste som skal spille playoff?
 22. Norway Chess 2018

  Det er en skam! Carlsen forsøkte ikke engang! Han stoler vel på flaks og play-off. Så ulidelig kjedelig sjakk kan være ... den samme håndfull spillere som lirer av seg sitt hjemmepugg. Jeg håper Carlsen taper for Caruana til høsten ... han er ikke lenger verdig. Eller mer presist: Det er meg fullstendig likegyldig.
 23. Norway Chess 2018

  Hadde ikke Nakamura 4.5 poeng før siste runde? Og vil derved vinne turneringen med remis? Jeg ser på oversikten på Chessbomb. Eller er det kluss i poenggivingen pga Ding Liren?
 24. Norway Chess 2018

  Carlsen følte vel at han uansett ville ha problemer med å slå MVL med svart. Satser vel på at de resterende også ender remis og at det blir omspill
 25. Norway Chess 2018

  Ja, min feil. Men liksom, hva i alle dager skjer? Noen med TV 2 oppe som har noe mer forklaring?
 26. Norway Chess 2018

  Det var vel MVL - Carlsen som tok remis
 1. Load more activity
×