Jackpot-Hammer gjorde det ingen har klart på halvannet år

FORNØYD: Jon Ludvig Hammer seiret i Stjernen og vant 6500 kroner. Her fra Sjakklubben Stjernen i april. Foto: Tarjei J. SvensenFORNØYD: Jon Ludvig Hammer seiret i Stjernen og vant 6500 kroner. Her fra Sjakklubben Stjernen i april. Foto: Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer tok 11 av 11 poeng og utløste den første jackpoten i Stjernen Sjakklubb på halvannet år.

av Tarjei J. Svensen

Sjakklubben Stjernen på Grünerløkka i Oslo arrangerer månedlige lynsjakkturneringer som inngår i Norges Grand Prix. Klubben har innført en populær jackpot, som går til spilleren som vinner alle sine 11 partier. For hver gang den ryker, øker potten med 500 kroner.

Det samler noen av landets fremste lynhaier til knalltøff duell, noe som gjør det svært vanskeligere å unngå poengtap.

I dag gjorde imidlertid Jon Ludvig Hammer det han kom for og klinte til med 11 av 11 poeng i den 12. utgaven av jackpotlynen, som samlet totalt 30 deltakere.

Dermed utløste han altså jackpoten og sikret seg hele 6500 kroner. Det er trolig en av de største penge­premiene som er gitt i en ordinær lynsjakk­turnering her i landet. Det er første gang på halvannet år at noen tar denne jackpoten, skriver Stjernen på egne nettsider.

– Jeg er godt fornøyd. Det klaffa fint i dag, sier Hammer til Matt & Patt.

Det var ikke akkurat smågutter han hamlet opp med. Blant de Hammer måtte beseire underveis, var Simen Agdestein, selv kjent som en svært habil lynsjakkspiller. Han kom derimot til kort mot sin tidligere elev og endte på andreplass med 9,5 poeng.

– Det var kaos i partiet mot Simen, men det vippet min vei. Ellers hadde jeg god kontroll, sier Hammer.

Lars Oskar Hauge sikret trippel OSS-seier og tok tredjeplassen i turneringen med 8 poeng, akkurat som i april. Den gang var det Johan-Sebastian Christiansen som trakk det lengste strået foran Hammer. Det gjorde tapet for Hauge at jackpoten røk.

Hammer toppet for øvrig lynsjakkdelen av Norges Grand Prix før denne turneringen, og vil nå øke avstanden ned til toer Anders Hobber kort tid før sesongen avsluttes.

(Besøkt 4 681 ganger, 1 besøk i dag)