All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Både Short og Nunn har startet med 2 vinster i Senior-VM. Begge har hatt relativt enkel motstand. Særlig Nunn's seier i første runde virket VELDIG enkel. Jeg kan ikke forstå hva sorts 10. trekk skal være godt for?? Jeg hadde lyst å si at "denne motstanderen hadde jeg slått", men så la jeg merke til at han har 2268 i rating.
 3. Karjakin slo Topalov i dagens parti, og de er begge dermed på 50%. Kramnik kan gå opp i delt ledelse (med Mame), men da må han vinne dagens parti. Og det ser på ingen måte ut til å skje. Derimot ser det ut til at So skal påføre Kramnik det første tapet i denne turneringen. Hvis det skjer, vil disse to bytte plass på live-rankingen, og So blir igjen nr 2.
 4. I går vant Kramnik et flott parti mot Harikrishna. Han ofret tårnet sitt for 3 bønder, og vant til slutt partiet. Chess.com skriver om dette. Legg merke til at Chess.com nå også skriver på norsk! Gå inn på linken her, og velg deretter "norsk" ved siden av navnet på forfatteren. Der står det kanskje "Norsk" når dere følger linken jeg har lagt inn. Men dersom dere logger på chess.com på egenhånd, vil det sikkert stå "English". Kult! Det er Tarjei som oversetter der inne. Det er noen språk å velge mellom. Det er jo langt fra sikkert at alle saker kommer på alle språk. :-)
 5. Last week
 6. I Shamkir er det spilt 3 runder. Mamedyarov leder med 2,5 poeng, etter at han slo ledende Eljanov i runde 3. Eljanov startet med 2 av 2, og sto også veldig bra mot Mameydarov, før han rotet det til rett ETTER tidskontrollen. Ganske uoversiktelig parti, hvor Eljanov skulle spilt e7 for deretter å promotere til dronning i neste trekk. Topalov, Adams og Eljanov har 2 poeng, Kramnik 1,5 mens både Karjakin og So (og resten) er nede på kun 1 poeng.
 7. I dag starter Senior-VM for lag. England 1 må vel sies å være favoritter. Der spiller Short på førstebordet, og Nunn på andrebordet! Sistnevnte er en meget interessant person (førstnevnt også, forsåvidt...). Han er av Magnus beskrevet som "for smart til å vinne en VM-tittel". Han har rett og slett for mye annet han holder på med. Han har blant annet en doktorgrad i matematikk. Jeg så han i London i desember 2015, og han virket som en veldig hyggelig kar også. På det russiske laget deltar Aleksandr Khalifman, som i 1999 vant FIDE-VM-tittelen i sjakk i Las Vegas. (Det var jo i denne perioden man ikke var helt enige, og han blir ikke regnet som en "ordentlig" verdensmester. Og så spilles det jo også i Shamkir Chess. Der spiller (i tilfeldig rekkefølge) So, Topalov, Kramnik, Mamedyarov, Karjakin, Radjabov, Harikrishna, Adams, Wojtaszek og Eljanov. Nr 2 i verden, So, får merke at det ikke er bare-bare å ha +2820 i rating. Han har nå tapt 14,2 poeng, og er ca 24 poeng bak Magnus. Kramnik er bare 0,1 bak So for øyeblikket. Håper det er andre enn meg som følger med på disse turneringene, og at det bli litt diskusjon her! Senior VM resultater. Shamkir resultater.
 8. Ja, slikt er alltid gøy! Det er ikke så lett å få bedre kommentatorer enn det! :-) Etter turneringsslutt er jo stemningen ofte litt lettere. De må ikke tenke på neste parti, osv. Under Norway Chess har jeg opplevd spillerne mens de venter på at siste parti skal bli ferdig. Da sitter de og spøker og gjennom varianter og analyserer. Det er det mest underholdende jeg vet om i sjakk. Det, og når de spiller litt lyn i baren etter turneringsslutt. Da får du se hvor glad de er i sjakk, du får se humoren, og du får se at de er nokså gode venner når de ikke spiller mot hverandre i en stor og viktig turneringer. Kanskje på tide igjen å oppfordre folk til å komme til Stavanger i juni? Da er det klart for Norway Chess igjen. Håper å treffe noen sjakkfans! Jeg kan love at det er veldig gøy og veldig sosialt!
 9. Morsomt at Magnus og MVL tar seg tid til å sitte å kommentere partiet mellom Caruana og Aronian.
 10. Det er ikke lenge til Aronian må gi dronninga for et tårn i denne stillingen. Man skal ikke se bort fra at han faktisk taper, selv om han leder med et par offiserer akkurat nå. :-) Summer "poengene", og Aronian leder med 25 mot 18, hvis man regner 10 poeng for dronningen (pleier kanskje å regne 9 for den nå til dags).
