Simen Agdestein suveren på Malta: – Jeg spilte veldig bra

Simen Agdestein gikk til topps i Malta Ppen. Foto: Malta OpenSimen Agdestein gikk til topps i Malta Ppen. Foto: Malta Open

– Her var det bare god stemning. En veldig vellykket tur!

av Tarjei J. Svensen

Fullstendig i skyggen av Aryan Tari, ble det også suksess for Simen Agdestein på sjakkbrettet. Stormesteren gikk helt til topps i den internasjonale turneringen Malta Open, som ble avsluttet på ferieøya i dag.

SE OGSÅ: Endelige resultater i Malta Open

50-åringen var ubeseiret og sanket hele 8 poeng på de 9 rundene etter å ha åpnet med sju strake seire. Selv med to avsluttende remiser var Agdestein et helt poeng foran svenske Stellan Brynell og Marian Petrov fra Bulgaria.

– Jeg spilte veldig bra, og var nær ved å vinne 8. runde også, sier Agdestein til Matt & Patt om partiet mot Brynell.

Det skal nevnes at selv om turneringen hadde hele 232 deltakere, var den ikke blant de aller sterkeste. Norgestreeren var rangert godt over 100 ratingpoeng over de fleste andre deltakere. Likevel er det godt å se at stormesteren innfridde favorittstempelet til gagns.

Agdestein hadde også med seg NTG-elevene sine. Sjefen selv melder om strålende solskinn og god stemning. Og ingen skandaler.

– Her er det bare god stemning. En veldig vellykket tur.

Det var Nordstrands NTG-elev Johannes Haug (17) som ble nestbeste nordmann med 6,5 poeng og 11. plass, én bak forhåndsrangeringen. Samme poengsum fikk Bergens’ Kjell Arne Mork på plassen bak.

Arrangøren har foreløpig ikke publisert noen partier fra turneringen og dermed er det kun resultatet vi kan glede oss over.

(Besøkt 2 545 ganger, 1 besøk i dag)