Alta-sjokk i serieåpningen

SJOKKERTE: Alta Sjakklubb med sensasjonell seier over Oslo Schakselskap i Eliteserien. Foto: Henrik SjølSJOKKERTE: Alta Sjakklubb med sensasjonell seier over Oslo Schakselskap i Eliteserien. Foto: Henrik Sjøl

Mens seriefavoritt Vålerenga svarte SK 1911.

av Tarjei J. Svensen

Den ferske norgesmesteren SK 1911 fikk en kanonstart med tre strake seire da Eliteserien tjuvstartet i Stavanger 3. – 5. november. I helgen svarte Vålerenga med samme mynt da de seks øvrige lagene gjorde sin debut i Oslo Schakselskaps lokaler på Majorstua.

Vålerengas sterke mannskap gikk kun på 1 tap på de 18 partiene. Det ga solide seire over Akademisk (4-2), Nordstrand (4,5-1,5) og Black Knights (4,5-1,5).

Dermed er det SK 1911 og Vålerenga som står med 6 poeng og full pott. Alt tyder nå på at det er disse to lagene som skal gjøre opp om seriemesterskapet.

SE OGSÅ: Alle helgens resultater

Norges ferske juniorverdensmester Aryan Tari fortsetter å storspille og vant sine tre partier på andrebord for Vålerenga. Tari tjente seks ratingpoeng og klatret opp til en uoffisiell rating på 2599. Lørdag tok han en overbevisende seier over stormester Rune Djurhuus.

STORMESTERMØTE: Aryan Tari med seier over Rune Djurhuus. Foto: Henrik Sjøl

STORMESTERMØTE: Aryan Tari med seier over Rune Djurhuus. Foto: Henrik Sjøl

En annen viktig poengplukker på Vålerenga, er Kristian Stuvik Holm som tok 3 av 3 poeng på femtebord.

Helgens store seriesjokk kom imidlertid ved Alta sjakklubb som deltar i Eliteserien for første gang etter å ha kvalifisert seg til det gode selskap i våres. Mange nyopprykkede klubber sliter med å holde seg oppe, men nå har det unge mannskapet fra nord tatt et langt steg mot fornyet tillit neste sesong.

Klubben er nemlig oppe på 4 poeng etter å ha vunnet to av tre kamper.

Helgen åpnet finnmarkingene med 4,5-1,5-tap for Nordstrand, men lørdag klinte de til med 4-2-seier over Black Knights. På førstebord tok Benjamin Arvola Notkevich av seg Black Knights Maxim Deveraux.

Altas førstebordsspiller Benjamin Arvola Notkevich tapte for Erik Blomqvist fredag, men tok 1,5 av 2 lørdag og søndag. Foto: Henrik Sjøl

Altas førstebordsspiller Benjamin Arvola Notkevich tapte for Erik Blomqvist fredag, men tok 1,5 av 2 lørdag og søndag. Foto: Henrik Sjøl

Peter Flermoen (21) fra Harstad var en av Norges mest lovende sjakktalenter i sine ungdomdager inntil han la brikkene på hylla. Comebacket denne helgen må sies å være en suksess med 2,5 av 3 poeng.

I oppgjøret mot Sheila Barth Sahl, måtte han riktignok ha litt hjelp.

Men Alta ga seg ikke med det. Søndag sto de for en av Eliteseriens største sensasjoner noen gang da de slo Oslo Schakselskap 3,5-2,5.

Det er en imponerende prestasjon tatt i betraktning av at OSS var høyere rangert på samtlige bord, og stilte med både Simen Agdestein og Einar Gausel på de to øverste bordene. Ingen av dem klarte mer enn et halvpoeng hver mot henholdsvis Arvola Notkevich og Matvey Galchenko.

På tredjebord vant Erlend Mikalsen en knusende seier over Sebastian Mihajlov.

KNUSENDE: Erlend Mikalsen med flott angrepsseier over Sebastian Mihajlov. Foto: Henrik Sjøl

KNUSENDE: Erlend Mikalsen med flott angrepsseier over Sebastian Mihajlov. Foto: Henrik Sjøl

Det gikk dermed fra vondt til verre for Oslo Schakselskap. Dagen før hadde de gått på en smell for Akademisk.

Eliteserien fortsetter med de tre neste rundene 12. – 14. januar.

(Besøkt 2 048 ganger, 2 besøk i dag)

1 kommentar på "Alta-sjokk i serieåpningen"

  1. Bobby Fiske | 3. desember 2017 på 21:50 |

    Peter Flermoen er fra Harstad.

Stengt for kommentarer.