 11. Det blir nok remis i Magnus sitt parti nå. MVL har funnet et bra forsvar. Aronian har nå tenkt i nærmere 50 minutter ... Qe1 må vel være ganske "opplagt"? Qa6 og Qa7 er ikke veldig opplagt, slik jeg ser det. Edit: Og akkurat da spllte Aronian Qa5 som faktisk var det ANDRE jeg tenkte på. Og det var (ikke overraskende, siden jeg tenkte på det...) ikke så veldig bra. Dermed ser det kanskje ikke ut som han skal vinne i siste runde? Årsaken til at jeg tenkte på Qa5 var for å beskytte Td8+.
 12. Nei, 2. plass må være OK. Dersom en annen spiller har nær 3000-performance (vet ikke hva Aronian ligger på i denne, men det bør være GANSKE høyt hvis han vinner i dag), så er det ikke mye å gjøre med det. Og 2. plass er jo fryktelig mye bedre enn disse andre topp-spillerne får når de spiller en litt "dårlig" turnering.
 13. Aronian har tenkt i over 33 minutter. Han finner ikke helt hvordan han vinner dette. Te1 var faktisk det første jeg tenkte på. Men jeg hadde jo garantert tapt med begge farger her.... MVL har sett litt bekymret ut. Skal Magnus trylle litt i sluttspillet? :-)
 14. aha - now it makes sense, Gegga Jupp! Artig at Aronian vil avslutte med stil til tross for at han allerede har vunnet; selv om det er fullt forståelig, kan det bli ganske kjedelig med disse kjappe remisene i siste partier, av turneringsvinner ... Når det gjelder Magnus, merker jeg at jeg, av gammel vane, håper på en "troll i hatt" manøver av ham (eller "skvise vann ut av stein" som du sier, Erling Svendsen).. men altså; han kan bli nummer 2 i denne turneringen, og det er jaggu ikke noe å kimse av det heller
 15. 0.00 sier Sesse om de 10 mest foretrukne trekkene. Er dette en "kliss remis" stilling der MC viser oss at Neida, det er en "skvise vann ut av stein" stilling?
 16. Ja, naturligvis. Jeg tenkte at han ledet med 1 poeng. Over 3 spillere. Men det var vel før FORRIGE runde. Nå leder han naturligvis allerede med 1,5 poeng, siden han hadde vunnet allerede før dagens parti. :-)
 17. Det forutsetter vel at Aronian taper siste parti ... Kan ikke helt se at han taper idag; mannen er i turbomodus! Ja, sjakkverden er virkelig litt triveligere med en Aronian i godt slag (og vi kan trenge flere som er i det hjørnet, på en mer jevn basis)
 18. Ser at Magnus har hatt visse muligheter til å få en betydelig fordel, ja. Han er ikke 100% giftig i denne turneringen. Det positive er allikevel at han kommer til mulighetene. Og jeg ser at Aronian ikke bryr seg så mye om at han har vunnet. Eller at han spiller med sort mot Caruana. Neida, han vil vinne denne turneringen med STIL. Og det ser altså ut som det blir nok en seier, og da kanskje 1,5 poeng foran nærmeste motstander? Imponerende! Leste at han ikke har tatt i et sjakkbrett på 3 måneder, eller noe sånt. Han trenger jo ikke ta på et sjakkbrett for å tenke sjakk, men det virker vel som han var litt lei da? Han fortalte meg i fjor at han skulle gifte seg nå i år. Så jeg regner med at det er litt andre ting som står i fokus for tiden. Kanskje de tenker på familieforøkelse også. Hvem vet? Uansett, gratulerer så mye med en fortjent turneringsseier til Aronian! Jeg er enig med Kasparov: Sjakkverden er litt triveligere når Aronian spiller bra! Edit: Det kan jo også være at Yifan Hou vinner, og da blir seieren "kun" med 1 poeng.
 19. søren. MC fortsetter å gjøre små feil, mens MVL finner de riktige trekkene, hver gang.
 20. Hvis klokkene stemmer, har Aronian 1t 09min igjen .. mens tiden Caruana har igjen er .... 6 minutter! Aronina har virkelig spilt raskt og solid i denne turneringen Vel unt seier!
 21. han må vel bare bytte dronninger. Ikke noe grunn til å la være?
 22. Jadda. Nå fester Magnus grepet igjen!
 23. Aronian spiller bra i dag også. Raskt og presist. Og nå står han til klar vinst +2
 24. Magnus valgte Rxa6. Bra! Fortsatt muligheter her ☺
 25. Selv hadde jeg spilt Rxa6 uten å blunke.
 26. Bra at Magnus bruker tid nå. Kritisk å ikke forhaste seg med d6 siden Qb5 ser ut til å gi svart fordel.
 1. Load more activity