TV 2 tilbake med sjakksending

FOLKSOMT: Mange tilskuere på stedet når Magnus Carlsen går i studio hos TV 2. Foto: Lennart OotesFOLKSOMT: Mange tilskuere på stedet når Magnus Carlsen går i studio hos TV 2. Foto: Lennart Ootes

Norske sjakkfans har mye å glede seg til. NRK dekker VM i lyn- og hurtigsjakk i romjula. Nå bekrefter også TV 2 at de dekker Tata Steel Chess i janauar.

av Tarjei J. Svensen

TV 2 har omtalt seg selv som «sjakk-kanalen» etter å ha fulgt en rekke av Magnus Carlsens turneringer direkte de siste årene. Det har gledet mange norske sjakkfans, og kanalen har sagt seg fornøyd med seertall og interesse.

De siste to årene er imidlertid Norway Chess den eneste turneringen som kanalen har dekket med eget studio. I januar skuffet kanalen mange da de droppet sending fra Tata Steel, blant annet på grunn av kollisjon med håndball-VM. Det hjalp heller ikke at den populære sjakkreporteren Kaja Snare gikk til NRK som følge av den store nedbemanningen i selskapet.

I dag kom kanalen imidlertid med en gladmelding: Dagen etter at Norge fikk en ny verdensmester i sjakk, er det nå klart at TV 2 skal sende neste års utgave av Tata Steel Chess fra 12. – 28. januar.

Den prestisjefylte turneringen går over hele 13 runder fra kl 13:30 hver dag, og dermed er det mye moro i vente for norske sjakkentusiaster. Det er TV 2 Sportens programleder Fin Gnatt som bekrefter dette på Twitter.

Hans Olav Lahlum er nok en gang hentet inn som en av ekspertkommentatorene. Under Norway Chess i år, var Geir Sune Tallaksen Østmoe, Espen og Kjetil Lie, Ellen Carlsen, Aryan Tari og Simen Agdestein blant gjestene.

Den tradisjonsrike turneringen i Wijk aan Zee har ikke bare Magnus Carlsen i Masters-gruppen, men som Matt & Patt skrev tidligere i november, er også Aryan Tari klar for den prestisjefylte turneringen for andre år på rad.

Fra før er det kjent at NRK skal dekke VM i lyn- og hurtigsjakk fra Saudi-Arabia. Mye tyder på at kanalen også sender fra Magnus Carlsens planlagte showkamp mot Hikaru Nakamura i februar.

P.S: Etter hva Matt & Patt erfarer, har ikke TV 2 klart å bli enig med arrangøren om TV-rettighetene til Carlsens neste turnering London Chess Classic fra 1. – 12. desember.

(Besøkt 7 041 ganger, 1 besøk i dag)