Carlsen reddet remis med et nødskrik i dramaparti

Magnus Carlsen var nær ved å gå på et sjokktap mot Georg Meier i 5. runde av Grenke Chess Classic. Foto: Eric van ReemMagnus Carlsen var nær ved å gå på et sjokktap mot Georg Meier i 5. runde av Grenke Chess Classic. Foto: Eric van Reem

(Georg Meier – Magnus Carlsen 1/2-1/2): Verdensmesteren var nær fadese i Grenke Chess Classic.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen var svært nær ved å tape mot Georg Meier i 5. runde av Grenke Chess Classic. Nordmannen tok stor risiko for å forsøke å vinne i en komplisert stilling, men endte i stedet opp i alvorlig trøbbel.

På et tidspunkt viste supercomputeren Sesse at Meier kunne satt Carlsen i sjakkmatt. I egen tidsnød, med kun minutter på de siste trekkene, fant tyskeren imidlertid ikke vinsttrekket.

Dermed ebbet det hele ut i remis og Carlsen kunne puste lettet ut med sin fjerde remis.

– Jeg er helt klart fortsatt med i sammendraget. Det har ikke vært fantastisk så langt, men det er aldri for sent å spille bra igjen, sa Carlsen etterpå.

Det var en strek i regningen for Carlsen mot tyskeren som bare er rangert som nummer 133 i verden. I fjor var det nettopp Meier som ga verdensmesteren hans eneste seier i turneringen.

Grenke Chess Classic 2018 5.runde

Hou – Vitiugov 1/2-1/2
Anand – Caruana 1/2-1/2
Vachier-Lagrave – Aronian 1/2-1/2
Meier – Carlsen 1/2-1/2
Naiditsch – Bluebaum 1/2-1/2

1-3: Vachier-Lagrave, Vitiugov, Caruana 3,5 poeng
4-5: Aronian, Carlsen 3
6-7: Bluebaum, Anand 2
8-10: Naidisch, Hou, Meier 1,5

Carlsen kan glede seg over av avstanden til de foran fortsatt er bare et halvt poeng. De øvrige partiene i denne runden endte med remis.

Dermed er det helt åpent før de fire siste rundene. Der skal Carlsen først spille med hvit mot Levon Aronian, som han slo da de sist møttes i London i desember.

Senere venter også Arkadij Naiditsch (svart), Nikita Vitiugov (hvit) og Viswanathan Anand (svart).

Grenke Chess Classic er Carlsens andre turnering med klassisk betenkningstid i 2018. I januar tok han sin første seier i en superturnering på halvannet år da han gikk til topps i Tata Steel Chess i Wijk aan Zee.

SE OGSÅ: 
(Besøkt 1 965 ganger, 1 besøk i dag)