Rask Carlsen-remis mot Karjakin: – Et velspilt parti av Magnus

REMIS: Det ble remis for Magnus Carlsen i sitt 37. møte med Sergey Karjakin i London Chess Classic. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess TourREMIS: Det ble remis for Magnus Carlsen i sitt 37. møte med Sergey Karjakin i London Chess Classic. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

(Sergey Karjakin – Magnus Carlsen ½-½): Det åpnet som et kaosparti, men endte med remis etter bare to timers spill. 

av Tarjei J. Svensen

I går presset Magnus Carlsen inn i sjette spilletime. I dag tok det bare to timer før oppgjøret mot Sergey Karjakin endte med poengdeling. Andre runde av London Chess Classic varte bare i 30 trekk.

– Det er et helt greit resultat. Jeg er ikke misfornøyd med resultatet i dag. Partiet var interessant selv om det var kort, sier verdensmesteren til arrangørens Maurice Ashley.

Det er Carlsens fjerde oppgjør mot russeren siden VM-matchen i New York i fjor. Det første i Wijk aan Zee i januar endte med remis, men nordmannen vant både i Norway Chess og i Sinquefield Cup med hvite brikker.

Denne gangen gikk Carlsen aggressivt ut med svart da han kjørte på med g-bonden i en variant av Italiensk åpning.

Magnus Carlsen i godt humør før start i dag. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Magnus Carlsen i godt humør før start i dag. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

– Jeg hadde helt klart intensjonen om å spille aggressivt, men så «bailet» jeg ut da jeg så muligheten til å gå for dette sluttspillet. Vi hadde fortsatt litt interessant spill, og det var fristende. Etter det er det ikke så mye mer å si. Han har en bedre bondestruktur, men det er veldig, veldig vanskelig og det er mange ressurser for begge spillere.

– Jeg må si det var et velspilt parti av svart. Magnus nøytraliserte Karjakins åpningsfordel veldig bra, konstaterer Yasser Seirawan på arrangørens sending.

Dagens oppgjør var det 37. møtet mellom de to 27-åringene siden 2005. Kommentatorene i studio mente det var Karjakin som kom best ut av en variant der de første åtte trekkene var de samme som under møtet i Paris i Grand Chess Tour i år.

– Jeg foretrekker åpenbart hvit i denne stillingen, er dommen til Christian Chirila på arrangørens sending.

– Magnus kommer til å være under litt press i løpet av de neste trekkene, fortsetter stormesteren.

– Verdensmesteren gikk ikke bare inn i en stilling med dårlig bondestruktur, men han må ha følt at det ga så store dynamiske alternativer at det rettferdiggjorde det, sier Seirawan.

Carlsen virket likevel til å ha god kontroll til tross for å ha pådratt seg en dobbelbonde i c-linjen. Etter en rekke avbytter, endte det i trekkgjentakelse ved trekk 30.

London Chess Classic spilles i Olympia Hall i Kensington-distriktet i London. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

London Chess Classic spilles i Olympia Hall i Kensington-distriktet i London. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

LES OGSÅ: Kramnik: – Carlsen er tilbake som den klare eneren

Dermed har Magnus Carlsen åpnet med to remiser i årets siste turnering i Grand Chess Tour. Oppgjøret mot Fabiano Caruana i åpningen fredag endte også med remis. Mandag spiller han med hvite brikker mot Viswanathan Anand.

– Jeg gleder meg til det. Det blir en glimrende mulighet til å spille et langt parti som i første runde, sier Carlsen.

Carlsen og Karjakin var ikke den eneste som ble raskt ferdig søndag. Fabiano Caruana og Levon Aronian ble ferdige minutter etterpå. Senere ble det også remis mellom Wesley So og Ian Nepomniachtchi, Maxime Vachier-Lagrave og Hikaru Nakamura og Viswanathan Anand og Michael Adams.

Det betyr at alle ti partier så langt i London Chess Classic har endt med poengdeling.

REMIS: Magnus Carlsen sammen med pappa Henrik etter en ny remis i London Chess Classic. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

REMIS: Magnus Carlsen sammen med pappa Henrik etter en ny remis i London Chess Classic. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Resultater London Chess Classic 2. runde

Karjakin – Carlsen ½-½
Vachier-Lagrave – Nakamura ½-½
Caruana – Aronian ½-½
So – Nepomniachtchi ½-½
Anand – Adams ½-½

Den nybakte 27-åringen deltar for sjette gang i London Chess Classic og står med seier i fire av de foregående opptredene. Carlsen har dessuten en ledelse på tre poeng på Maxime Vachier-Lagrave i sammendraget i Grand Chess Tour, og franskmannen er sammen med Levon Aronian den eneste som har reelle muligheter til å hente inn forspranget.

– For å være helt ærlig så har jeg ingen forventninger om være knusende fra starten av, for jeg føler meg ikke så opplagt. Men jeg håper å spille meg i form og være i teten på slutten. For hvis Maxime bestemmer seg for å gjøre det bra, så må jeg vinne noen partier, uttalte Carlsen til chess.com før turneringen.

Henrik Carlsen er med til London og fortalte at de feiret sønnens 27-årsdag med en bedre middag i London.

Magnus Carlsen kan ta årets andre seier i en turnering med klassisk betenkningstid. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Magnus Carlsen kan ta årets andre seier i en turnering med klassisk betenkningstid. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Magnus Carlsens program i London Chess Classic 2017:

1. runde (1. desember kl 15): Hvit mot Fabiano Caruana: Remis
2. runde (3. desember kl 15): Svart mot Sergey Karjakin: Remis
3. runde (4. desember kl 17): Hvit mot Viswanathan Anand
4. runde (5. desember kl 17): Svart mot Maxime Vachier-Lagrave
5. runde (6. desember kl 17): Hvit mot Wesley So
6. runde (8. desember kl 17): Svart mot Hikaru Nakamura
7. runde (9. desember kl 15): Hvit mot Mickey Adams
8. runde (10. desember kl 15): Hvit mot Ian Nepomniachtchi
9. runde (11. desember kl 13): Svart mot Levon Aronian

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 654 ganger, 1 besøk i dag)