Aryan Tari invitert til det gode selskap i Sverige

Aryan Tari spiller i Sverige i mai. Foto: Maria EmelianovaAryan Tari spiller i Sverige i mai. Foto: Maria Emelianova

Junior-VM-tittelen gjør at Aryan Tari (18) er blitt lagt merke til. Nå skal han delta i en av Nordens mest presisjetunge turneringer.

av Tarjei J. Svensen

Aryan Tari ble nylig vraket som deltaker i Norway Chess. Nå er han imidlertid invitert til TePe Sigeman Chess Tournament i Malmö 4. – 8. mai. Der er 18-åringen en av seks spillere som spiller en miniturnering over fem runder.

Det er ikke i nærheten av det samme kaliberet som i Stavanger, men noen stjerner må det sies å være: Den tidligere russiske storspilleren Alexander Morozevich, Indias unge komet Vidit Gujrathi og Sveriges ener Nils Grandelius er de største navnene i det lille feltet.

Tari er rangert som nummer fem bak jevngamle Benjamin Gledura fra Ungarn, men foran den lokale IM-en Linus Johansson. Snittratingen på de seks spillerne er på 2620.

Magnus Carlsen, Jon Ludvig Hammer, Rune Djurhuus og Leif Erlend Johannessen er nordmennene som tidligere har deltatt i turneringene som først ble arrangert i 1993. Etter et opphold på to år i 2014, vant Grandelius turneringen i comebacket i fjor.

Juniorverdensmesteren er for tiden opptatt med å avslutte det tredje- og siste året på Simen Agdesteins sjakklinje på NTG. Etter endt skolegang, venter profflivet for alvor.

(Besøkt 2 078 ganger, 1 besøk i dag)