Hammers hatrickhelg

TRIPPELSEIER: Jon Ludvig Hammer med tre på rad denne helgen. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noTRIPPELSEIER: Jon Ludvig Hammer med tre på rad denne helgen. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Tre turneringer – tre seire til Jon Ludvig Hammer.

av Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer kan se tilbake på en svært vellykket sjakkhelg. Fra torsdag til søndag stilte 27-åringen i tre lyn- og hurtigsjakkturneringer i Bærum og Oslo – og vant alle tre. Hammer tok totalt 26 poeng på de 29 partiene og tapte kun to partier i de tre turneringene som inngår i sesongens Norges Grand Prix.

Seiersfesten startet i Sjakk1.nos torsdaglynsjakk i Bærum. Der var Hammer i egen klasse blant de 22 deltakerne og vant alle sine 11 partier. IM Sebastian Mihajlov (9,5 poeng) og 12-årige Elham Abdrlauf på de neste plassene sikret tredobbelt seier til Oslo Schakselskap.

Lørdag fikk norgestoeren betydelig sterkere motstand i NTG eye q Hurtig-GP på Bekkestua. Hammer vant i 4. runde prestisjeoppgjøret mot sin tidligere trener på NTG, Simen Agdestein. To avsluttende remiser og én seier senere var nok til 6 poeng og førsteplass, et halvt poeng foran Agdestein. Sebastian Mihajlov tok tredjeplassen med 4,5 poeng og sikret nok en gang tredobbelt seier til Oslo Schakselskap.

I dag gikk turen til Stjernen sjakklubb på Grünerløkka og Åpent Oslomesterskap i lynsjakk. Klubben utlover en egen jackpot på 3000 kroner for spilleren som tar 11 poeng av 11 mulige, men for Hammer røk den i toppoppgjøret mot Frode Urkedal i 6. runde. Da det også ble tap for Andreas Tryggestad i 8. runde, var drømmen om trippelseier plutselig i fare.

Hammer kunne likevel strekke hendene i været da Urkedal tapte for Mihajlov i siste runde. Dermed holdt det til en knepen seier med 9 poeng på de 11 rundene, et halvt poeng foran trioen Urkedal, Haug og Mihajlov.

Stjernen overførte det hele direkte på Facebook.

Norgestoeren kopierer dermed Johannes Haug, som sto for den samme bragden i september.

Hammer drar om en drøy uke til Stockholm for å delta i tradisjonsrike Rilton Cup, i likhet med Aryan Tari, Johan Salomon og en rekke andre unge norske sjakkprofiler.

(Besøkt 2 971 ganger, 1 besøk i dag)