Nakamura klar for drømmefinale mot Carlsen i netturnering

Hikaru Nakamura og Magnus Carlsen møtes i finale igjen. Her fra møtet i Bilbao i 2016. Foto: Yerazik KhachatourianHikaru Nakamura og Magnus Carlsen møtes i finale igjen. Her fra møtet i Bilbao i 2016. Foto: Yerazik Khachatourian

Nå blir det reprise på fjorårets finale.

av Tarjei J. Svensen

Hikaru Nakamura gjorde jobben og vant oppgjøret Sergey Karjakin i semifinalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap lørdag kveld. Det ble imidlertid langt jevnere enn mange hadde ventet på forhånd. Hele 18 av de 30 partiene endte med remis.

Nakamura vant med ett poeng i hver av de ulike disiplinene, 5 minutter pluss 3 sekunder per trekk, 3+2 og 1+1. Dermed endte det med en relativt knepen 16,5-13.5-seier til amerikaneren.

Nå venter Carlsen i finalen som spilles 3. januar. Det blir dermed en reprise av fjorårets finaleoppgjør der Carlsen vant 14,5-10,5.

Nakamura møter en verdensmester som har vært fullstendig utilnærmelig i de raskeste sjakkdisiplinene i år, både på brett og nett. Carlsen kvalifiserte seg til årets finalen ved å knuse Alexander Grischuk i semifinalen i slutten av november.

– Magnus er fra en annen planet. Han bør ikke få lov til å spille mot vanlige folk, skrev den aserbadsjanske stormesteren Rauf Mamedov på Twitter.

Hvem vinner finalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap?

  • Magnus Carlsen (95%, 266 Votes)
  • Hikaru Nakamura (5%, 15 Votes)

Antall stemmer: 281

Loading ... Loading ...

Carlsen reiser om en ukes tid til Saudi-Arabia der VM i lyn- og hurtigsjakk venter. Hele mesterskapet sendes direkte på NRK.

(Besøkt 3 312 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Nakamura klar for drømmefinale mot Carlsen i netturnering"

  1. Magnus vant nylig også en bullet-turnering på lichess.org foran flere kjente og ukjente superstormestere, så han er i form!

    Link: https://lichess.org/blog/WjRTPScAAJXo7r5s/magnus-carlsen-wins-the-first-lichess-titled-arena

Stengt for kommentarer.